Beharangozó: Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre

Ha néhány héttel ezelőtt valaki azt mondja, hogy gondjaink lehetnek az őszi szezonnal, arra csak legyintettünk volna. Sajnos az élet és a koronavírus – még ha sokak számára unalmas is a téma – közbeszólt. De keseregni nincs idő, hiszen 2020. november 25-én (szerdán) 13:00 órától már Szolnokon lépünk pályára a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában.

Ahogy korábban már taglaltuk, vesszőfutásunk az október 18-i Csákvár – Békéscsaba 3-5 mérkőzés után kezdődött. Pedig ott már egy olyan Békéscsabát láthattunk, amely gólképes volt és hátrányból is fel tudott állni, ezáltal magabiztosan győzött. Azóta sajnos sem pontot, sem gólt nem tudtunk szerezni, így egészen a táblázat 11. pozíciójáig csúsztunk vissza. A pontra-pontokra pedig jelen helyzetünkben nagy szükségünk lenne, ami Szolnokon rendes körülmények között sem egyszerű feladat.

Az 57. Szolnok – Békéscsaba összecsapás következik, melyen a statisztika szerint sem mi vagyunk az esélyesek. A második vonalban eddig hússzor vendéglátóink, tizennégyszer mi tudtunk győzni, a fennmaradó tizenegy mérkőzés végén pedig döntetlent mutattak az eredményjelzők. A harmadosztályban is találkozhattunk a Tisza-partiakkal, ott hétszer a kék-fehérek, míg négy alkalommal a Békéscsaba győzött. Utoljára 2019. október 20-án, hazai körülmények között mérkőztünk velük, amikor 1-1-es eredménnyel zártak a felek.

A Vasutasok jó sorozatban vannak, hiszen utóbbi négy mérkőzésükön nem kaptak ki. Legutóbb október 25-én a Soroksár tudta két vállra fektetni őket (2-0), azóta viszont két döntetlent és két győzelmet tudhatnak magukénak. Az így szerzett nyolc bajnoki egységgel megerősítették pozíciójukat a táblázaton és már a nyolcadik helyről várhatják a folytatást. Ráadásul továbbléptek a MOL Magyar Kupában is, ahol – némi meglepetésre – a Gyirmót csapatát búcsúztatták 1-0 arányban, a 8. fordulóban pedig majd az Újpestet fogadják.

A 2019/2020-as csonka bajnokság után – amelyben a 16. helyen végeztek – a szolnoki csapat gerince megmaradt. A vezetőedző továbbra is Csábi József maradt, munkáját – ahogy eddig is – Romanek János, mint asszisztensedző, és Ulvicki Attila, mint kapusedző segíti. Ami a játékosállományt illeti, úgy tűnik, nem kellett új csapatot építenie a szakmai stábnak. A tavaszi keretből távoztak: Albert Ádám (Jászberény), Annus Árpád (Monor), Kormos Dávid Zoltán (Kerekegyháza), Papp Szilárd (Nagykanizsa), Simon Attila (Taksony), Szabó Péter (Békéscsaba) és Szabó Richárd (Füzesgyarmat). A kapusok közül Molnár-Farkas Tamás és Csáki Kálmán hosszabbított, a mezőnyjátékosok közül pedig Csirmaz István, Földi Marcell, Horgosi Donát, Kovács Olivér, Papp Szilárd, Rokszin Ádám, Tamás László, Tisza Kálmán, Tóth Benjámin és Vólent Roland is Szolnokon folytatja. Bárdos Bence a DVTK-tól egy évig ismét kölcsönben maradt náluk, míg a három saját nevelésű fiatal, Kotula Máté, Kurdics Levente és Sitku László élő szerződéssel rendelkezik. Érkeztek: Kónya Márk (Balmazújváros), Szekszárdi Tamás (Nyíregyháza), Szabó Balázs (Balmazújváros) és Tajti Balázs Jószef (MOL Fehérvár FC II.).

Csapatukban érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Novák Csanád Ákosnak, aki már hét alkalommal volt eredményes az idényben. Piros lap miatt nem léphet majd pályára Kónya Márk, akit az előző Kazincbarcika elleni mérkőzésük 73. percében kiállított a játékvezető. A Békéscsabánál színes lapok miatti eltiltott nincs.

A Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Ducsai Józsefet akkreditálta a szövetség. Segítőiként Szilágyi Norbertet és Punyi Gyulát jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Kovács Imre látja el. Az 1978-as születésű sporival utoljára 2020. szeptember 16-án, a WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre 0-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása során eddig 749 sárga- és 37 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 18. fordulóját november 25-én (szerdán) 13:00 órától Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre, BFC Siófok – Aqvital FC Csákvár, Budaörs – Szombathelyi Haladás, 18:00 órától PMFC – DEAC, Kaposvári Rákóczi FC – Soroksár SC, FC Ajka – Dorogi FC, Vasas FC – Nyíregyháza Spartacus FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – WKW ETO FC Győr, Gyirmót FC Győr – Kolorcity Kazincbarcika SC, valamint DVSC – Szentlőrinc párosításokban rendezik meg.

Több csapat is küzd a koronavírus okozta érintettséggel, így biztosan lesznek meglepetések ebben a fordulóban is. A bajnoki táblázatot továbbra is a DVSC  (38 pont) vezeti, második a Budaörs (33 pont), a bronzérmes pozícióba pedig fellépett a PMFC (32 pont) áll. A sereghajtó helyeken a Dorog, a Csákvár, valamint a DEAC osztozkodik.

Az előrejelzés szerint Szolnok térségében borult, ködös időjárás várható, 3 Celsius fokos maximális hőmérsékletre lehet számítani. A Nap ezen a napon 15 óra 59 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás