Békéscsaba 1912 Előre – ASU Poli Timisoara

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 381 másodperc.

poli_timisoara_150

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – ASU Poli Timisoara

4-0 (1-0)

Időpont: 2016. július 9. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Bálint Attila

Asszisztensek: Zahorecz Roland, Viczián Mátyás

A mérkőzés megtekintése ingyenes!

A mérkőzésről weboldalunkon élőben tudósítunk.

Békéscsaba: Gyurján Márton (1), Bényei Balázs (4), Fehér Zsolt (15), Kelemen Dávid (30), Fabio Nascimento de Oliveira (2), Spitzmüller István (10), Takács Péter (9), Ihrig-Farkas Sebestyén (22), Birtalan Botond (24), Nagy István (17), Urbin Péter (13). Cserék: Mursits Roland (1), Koszó Balázs (5), Pilán Márkó (25), Gránicz Patrik (14), Juhász György (21), Szélpál Norbert (28), Bagi István (18), Kálmán Szilárd (88), Beszterczei Attila (24), Szalai Dániel (7), Tóth Dániel (20).
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Timisoara:  Mitrea Alexandru, Stefanovici Brahimir (2), Galan Cristian (21), Todorov Miodrag (5), Taub Carol (13), Vucea Ionut (7),  Bilia Danut (3), Constantinescu Dan (26), Giuricici Marco (11), Ghinescu Razvan (10), Batauta Catalin (9). Cserék: Constantinescu Alin, Telescu Laurentiu (4),  Stancu Madalin (8), Nita Patrick (14),  Baban Denis (22), Tugui Andrei (24), Blanaru Stefan (25), Teut Artur (26), Peter Patrick (16), Marin Marius (27).
Vezetőedző: Sorin Brindescu

Gólszerzők: Takács Péter (6. perc), Beszterczei Attila (54. perc), Szalai Dániel (57. és 81. perc).

Sárgalap: Marin Marius (83. perc).

Két győzelem és egy döntetlen lett a Temesvár elleni három edzőmérkőzés mérlege a Békéscsaba javára. Az utolsó összecsapáson is két teljes sort küldött hadba Zoran Spisljak, de most már 2 x 45 perces játéklehetőséggel.

Rögtön a meccs elején megadtuk az alaphangot, hiszen már a 6. percben Takács szerzett labdát és hibátlanul helyezett a kapuba: 1-0. A folytatásban is mezőnyfölényben játszott a hazai együttes, a vendégek gyakorlatilag helyzetig sem jutottak. Látszott, hogy a felállt védelmünk ellen nem volt ellenszerük. Spitzmüller és Fabio is jól üzemelt és labdáikkal rendszeresen helyzetbe tudták hozni támadóinkat. Úgy látszik, hogy a gól meghozta Takács lövőkedvét, hiszen a 14. és a 26. percben is a kapu felé küldte a játékszert. Urbin a határon mozgott, nem sok kellett volna, hogy többször is ziccerbe kerülhessen – így viszont csak lest jelezhetett az asszisztens. A vendég együttes kizárólag rögzített szituációkból tudott helyzetet kialakítani, de Gyurján kapusnak így sem akadt túl sok dolga. A félidőben maradt az egygólos csabai előny.

A második játékrész teljes hazai sorcsere után indult, a vendégek csak két poszton változtattak. Az 54. percben Tóth Dániel játszotta tisztára magát és hozta helyzetbe Beszterczeit, aki tizenhat méterről gyönyörűen helyezett a jobb felső sarokba: 2-0. Három perccel később ismét Tóth Dániel szaladt el a jobb oldalon és lőtte rá. A Constantinescu kapusról kipattanó labdára Szalai csapott le és értékesítette a lehetőséget: 3-0.

Az újabb találatra cserékkel reagált Sorin Brindescu: Stancu Madalin, Nita Patrick és Telescu Laurentiu érkezett Stefanovici, Bilea és Constantinescu Dan helyére. A 68. percben a sérüléséből felépült Mursits kapus is beállhatott. Szalai, Pilán nagy kedvvel focizott – Bagi, Juhász és Szélpál is kiválóan szolgálta ki őket – aminek meg is lett az eredménye. Kilenc perccel a lefújás előtt Juhász beívelt labdáját, Szalai mintaszerűen fejelte a kapuba: 4-0.

A 83. percben Marin Marius vesztette el a fejét, ezért a játékvezető sárgalappal jutalmazta, majd egy perccel később Kálmán is rápróbált Constantinescu kapusra. Cseles szabadrúgása majdnem gólt ért, nem sokkal ment mellé. A mérkőzés hajrájában előrerúgott labdákkal akart a román együttes kozmetikázni – sikertelenül, így az eredmény már nem változott.

Zoran Spisljak: – A mai napon a játék egy kicsit tompábbnak tűnt, de ez valamilyen szinten érthető – hiszen a héten ez volt a harmadik meccsünk és tegnap is elég intenzíven edzettünk. Természetesen még a felkészülési időszakban vagyunk, de ettől függetlenül a befejezéseknél látszott, hogy néhány szituációban dönthettek volna jobban is játékosaim. Minden összevetve elégedett vagyok a mai teljesítménnyel is, de még nem vagyunk teljesen kész – ezért kell tovább dolgoznunk. A mai napon is sok lehetőséget dolgoztunk ki, voltak jó párharcok, ötletesen és nagy kedvvel játszottunk – ha még frissebbek és agilisabbak tudunk majd lenni, akkor jönni fognak az eredmények. Fiatal labdarúgóinkon is látom, hogy akarnak és tudnak tanulni és már a játékban is észrevehető a fejlődés. Továbbra is csiszolni kell a csapaton, de úgy érzem jó irányba álltunk és van jövő ebben a játékosállományban.

line_purple

line_purple

Fotók

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/303470073320945/