Beharangozó: Tállya KSE – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 319 másodperc.

Sorozatban a harmadik idegenbeli mérkőzés következik második csapatunk számára, amikor 2022. március 6-án (vasárnap) 14:00 órától Tállyán lép pályára a Keleti csoport 24. fordulójában.

Kilométerben nem lesz hiánya Brlázs Gábor neveltjeinek, hiszen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállya község nem éppen a szomszédban található. Talán ez a tényező az egyetlen nehezítő körülmény, hiszen papíron azért verhető ellenfélhez utaznak a Lilák. Az esélylatolgatás alapja, hogy vendéglátóink a tavaszi idényben még nyeretlenek (Tiszaújváros – Tállya 4-1, Tállya – Hajdúszoboszló 0-6, Kazincbarcika – Tállya 3-0), ezzel szemben a Békéscsaba II. veretlen. A jó tavaszi rajt és a két csapat bajnoki táblázaton elfoglalt pozíciója mindenképpen jó előjel lehet a nagyszerű folytatáshoz. A pontokra pedig továbbra is igen nagy szükség van, hiszen minél előbb össze kell gyűjteni a biztos bennmaradáshoz szükséges egységeket, utána pedig már gyakorlatilag bármi lehetséges, azon is lehet gondolkozni, hogy a pozíciókon milyen módon tudnánk még javítani. Felidézve a tavalyi bajnokságot, a Keleti csoportban 39 bajnoki egység elegendő volt az első bennmaradónak, így a Békéscsaba jelenlegi 34 pontja birtokában igen jó eséllyel bír ennek érdekében, azaz akár két fordulón belül is meglehet az elméletben szükséges mennyiség.

Ehhez azonban nyilván a tállyaiaknak is lesz egy-két szava, hiszen első tavaszi győzelmükre készülnek és igencsak fogadkozik mindenki. Félretéve természetes elfogultságunkat, nyilvánvalóan a pontra-pontokra igen nagy szükségük lenne, hiszen jelenleg 23 forduló teljesítése után, 4-4 győzelem és döntetlen, 15 vereség, valamint 16 pont birtokában, éppen a kiesés veszélyétől fenyegetett 17. helyen állnak. Az eddigi eredményeikből látható, hogy őszinte focit játszanak, hiszen többször is beleszaladtak nagyobb zakókba, de abban is biztosak lehetünk, hogy nem feltartott kézzel lépnek majd pályára. A kapott gólok egyébként igencsak árulkodók, és ebből a szempontból az utolsó előtti helyen állnak, hiszen az 59 kapott találat nagyon sok, ami azt is jelentheti, hogy védelmük zavarba hozható. Rúgott góljaik száma sem túl izmos, hiszen mindössze 18 alkalommal sikerült ellenfeleik kapujába találni, ami összességében eredményezi a mínusz negyvenegyes gólkülönbségüket – ezzel pedig szintén a második legrosszabb eredményt tudhatják magukénak a mezőnyben.

A két mérkőző fél egyébként tavaly találkozott egymással először, amikor 2021. szeptember 1-én hazai pályán 6-0 arányban léptük le őket. Mindent összevetve tehát igen jó esély mutatkozik arra, hogy a papírforma szerint folytathassuk nagyszerű tavaszi hadjáratunkat, ezáltal gyarapítsuk harmadosztályú pontjaink számát és talán nem sértődnek meg vendéglátóink sem, ha ezúttal magunkat kiáltjuk ki esélyesebbnek. Nyilván azt is figyelembe kell venni, hogy éppen az ilyen mérkőzések szoktak a legnehezebbek lenni, hiszen a kieséstől fenyegetett együttesek ott tartanak, hogy ebben a fázisban már gyakorlatilag nincs vesztenivalójuk, így mindent egy lapra feltéve okozhatnak meglepetéseket. Ne legyen így!

Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz eltiltott, tehát mindkét mester hozzávetőleg teljes kerettel kalkulálhat. Mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni a vendéglátó csapat keretében Kovács Imre Norbertnek, aki ügyeletes gólfelelősként eddig már 10 gólt vállalt csapata sikerei érdekében.

A Tállya KSE – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Attila Lászlót akkreditálta a szövetség. Segítőiként Dobos Dávidot és Pálinkás Donát Ferencet jelölték ki. Az 1998-as születésű sporival 2021. november 14-én, a Békéscsaba 1912 Előre II. – Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-2 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 105 sárga- és 7 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III Keleti csoport 2021/2022-es szezon 24. fordulóját március 6-án (vasárnap) 11:00 órától DVTK II. – Termálfürdő FC Tiszaújváros, Újpest FC II. – Tiszafüredi VSE, DVSC II. – Füzesgyarmati SK, 14:00 órától Tállya KSE – Békéscsaba 1912 Előre II., Sényő-Carnifex FC – Kolorcity Kazincbarcika SC, Salgótarjáni BTC – Aqua-General Hajdúszoboszló, Törökszentmiklósi FC – Eger SE, Hidasnémeti VSC – Kisvárda Master Good II., Putnok FC – BKV Előre, valamint Jászberényi FC – DEAC párosításokban rendezik meg.

táblázatra pillantva látható, hogy a mezőnyt a Kazincbarcika (62 pont), a BKV Előre (53 pont), valamint a DEAC (52 pont) vezeti, a veszélyzónában pedig pillanatnyilag a Tállya, a Hidasnémeti, a Salgótarján, valamint a Törökszentmiklós csapata található.

Időről-időre szoktunk egy pillantást vetni a másik két csoportra is, hogy lássuk mely csapatok állnak a feljutáshoz közeli állapotban. A Közép csoportban a Kozármisleny (57 pont) és a Dunaújváros (52 pont) harcol a bajnoki címért, míg nyugaton a Mosonmagyaróvár (57 pont), valamint a Zugló (56 pont) előtt nyílik erre jó esély.

Az előrejelzés szerint Tállya térségében közepesen felhős időjárás várható és 6 Celsius fokos maximális hőmérsékletre lehet számítani. A Nap 2022. március 6-án (vasárnap) 17 óra 37 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: