Beharangozó: Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 848 másodperc.

A Puskás Akadémia elleni kiütéses győzelem (5-0) után Kisvárdán folytathatjuk a pontok gyűjtögetését, hiszen egy olyan csapathoz látogatunk, amely ellen szintén százszázalékos az eddigi mérlegünk. Bízunk benne, hogy így is marad – hiszen negyedszer is kiegyeznénk egy szempontunkból 2-1-es végeredménnyel!

promo_kisvarda_elore_web

A csütörtöki pihenőnap után, pénteken újra munkába állt együttesünk és egészen szombaton estig intenzív programmal készül a vasárnap délutáni, idegenbeli mérkőzésre. A hét ötödik napján és szombaton – az elutazás előtt – is a centerpályán tréningeznek a Lilák. Sajnos Zoran Spisljak vezetőedzőnk, betegsége miatt nem tudja vállalni a túrát, így ezúttal is személyes jelenléte nélkül kell helytállnia a keretnek. A pénteki orvosi vizsgálatok eredményeképpen véglegesen eldőlhet, hogy szükség lesz-e műtéti beavatkozásra. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk!

A hatodik fordulóban itthon tartott három bajnoki pontnak köszönhetően, elmozdultunk a tabella végéről – így ezúttal az utolsó előtti helyezett mérkőzhet meg, a bajnoki tabellán jelenleg második pozíciót elfoglaló Kisvárda Master Good csapata ellen. A 2013/2014-es másodosztályú bajnokság óta, összesen háromszor találkoztunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiekkel – mindhárom alkalommal számunkra kedvező módon, 2-1-et mutattak az eredményjelzők. A jócskán átalakult, fehér-piros mezes vendéglátóink, a hat lejátszott forduló folyamán 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel, összesen 11 bajnoki egységet gyűjtöttek. A 12 lőtt gól és plusz hatos különbség arról tanúskodik, hogy az ügyeletes gólfelelősükre – Rajczi Péterre (amennyiben pályára lép), aki egyébként jelen pillanatban öt szerzett találattal (holtversenyben Tischler Patrikkal) vezeti az NB II-es góllövő listát – különös figyelmet kell szentelnünk. Révész Attila – szakmai igazgató csapatának igen jól sikerült a felkészülési időszak, hiszen veretlenül abszolválták a nyolc mérkőzésből álló programjukat. Az intenzív játékosmozgások miatt szükségük is volt a komoly munkára, hiszen távozott a kerettől Bagi István (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Graszl Károly (ETO FC Győr), Csilus Tamás (Ferencváros – kölcsönből vissza, onnan Soroksár), Eszlátyi István (Soproni VSE), Hegedűs Tibor (abbahagyta), Kornutjak Volodimir (Nyírbátori FC – kölcsönbe), Koszta Márk (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Kulcsár Kornél (ETO FC Győr), Lázár Zsolt (?), Molnár Róbert (Cigánd – kölcsönbe), Müller Zsolt (Nyírbátori FC – kölcsönből végleg), Nagy Róbert (Cigánd), Ribánszki László (Mezőkövesd – kölcsönből vissza, onnan Békéscsaba). A távozókat úgy néz ki, hogy sikerült pótolni – mivel Kisvárdára igazolt Miroszlav Grumics (Diósgyőr), Karacs Péter (Felsőtárkány), Lengyel Béla (Szolnok), Lukács Richárd (Jászberény), Oláh Gergő, Szabó Péter (mindkettő Szeged 2011), Talabér Attila (MTK – kölcsönbe), Tihanyi Olivér (Haladás – kölcsönbe), Vermes Krisztián (Szolnok).

Csapatunk tagjai számára egyáltalán nem ismeretlen a kisvárdai környezet, hiszen Bagi István és Ribánszki László a 2015/2016-os tavaszi szezonban következő vendéglátónk keretében szerepelt.

Bagi István: – Bízom benne, hogy a szerdai focinkat át tudjuk majd menteni vasárnapra is. Mindenképpen egy harcos, jó mérkőzést várok, amelyhez erőt adhat a szerdai győzelem – hiszen nem akárkit sikerült kiütéssel hazaküldenünk. Ha nem lankad a figyelem és az odafigyelés, akkor nem lehet gond – egyértelműen győzelmi szándékkal utazunk Kisvárdára. Bár még a bajnokság elején járunk, de úgy érzem, hogy következő ellenfelünk a végén is dobogón vagy annak közelében lesz – így a jelenleg elfoglalt pozíciójukat is reálisnak érzem.

Ribánszki László: – Mindenki megkönnyebült, hogy szerdán sikerült győzni – ezt szerettük volna már az első fordulótól kezdve. Szerintem teljesen pozitívan áll mindenki a következő meccshez és ebből kell merítenünk, hogy vasárnap is szervezetten tudjunk játszani. Mindenki odatette magát a Puskás Akadémia ellen, erre lesz szükség Kisvárdán is és akkor meglesz az eredménye. A szabolcsiaknál több rutinos játékos is van és amikor még náluk szerepeltem, igen harapós, támadó szellemben léptek mindig pályára. Erre mindenképpen fel kell készülnünk és oda kell figyelnünk. Gyorsan következnek egymás után a mérkőzések – ezért nagyon fontos, hogy fejben is mindenki rákoncentráljon a feladatra: ma rendesen edzünk, holnap meccs előtti felkészülés és már utazunk is.

Boér Gábor, megbízott vezetőedző: – Mindenképpen szeretnénk átmenteni a formánkat az újabb, előttünk álló mérkőzésre is. Ez azonban nem lesz annyira egyszerű feladat, hiszen egy teljesen más meccset fogunk majd játszani. A Kisvárda hazai környezetben nagyon veszélyes, rendre sok-sok szurkoló biztatja őket a helyszínen – akár 2-3.000 néző is kijár a meccsekre. Játékos koromban is azt vallottam, hogy az ilyen hangulat fel tudja dobni bármelyik játékost és a teljesítményét tudja inspirálni – még akkor is, ha esetleg negatív jelzőkkel illetik. Remélem, hogy igazi futball hangulat lesz vasárnap! A saját részünkről annyit, hogy természetesen a közérzetünknek nagyon jót tett a szerdai 5-0-ás győzelem – úgy érzem, hogy a játékunk is kezdett már arra hasonlítani, amelyet minden mérkőzésen szeretnénk látni. Ami nagyon tetszett, hogy egységesek voltunk, egymásért küzdöttünk és igazi nagybetűs csapatként funkcionáltunk. Ezt kell megtartanunk és még tovább kovácsolnunk, ebből kell erőt meríteni. Még egységesebbnek, még összetartóbbnak és még jobb csapatnak kell lennünk! Biztos vagyok benne, hogy akkor a sikerek is jönni fognak és a közönség újra, teljes vállszélességgel a csapat mellé áll, akkor pedig ismét valódi futball hangulat lehet a Kórház utcában. Azért a szerdai meccs végén már érezhető volt a nézők szeretete, amely nagyon jól esett és hiányzott is. Ezekre a dolgokra nagy szüksége van mindenkinek, hiszen csak így találhat ismét egymásra szurkoló és játékos. Természetesen tovább kell dolgoznunk, hogy korrigálni tudjuk hibáinkat – de már láttam olyan megoldásokat is, amelyek szemre is tetszetősek voltak és az ínyenc szurkolóinknak is elnyerte tetszését. Ezt is szeretnénk tovább fokozni és javítani és emellett szükség van még arra, hogy a csapat házatáján rend legyen, mindenki tudja hol a helye és ezt a sikert a maga módján, a helyén kezelje. Továbbra is vannak sérültjeink: Ihrig-Farkas Sebestyén agyrázkódást szenvedett a hétvégi NB 3-as mérkőzésen, Fehér Zsolt izomsérüléssel küzd és Huszár Gergőre sem számíthatunk. Bényei Balázs viszont tudja majd vállalni a játékot, így ott lesz a keretben. Sohasem szerettem, ha valaki azzal takarózik, hogy szerda-szombat, szerda-vasárnap ritmusban kell játszani, hosszú utakat kell megtenni, fáradtak a srácok – úgy gondolom, hogy egy futballista élete erről szól, egy futballista azt szereti, ha szinte minden nap mérkőzést kell játszania – legalábbis én ezt vallom. Ez a munkánk és abból kell profitálnunk, hogy akár ilyen sűrűn mérkőzéseket kell játszanunk. Bízom benne, hogy ezt a fajta mentalitást játékosaink is magukávé teszik és nem találnak semmiféle kifogást a hétvégére.

Révész Attila: – A Békéscsaba eddigi szereplése minden várakozást alulmúlt, de a szerdán elért eredménye arra utal, hogy sokkal többre képes a csapat. Több futballistájuk maradt az NB I-es keretből, és a stílusuk sem nagyon változott, magyarán a másodosztályban is az egyik legdefenzívebb futballt képviselik. Nagyon észnél kell lennünk, hogy ez ellen milyen harcmodort válasszunk. Nekünk kell a legtöbbet utaznunk az NB II-es csapatok közül, a leghosszabb túrák közül kettőt letudtunk, ennek köszönhetően nagyon fáradtak a játékosok. A kezdő tizenegyet a mérések eredményei alapján jelöljük ki, illetve figyelembe vesszük a Békéscsaba várható hadrendjét is. A csabaiak gyengébb szereplése ugyanis abban keresendő, hogy a gyengébbnek vélt csapatok ellen, amikor irányítaniuk kellett volna a játékot, akkor ezt nem tudták megtenni és rendre kikaptak. Ugyanakkor nekünk nemcsak az eredményességet, hanem a hazai közönség kiszolgálását is figyelembe kell vennünk, tehát a köztes utat kell megtalálnunk. Ez a Soroksár ellen vagy éppen a Kozármislennyel szemben sikerült, bízom benne, hogy most sem lesz másként.

A mérkőzés játékvezetője Németh Ádám lesz, akivel az előző szezonban nyolcszor is találkozhattunk – utoljára 2016. április 30-án, az első osztályú szereplésünk befejező, DVSC elleni mérkőzésén fújta a sípot. Az 1982-ben született játékmester pályafutása során 185 mérkőzésen szerepelt és összesen 486 sárga-, valamint 38 piroslapot osztott ki. Segítői ezúttal Szalai Dániel és Punyi Gyula sporttársak, a tartalék játékvezető pedig Berényi Tamás lesznek.

A Merkantil Bank 2016/2017-es szezonjának 7. fordulójában 2016. augusztus 28-án (vasárnap) tíz mérkőzést rendeznek: hatot 17:30, egyet 18:30 (TV) és a maradék hármat pedig 19:00 órás kezdési időponttal.

Az előrejelzés szerint a mérkőzés napján verőfényes, meleg, száraz időjárás várható, 32 Celsius fokos maximális hőmérséklettel.

A helyszínről – az előírások értelmében és szurkolóink teljeskörű kiszolgálása érdekében – a szokásos módon élőben jelentkezünk és weboldalunk vonatkozó rovatában tudósítunk a meccs főbb történéseiről.

El kell felejtenünk az első öt fordulót! Az utolsó mérkőzés sikeréből kell tovább építkeznünk és ezt szem előtt tartva el kell indulnunk egy olyan úton, amely a csapatunkat megillető pozíció eléréséhez vezet. Amennyiben tehetik és módjukban áll, kísérjék el idegenbe is együttesünket, hiszen a buzdításra, szurkolásra ezúttal is hatalmas szükség lenne. Köszönjük!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!