Beharangozó: Duna Aszfalt TVSE – Békéscsaba 1912 Előre

Tizenhárom nap válogatott szünet után, 2018. október 21-én (vasárnap) 14:30 órától a 13. fordulóval folytatódik a másodosztályú bajnokság, amikor a Békéscsaba 1912 Előre csapata Tiszakécskén lép pályára.

Következő ellenfelünk gyakorlatilag drámai körülmények között jutott fel a másodosztályba, hiszen mindössze 3 egységgel előzte meg a PMFC együttesét. A tavalyi NB III. Közép-csoportjának utolsó fordulója előtt csak egyetlen pont volt a különbség a két együttes között, így ha a 30. felvonás másképp alakul, a Bács-Kiskun megyeiek sorsa sem ez lett volna. Tudjuk, a sportban nincs “ha”, tehát a bravúros feljutás után egy teljesen új korszak kezdődött Tiszakécskén. Ennek fényében igazolásokkal (10!) és szlovéniai edzőtáborral igyekeztek felkészülni az új idényre. Érkezett vagy visszatért Tiszakécskére: Zeljko Belecan (kölcsönből vissza Kecskemétről), Molnár Márk (Sopron), Huszti András (PMFC), Szabó Dávid (Tiszakécske II.), Sirokmán Zoltán (Makó), Stoiacovici Dávid (kölcsönbe a Budapest Honvédtól), Gréczi Gábor (Nyíregyháza), Károly Bálint (PMFC), Gréczi Márton (MTK Budapest), Köböl Máté (Mezőkövesd).

Az NB II-es újonc pillanatnyilag a táblázat 15. pozíciójából várja a folytatást, amit a 2 győzelemmel (Duna Aszfalt TVSE – Budaörs 2-1, Duna Aszfalt TVSE – Aqvital FC Csákvár 2-0), 7 döntetlennel, valamint 3 vereséggel szerzett 13 pontnak köszönhetnek. Kiolvasható a számokból, hogy hazai pályán nem egyszerű feltörni a tiszakécskei védelmet, ez eddig csak a Soroksárnak és a Zalaegerszegnek sikerült. Bár a szezont két méretes zakóval kezdték (Duna Aszfalt TVSE – Soroksár SC 0-4, Gyirmót FC Győr – Duna Aszfalt TVSE 5-0), azóta viszont megfontolt és szervezett játék jellemzi őket és mindössze 5 gólt kaptak.

Csapatunk továbbra is a dobogós, harmadik helyről (a Gyirmót FC Győr pontazonossággal, csupán jobb gólkülönbségével előzi meg az Előrét) vág neki a bajnokság következő, intenzív szakaszának és az eddig megszerzett 7 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség által összegyűjtött 24 egység abszolút reménykeltő lehet az elkövetkező időszakra is. A két mérkőző fél történelmére visszatekintve látható, hogy 1999. április 14-én találkozott utoljára tétmeccsen a két együttes, így a korábbi időszakokra való emlékezés is melengetheti majd szívünket vasárnap. A két csapat az eddigi négy összecsapás alkalmával (2-2 első és másodosztályú mérkőzésen) sosem bírt egymással, azaz négy döntetlen eredmény született, összesen 4-4 kapott és rúgott góllal. Két alkalommal 0-0-át mutattak az eredményjelzők a mérkőzések végén, így figyelembe véve a jelenlegi mérlegeket is, egészen biztosan nem lesz egyszerű meccs.

Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott, a Békéscsabánál azonban Tóth Dániel, Szalai Dániel és Babinyecz Balázs továbbra is maródi, így egyelőre nem tudják éles helyzetben segíteni az együttest.

Szabó István: – Jó formában volt a csapat az elmúlt bajnoki mérkőzéseken, ennek ellenére nekünk is jól jött a szünet. Jutott idő pihenésre, feltöltődésre is. Természetesen az eltelt időszakban is voltak edzések, komolyan készülünk a Békéscsaba ellen. Kielemeztük ellenfelünket, rendkívül jó csapatról van szó, nem hiába vannak az élmezőnyben a bajnokságban. Nagyon sok fiatal játékosuk van, akik néhány rutinosabb labdarúgóval kiegészítve alkotnak remek csapatot. Hallottunk róla, hogy nagyon sok szurkoló várható ezen a mérkőzésen. Ez mindenképpen örömteli, hiszen ez a játék a drukkerekért van, s a csapatok is feldobottabb állapotba kerülnek, ha megtelnek a lelátók. Remélem, hogy a végén a mi örülhetünk együtt a szurkolóinkkal.

Boér Gábor: – Máskor mindig azt szoktam mondani, hogy jó a sűrű program és szeretjük. Most viszont örültünk a szünetnek, hiszen némileg elfogytunk a bajnokság azon szakaszában, amikor sok mérkőzést kellett egymás után játszani, ami fizikálisan, valamint mentálisan is sokat kivett a játékosokból – ez már látszott az utóbbi mérkőzéseken. Sajnos nem tudtuk behúzni a Kaposvár elleni meccset, amelyen pedig véleményem szerint messze a legjobban játszottunk, sőt a Nyíregyháza elleni vereség által kapott pofonra talán mindenkinek szüksége volt ahhoz, hogy reálisan lássa a dolgokat. Nem csak a játékosokra gondolok, hanem azokra is akik a szívükön viselik a csapat dolgait. Az összes eddigi mérkőzésen százötven százalékot kellett nyújtanunk ahhoz, hogy elérjük ezt a szintet és a továbbiakban is erre van szükség ahhoz, hogy tartani tudjuk, vagy akár túl tudjunk ezen lépni. Próbáltuk úgy összerakni ezt a két hetet, hogy legyen terhelés és azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk igyekezzünk kijavítani. Mindenképpen azon dolgoztunk a utolsó napokban, hogy a Tiszakécske ellen megfelelő taktikával a lehető leghatékonyabb módon tudjunk pályára lépni. Reméljük sikerült, de nyilván ezt majd a mérkőzés fogja alátámasztani vagy cáfolni. Ismét nagyon sokat dolgoztunk és már nagyon várjuk a mérkőzést, a bajnoki folytatást. Szeretném, ha meg tudnánk örvendeztetni szurkolóinkat egy újabb sikerrel és tudjunk tapadni a tabellán előttünk álló két csapatra.

A Duna Aszfalt TVSE – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Horváth Tibort akkreditálta a szövetség. Az 1984-es születésű sporival 2017. november 26-án a Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 471 sárga- és 18 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Szalai Dánielt és Kis Zoltánt jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Sipos Tamás látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

A bajnokság 13. fordulóját 2018. október 21-én (vasárnap) 14:30 órától Duna Aszfalt TVSE – Békéscsaba 1912 Előre, Credobus Mosonmagyaróvár – Ceglédi VSE, KBSC FC – ZTE FC, Soroksár SC – Vasas FC, Dorogi FC – BFC Siófok, Budafoki MTE – Budaörs, 15:30 órától Kaposvári Rákóczi FC – Nyíregyháza Spartacus FC, valamint 17:00 órától Aqvital FC Csákvár – Vác FC, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – WKW ETO FC Győr és Gyirmót FC Győr – BSS Monor párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Tiszakécske térségében a mérkőzés napján hidegfront érkezése várható, erős széllel és akár esővel, csupán 14 Celsius fokos maximális hőmérséklet valószínűsíthető – így érdemes lesz rendesen felöltözni. A Nap 2018. október 21-én (vasárnap) 17 óra 46 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemre fiatal csapatunkat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Következő események:

Bemutató edzés

Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/

Kapcsolódó hivatkozások:

Videó csütörtök

http://www.tiszakecskefoci.hu/2018/10/19/a-bekescsaba-ellen-szeretnenk-folytatni-jo-sorozatunkat/