Beharangozó: Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

Százhatvanhárom nap telik el az utolsó tétmérkőzés óta a Kórház utcai Stadionban, ezután viszont ismét egy rangadó következik a 2020/2021-es bajnoki szezon második fordulójában. A folytatás nem is akármilyen, hiszen 2020. augusztus 5-én (szerdán) 14:45 órától a Vasas FC együttesét fogadjuk élő televíziós mérkőzésen.

Szám szerint a 62. Békéscsaba – Vasas összecsapás következik, melyet méltán kísér kiemelt érdeklődés. Hozzátesszük, az időpont nyilván nem túl szerencsés, hiszen munkaidőben kezdődik a találkozó, de erről sem az egyik, sem a másik klub nem tehet, hiszen az élő közvetítésekre kijelölt mérkőzések kezdési időpontjait minden esetben a televíziós társaság és a Magyar Labdarúgó Szövetség határozza meg, erre a mérkőző feleknek semmiféle ráhatása nincs. Ettől függetlenül hosszú idő óta ez az első tétmeccs a Viharsarokban, így bízunk benne sikerül minden szimpatizánsuknak szabaddá tennie magát és kilátogatni a mérkőzésre!

Annál is inkább, hiszen minden esély megvan arra, hogy egy újabb derbit láthassunk. Az előjelek alapján – bár a Vasas együttesét a szakértők szinte biztos feljutónak titulálják, a Békéscsaba pedig bravúros győzelmet (1-2) aratott Szegeden – egyik csapatnak sem lesz egyszerű dolga. Mindenki tudja és látja, hogy ebben a másodosztályú mezőnyben minden aprócska pontnak hatalmas jelentősége lehet majd a végelszámolásnál, így egyformán fontos az összes mérkőzés. A két együttes NB 2-es mérlege egyébként tavalyi teljesítményünk alapján immár a Lilák számára mutat pozitívumot, hiszen az eddig lejátszott 10 mérkőzésből háromszor mi, kétszer vendégeink győztek, míg öt alkalommal eldöntetlen maradt az eredmény. Utoljára 2020. február 2-án találkozhattunk a kék-fehérekkel, amikor hősies küzdelemben gólnélküli döntetlen lett a végeredmény. Az is jó hír, hogy a Vasas hosszú évek óta nem tudott győzni a Kórház utcában: utoljára 2013. április 13-án vitték el a három pontot. Így aztán izmos keret ide, vagy oda nyilván nem fogjuk most sem olcsón adni a bajnoki pontokat, játékosaink mindent megtesznek majd azért, hogy a második fordulót is sikerrel zárjuk.

A piros-kékek egyébként úgy készültek az elmúlt hónapokban, hogy az egyértelmű célként kijelölt feljutás lehetőségét mindenféle szempontból megtámogatták. Leigazolták Sztojka Dominik utánpótlás válogatottat, Szmola Bálint és Nagy Zoárd viszont kölcsönben folytatja, de megszerezték maguknak az első osztály gólkirályát, Radó Andrást. Hajdú Ádám távozott, Pekár László viszont a Vasasnál folytatja, csakúgy mint Silye Erik is. A saját nevelésű Bánfalvi Dániel profi szerződést kapott, Rétyi Róbertet viszont kölcsönbe adták. Lakatos Csaba eligazolt a Vasastól, viszont Litauszki Róbert az angyalföldi klubnál folytatja pályafutását. Ivan Rados hosszabbított és szerződést kötöttek a 2001-es születésű Kálmán Olivérrel is. Távozott még Bősz Levente, Király Botond, Tóth László és Torghelle Sándor is. Nem csak a játékoskeret, de a vezetőség is alakításra került, hiszen Domonyai László ügyvezető igazgató közös megegyezéssel távozott, munkakörét Nagy Miklós klubigazgató látja el a továbbiakban.

Felkészülési mérkőzéseiket is igyekeztek úgy alakítani, hogy a fokozatosság elve alapján megfelelő minőségű és terhelési szintű összecsapásokat tudjanak játszani: Vasas FC – Credobus Mosonmagyaróvár 3-2, Vasas FC – Aqvital FC Csákvár 3-1, KFC Komárno – Vasas FC 3-1, Vasas FC – Topolyai SC 2-1, Vasas FC – Balatonfüredi FC 5-1.

Színes lapok tekintetében ismét jól megszórtak minket a Szeged elleni mérkőzésen, ráadásul Nagy Sándor kiállítása miatt számára ezúttal biztosan pihenő következik – így védelmünket egészen biztosan át kell szerveznie a szakmai stábnak.

Bár az időjárás változékony volt az igen rövid felkészülési időszakban, ettől függetlenül minden csapat edzőmérkőzésekkel igyekezett a megfelelő terhelést megadni játékosainak. A Vasas a Mezőkövesd ellenében kezdett, ahol 1-3 arányú vereséget szenvedtek. A folytatásban Torghelle góljával legyőzték a Soroksárt, majd gólnélküli döntetlent játszottak a Somorja csapatával. A sort a Sárvár elleni főpróba zárta, melyen az angyalföldi alakulat 3-0 arányú győzelmet aratott.

A Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC mérkőzés játékvezetőjeként Rúsz Mártont akkreditálta a szövetség. Segítőiként Garai Pétert és Márkus Tamást jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nazsa Tamás látja el. Az 1994-es születésű sporival utoljára 2019. november 3-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs 1-0 mérkőzésen találkozhattunk. Pályafutása során eddig 89 sárga- és 4 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 2. fordulóját augusztus 5-én (szerdán) 14:45 órától Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC, 17:00 órától DEAC – DVSC, 17:30 órától Budaörs – BFC Siófok, Szentlőrinc – Gyirmót FC Győr, Dorogi FC – Soroksár SC, 19:00 órától Szombathelyi Haladás – Szolnoki MÁV FC, Aqvital FC Csákvár – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, FC Ajka – Kolorcity Kazincbarcika, WKW ETO FC Győr – Kaposvári Rákóczi FC, valamint Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC  párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében talán mérséklődik a kánikula, közepesen felhős időjárás várható, helyenként záporral és 28 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. A Nap ezen a napon 20:13 órakor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll látogassanak ki a mérkőzésre és biztassák a srácokat! 

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.