Beharangozó: Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre

Tizenhárom pozíció és tizennégy pont a különbség jelen állás szerint a két csapat között, amikor 2018. március 11-én (vasárnap) 14:30 órakor újra találkozunk a Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezonjának 24. kanyarjában.

Az elhalasztott 23. forduló miatt minden együttes újratervezésre kényszerült, és az előző vasárnapi éles mérkőzés helyett edzésekkel kellett ritmusban tartani a játékosokat. A 2018-as év első bajnoki napja (február 25.) is tartogatott meglepetéseket, így tovább keverednek a kártyák a másodosztályban. Talán a két éllovas (MTK és Kisvárda) emelkedik ki a mezőnyből – bár a 22. fordulóban a várdaiak betliztek, és nem sikerült tovább növelni előnyüket velünk szemben. A Békéscsaba, a kissé furcsa képet mutató MTK elleni rangadó után, sikerrel teljesítette a hazai kupa szerdát és a Nagykanizsa ellenében lépett tovább a negyeddöntőbe.

Az Előre 11 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség, 37 bajnoki ponttal, valamint plusz 14 gólkülönbség mérleggel a táblázat harmadik helyét foglalja el, míg következő vendéglátónk a táblázat vége felé (16. pozíció) szerénykedik, egyenlegük 5 győzelem, 8 döntetlen, 9 vereség, amely mínusz 9 gólkülönbséggel, valamint 23 bajnoki egységgel párosul. Utoljára az ötödik fordulóban, 2017. augusztus 23-án találkoztunk az óváriakkal hazai pályán, akkor magabiztos győzelmet arattunk, hiszen 2-0-át mutatott a mérkőzés végén az eredményjelző. A meccs egyik pikantériája volt, hogy akkor még Eszlátyi István a lilák keretében lépett pályára, most viszont már kölcsönben az MTE csapatát erősítheti, aki ráadásul a Csákvár ellen (22. forduló) gólt is szerzett. Szintén ismerős számunkra Lőrinczy Attila, aki korábban csabai színekben rúgta a bőrt.

Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár (2017. 08. 23.)

Várhidi Péter is felkészülési mérkőzések sorozatával próbált életet lehelni csapatába, így a tél folyamán megmérkőztek a Peruc Pápa, az MFK Lokomotiva Zvolen, a Videoton II., a Gyirmót II., valamint a Somorja csapataival, majd Balatonfüredre utaztak, ahol háromnapos edzőtáborozáson vettek részt. Átigazolások tekintetében Heinrich Márk (Soproni VSE), Bakos Bence (Kaposvári Rákóczi FC), Kulcsár Kornél (Soproni VSE), valamint a korábban már említett Eszlátyi István érkezett egyértelműen azzal a szándékkal, hogy kiharcolják a biztos bennmaradást. A két együttes eddig háromszor találkozott egymással, két alkalommal békéscsabai győzelem, egyszer pedig döntetlen született. A papírforma, a tabella állása mind országos kettest aposztrofál, de tudjuk nem eszik olyan forrón a kását. Ahhoz viszont, hogy a kitűzött célhoz közelebb tudjunk kerülni, az ilyen kötelezőnek mondható mérkőzéseket nagy biztonsággal szükséges hozni. Eltiltott játékos egyik csapatnál sincs.

A Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Bogár Gergőt akkreditálta a szövetség. Az 1991-es születésű sporival legutóbb 2017. szeptember 10-án, a Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre 3-2 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 373 sárga- és 33 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Szabó Pétert és Kulman Tamást jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait ezúttal Berényi Tamás látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Boér Gábor: – A futballista élet már csak ilyen. Előfordulhat, hogy elmarad egy-egy forduló és mérkőzés helyett tréningezni kell. A kupa sikernek viszont nagyon örülök, hiszen nem titkolt célunk, hogy meglepetést okozzunk ebben a sorozatban. A sorsolást tekintve érdemes nyugtával dicsérni a napot, hiszen a Balmaz hét mérkőzés óta nem kapott ki az első osztályú bajnokságban, nagyon szervezett és komoly csapatnak tartom. Megnéztem őket élőben is, így érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy az idén még gólt sem kaptak a bajnoki küzdelmek során. Összességében egy igen erős ellenfelet kaptunk, de megpróbálunk belőlük komolyan felkészülni és bízom benne, hogy sikerrel tudjuk majd venni ezt az akadályt is. Előtte viszont nyugatra utazunk, ahol egy fontos bajnoki összecsapás vár ránk. A hazai meccsből nem szeretnénk semmiféle következtetést levonni, az egy teljesen más időszak volt. Látszik, hogy az óváriak mindent megtesznek a bennmaradásért, így fontos számukra a pontszerzés. Ugyanakkor nekünk is igen lényeges, hogy további pontokkal gyarapítsuk gyűjteményünket, hiszen mindenképpen szeretnénk az élbolyban maradni és közelíteni a második helyhez. Nem lehet más célunk, mint a győzelem. Abban is biztos vagyok, hogy elég mély lesz a pálya talaja, mivel Mosonmagyaróváron még jobb időben is előfordul ilyesmi, pláne egy ilyen havas-esős időszakban. Szerencsére most már tudunk füvön edzeni, úgyhogy nagyjából az ideálishoz közelítenek a felkészülési lehetőségeink. Pilán, Ilyés és a fiatalabbak közül Pusztai sérült, bár Márkó már elkezdte a pályás-labdás edzéseket is, így szépen lassan visszatérhet majd. Megpróbáljuk az éppen legjobb összeállítást feltenni a pályára, és csakis a győzelmet tartom elfogadhatónak vasárnap.

Várhidi Péter: – Nagyon jó ellenféllel találkozunk, ezt már az őszi mérkőzésen is tapasztalhattuk. Sok minőségi játékosuk van, ezért labdabirtoklásban erősek. Így az év elején egyetlen csapat sem lehet kiemelkedő formában, az időjárási- és a pályaviszonyok a formába hozást erősen befolyásolták. Én az egységünkre, a küzdőszellemünkre alapoznék és arra, hogy tanultunk az őszi mérkőzésből.

Viczián Ádám: – Az első forduló nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, viszont ebből is tanultunk és levonhatjuk a konzekvenciát, hogy az adódó helyzeteket ki kell használnunk. Az elkövetkező mérkőzések folyamán igyekszünk majd igen nagy hangsúlyt fektetni erre és ha sikerül pontosabban focizni, jobb döntéseket hozni, akkor nem maradhatnak el a gólok. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de talán nem leszek szerénytelen, ha kiütéses győzelmet várok Mosonmagyaróváron.

Szélpál Norbert: – Úgy érzem, hogy az MTK ellen többet érdemeltünk volna. Sajnos nem jött össze, viszont a kupában sikerült a továbblépés. Ennek nagyon örülök és talán a további sorsolásunk is elég jól alakult. A mosonmagyaróvári túra alkalmával egyértelműen győzelmet várok, ami megfelelően motivált, koncentrált játékkal szerintem teljesíthető is. Szerencsére egyre kevesebb a sérültünk, ezen a fronton sincs probléma.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 24. fordulójának összecsapásai március 10-én (szombat) 17:00 órától megkezdődnek, az MTK Budapest – Szolnoki MÁV FC mérkőzéssel. Az aktuális felvonás hátralévő meccsei március 11-én (vasárnap) 14:00 órától Soroksár SC – Nyíregyháza Spartacus FC, 14:30 órától KBSC FC – Budaörs, Szeged 2011 – Budafoki MTE, Soproni VSE – Váci FC, Credobus Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre, Kisvárda Master Good – BFC Siófok, Dorogi FC – Gyirmót FC Győr, 17:00 órától WKW ETO FC Győr – Ceglédi VSE, valamint ZTE FC – Aqvital FC Csákvár párosításokban kerülnek megrendezésre.

Az előrejelzés szerint szerdán Mosonmagyaróvár térségében 18 Celsius fokos maximális hőmérséklettel, erősen felhős időjárás várható, minimális zápor valószínűsíthető. A Nap 2018. március 11-én (vasárnap) 17 óra 44 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!