Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 502 másodperc.

Tizenegy mérkőzéssel a bajnokság vége előtt és nyolc nap alatt harmadszor pályára lépve, 2021. március 7-én (vasárnap) 14:30 órától a WKW ETO FC Győr együttesét fogadjuk Békéscsabán, a Merkantil Bank NB II Liga 28. fordulójában.

Tovább fogyatkozva, de törve nem – lehetne a rövid összefoglalója az előttünk álló bajnokinak, hiszen újabb sérültek és eltiltott is nehezíti sorsunkat. Ettől függetlenül pontra-pontokra van szükségünk, hiszen a bajnokságból még mindig sok van hátra és a táblázaton mögöttünk elhelyezkedő csapatok is igyekeznek menteni a menthetőt. Emellett szinte létfontosságú lenne végre egy hazai győzelem, hiszen a fejekben nagy valószínűséggel már csak ez tenne rendet. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk a győzelemre – mentalitásban, kitartásban és odaadásban egyaránt százszázalékos teljesítményre van szükség. Ehhez lehet némi adalék, illetve kapaszkodó a két mérkőző fél egymás elleni mérlege: ugyanis az ETO 2018 óta nem tudott győzni a Békéscsaba ellen – kulcsszó: mumus. Bár az utolsó két találkozásunk alkalmával döntetlen eredmények születtek, előtte kétszer, illetve 2017-ben egyszer a Békéscsaba győzött. Az eddigi hat másodosztályú mérkőzés alapján tehát papíron mi lennénk az esélyesebbek, és a bajnoki táblázat pillanatnyi állása sem tükröz égbekiáltó különbséget. Az első osztályú múlt jóval bővebb, hiszen a két csapat szám szerint 52 alkalommal találkozott, melyből huszonegy alkalommal a győriek, tizenötször pedig mi győztünk, a fennmaradó tizenhat mérkőzésen pedig döntetlen eredmények születtek.

A Győr 11 győzelem, 6 döntetlen, 10 vereség, valamint 39 pont birtokában a 10. pozíciót foglalja el, míg csapatunk 8 győzelem, 9 döntetlen, 10 vereség után, 33 egységgel a tabella 12. helyén áll. Egy győzelem esetén sem lépnénk azonban ebben a fordulóban előrébb, hiszen az előttünk álló Szolnok is 39 ponttal bír, viszont a hátrafelé tekintgetés miatt létfontosságú lenne, hogy elkezdjük a felzárkózást és csökkentsük lemaradásunkat. Az ETO két győzelemből érkezik a Viharsarokba, így egészen biztosan szeretnék folytatni a megkezdett jó sorozatot, mi viszont 4-1 arányban kikaptunk Nyíregyházán, így a vereségekből és döntetlenekből kitörve, ráadásul a hazai pálya átkát megtörve, végre a szerencse is mellénk állhatna. Kecskét biztosan nem fogunk áldozni, ellenben a szerencséért inkább tennünk kell, így a hétközi fordulóban mutatott teljesítménynél jóval, de jóval többre lesz szükség és inkább fejben, hitben kell rengeteget javulnunk. El kell hinnünk amit tudunk, tanultunk, gyakoroltunk, hiszen csak így lehet győzni!

Mindezt nagyban nehezíti a keretet sújtó sérüléshullám, hiszen sajnos tovább fogyatkozott az amúgy is igen foghíjas létszám. Fazekas Lóránt agyrázkódást szenvedett a Szpari elleni összecsapáson, akinek az orvosok legalább két hét pihenőt írtak elő. Jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk! A Dorog elleni mérkőzésen kiállított Lukács Raymond két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így ezen a hétvégén még nem léphet pályára. Továbbra is sérült: Hursán György, Hodonicki Márk, Gránicz Patrik és Pilán Márkó. Mészáros, Nagy, Farkas és Király szereplése bizonytalan, Szabó egy medvepuszival lett gazdagabb Nyíregyházán, de ettől függetlenül talán tudja vállalni. Egy szó, mint száz talán már egy komplett csapatot ki lehetne állítani sérültjeinkből, így az a csoda, hogy valamilyen szinten pályára tudunk lépni.

Az ETO keretében régi ismerősként üdvözölhetjük Bagi Pistát, aki ugyan február óta nem lépett pályára sérülése okán. A március 2-án közzétett hírek alapján Király, Szuhodovszki, Vashkeba és Molnár is maródi. A tél folyamán többen is érkeztek Csató Sándor keretébe: Sipos Zoltán (Pakstól kölcsönbe), Horváth Olivér (Szombathely), Egerszegi Tamás (DVTK), Molnár Rajmund (Benfica), Vincze Ádám (Ménfőcsanak), Tuboly Máté (profi szerződést kapott), Hanzli Péter (profi szerződést kapott), Kerkez Markó (profi szerződést kapott), Vukasovic Marko (Csákvár), valamint több további játékosával és utánpótlás korú labdarúgójával kötöttek már szerződést, illetve hosszabbítottak. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni az ügyeletes gólfelelősre Priskin Tamásra, aki 16 találatával holtversenyben vezeti a liga góllövő listáját.

Csató Sándor: – Természetesen örülünk az elmúlt két mérkőzésen aratott győzelmeknek. Nagyon fontos volt, hogy a három meccses sikertelen széria után, végre a hazai találkozókat meg tudtuk nyerni két olyan csapat ellen, ami a kiesés ellen küzd. Különösen a Kazincbarcika ellen meccs második félidejében volt észrevehető a játékunkon, hogy sokat javult. A helyzeteinket ki tudtuk használni, ezáltal gólokkal tudtunk nyerni, ami jót tett az önbizalmunknak. Hétvégén Békéscsabára látogatunk, ahol biztos vagyok benne, hogy hasonló stílus vár ránk, mint az elmúlt hetekben. Az utóbbi időben nem szerepelnek túl jól, biztos vagyok benne, hogy ellenünk próbálnak majd javítani. Ettől függetlenül természetesen nekünk az a célunk, hogy pontokkal térjünk haza Békéscsabáról.

A Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Norbertet akkreditálta a szövetség. Segítőiként Márkus Pétert és Punyi Gyulát jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nazsa Tamás látja el. Az 1988-as születésű sporival utoljára 2021. január 31-én, a Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka 0-3 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása során eddig 407 sárga- és 22 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 28. fordulóját március 6-án (vasárnap) 14:00 órától DVSC – Kaposvári Rákóczi FC, 14:30 órától Budaörs – PMFC, BFC Siófok – FC Ajka, Szolnoki MÁV FC – Vasas FC, Gyirmót FC Győr – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr, Aqvital FC Csákvár – Nyíregyháza Spartacus FC, Szentlőrinc – Dorogi FC, 17:00 órától Szombathelyi Haladás – Soroksár SC, valamint Kolorcity Kazincbarcika – DEAC párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot a Vasas  (55 pont) vezeti, második helyen a DVSC (54 pont), a bronzérmes pozícióban pedig a Gyirmót (51 pont) áll. A sereghajtó helyeken a Csákvár-Kazincbarcika-DEAC trió osztozkodik.

A fordulók előtti szokásosnak mondható COVID-19 tesztelésen szerencsére továbbra is mindenki negatív eredményt produkált, így legalább ez nem hátráltatja a keret kijelölését.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében derült, napos időjárás várható, a hőmérséklet +8 Celsius fok körül alakulhat, csapadék pedig nem valószínűsíthető. A Nap 2021. március 7-én 17 óra 39 perckor nyugszik.

A mérkőzések továbbra is zárt kapuk mögött – nézők jelenléte nélkül – kerülnek megrendezésre, de a Békéscsabai Médiacentrum Kft. jóvoltából ezúttal is tudják majd élőben követni az összecsapást, hiszen live stream formájában YouTube csatornájukon, Facebook oldalukon, valamint a 7.Tv műsorán is közvetítik az eseményt.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.