Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 14. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

2-1 (1-1)

Időpont: 2018. október 28. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Ducsai József

Asszisztensek: Varga Gábor, Bornemissza Norbert

Tartalék játékvezető: Kátai Gábor

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Dávid Zoltán Gergő,  Lustyik Levente, Mészáros Márk, Szalai Dániel, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor

Balmazújváros: Szécsi Gergő, Papucsek Barna, Jagodics Bence, Pongrácz Viktor, Óvári Zsolt Levente, Domokos Bálint, Patvaros Zsolt, Farkas Norbert, Berki István, Szalai András József, Kóródi Nándor. Cserék: Verpecz István, Bora György, Szabó Balázs, Kamarás György, Biró Ákos, Peszmeg Viktor Tamás, Ternován Patrik.
Vezetőedző: Bekő Balázs

Gólszerzők: Hursán György (26. perc), Berki István (37. perc), Szatmári István (56. perc).

Sárga lapok: Szélpál Norbert (4. perc), Farkas Norbert (20. perc), Viczián Ádám (21. perc), Király Patrik (47. perc), Papucsek Barna (73. perc), Gránicz Patrik (81. perc), Patvaros Zsolt (81. perc), Urbin Péter (89. perc).

Nézőszám: 620

26. perc: hazai szöglet után Hursán fejelt a vendégek kapujának jobb sarkába, 1–0.

37. perc: Berki István fejjel egyenlíteni tudott, 1–1.

56. perc: Szalai a jobboldalon lefutotta a teljes újvárosi védelmet, lapos középre adása után Szatmári volt eredményes, 2–1.

Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán a villanyfényes vasárnapi találkozón. A 12. percben Szatmári szabadrúgása után a lécet súrolva hagyta el a játékteret a labda. Öt perccel később Király, majd Szatmári lövése után szállt kapu fölé.

A félidő közepén góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye. A folytatásban a vendégek is többet próbálkoztak és a 37. percben egyenlíteni tudtak, sőt a 44. percben nagy helyzetben hibáztak.

Fordulás után a liláknál Szalai folytatta Nagy Sándor helyett. Az 56. percben a csereként beállt Szalai remek gólpasszt adott Szatmárinak.

A folytatásban mindkét együttes cserélt. A 70. percben Gránicz 28 méteres lövését védte Szécsi, majd a másik oldalon egy perccel később Berki István a kapufát találta el.

Az eredmény már nem változott, így a csabaiak továbbra is a 3. helyről várják a folytatást. A küzdelmes mérkőzésen az Előre győzelme megérdemelt a tavasszal még az első osztályban szereplő vendégek ellen.

Boér Gábor: – Sajnos azt kell mondanom, hogy nem vagyok elégedett. Azért, mert ez megint egy olyan mérkőzés volt, ahol visszahoztuk az ellenfelet a meccsbe. Az első félidőben gyakorlatilag egy-két komolyabb lehetőségük volt, nekünk viszont rengeteg és egyszerűen nem tudtunk áttörést okozni és végre elhinni azt, hogy jó futballisták vagyunk, illetve jó csapatot alkotunk?! Valamiért ez a kisebbségi érzés még bennünk van, és szerintem ez nem jóllakottság, hiszen a hétköznapokban rendkívül motiváltak a srácok. Valamiért a meccsen a görcsösség rájuk nehezedik és nem tudják ezt levetkőzni. A második félidőre főleg igaz ez a dolog, hiszen olyan helyzeteink voltak, amelyek kihasználásával simán le tudtuk volna zárni idő előtt a meccset. Annak viszont nagyon örülök, hogy látható a fejlődés, hiszen tavaly ilyenkor 21 pontunk volt, most pedig 27 – pláne úgy, hogy gyakorlatilag mindenki leírt minket előre. Úgy gondolom, hogy előzetesen mindenki aláírta volna ezt a teljesítményt, de most nem szabad hátradőlni és menni kell tovább! Szurkolóinknak viszont csak köszönni tudom a lelátókról érkező biztatást, ez mindenképpen sokat jelent nekem és a srácoknak is!

Bekő Balázs: – A végeredmény magyarázata nagyon egyszerű: a mai napon a taktikai fegyelem döntött a pályán. Amíg mi óriási butaságokat követtünk el, addig a Békéscsaba maximális fegyelmezettséggel hozta le a mérkőzést. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy végig pariban voltunk a csabaiakkal és nem is voltak a csúcson, így még az is benne volt a pakliban, hogy megfordítsuk a meccset. De, egyáltalán nem érdemeltük volna meg, hiszen iszonyú hibákat követtünk el. Annyival voltak ma jobbak és nyerték meg megérdemelten a mérkőzést, hogy rettentően szervezetten játszottak.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/305419773604304/

line_purple