Folytatódik a Kiemelt Tehetségek program

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 99 másodperc.

A napokban újabb fiatal, saját nevelésű játékos kapott lehetőséget a Békéscsaba 1912 Előre szakmai stábjától, hogy az első csapattal tréningezhessen.

20160224_kun_laszlo

Zoran Spisljak vezetőedzőnk a 18 éves, csorvási születésű Kun Lászlót hívta meg – aki már három éve az Előre színeiben focizik és az U19-es korosztályban csillogtatja tudását. Laci négyéves korában kezdett a labdarúgással foglalkozni Csorváson, majd Orosházára, onnan pedig a békéscsabai UFC-hez került – ahol felfigyeltek rá. Onnan érkezett a Lilákhoz, ahol Purguly Árpád asszisztens edzővel egy évig dolgozott együtt.

– Az első csapattal edzeni fantasztikus élmény, sokkal intenzívebb a foglalkozás, nagyobb a sebesség – így aztán alaposan össze kellett szednem magam – nyilatkozott weboldalunknak.

Mesterünk szerint első alkalommal látszott a feszültség és az izgalom, de ez természetes jelenség. Ha sikerül felvenni a ritmust, a tehetség és a kitartó munka meghozza gyümölcsét.

Laci jelen pillanatban már az ötödik olyan saját nevelésű labdarúgónk, akit a szakmai stáb strukturálisan és következetesen kialakított képzési programjának eredményeképpen, lehetőséget kap a felnőtt csapatba való integrálódásra. Korábban Viczián Ádám, Pilán Márkó, Konyecsni Zoltán és Czinanó Áron csatlakozott ehhez a csoporthoz – közülük többen már be is mutatkozhattak az első osztályban. Az U15-ös korosztályban NBI-es 3. helyet, valamint U17-es korosztályban NBII-es 2. helyet is elért Kun László előtt minden lehetőség adott, hogy megfelelő teljesítmény és hozzáállás esetén újabb olyan labdarúgónkra lehessünk büszkék, aki magára öltheti az NB I-es mezt.

Sok sikert kívánunk!