Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Soproni VSE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 333 másodperc.

Az eredetileg 2018. március 4-re kiírt, az időjárás miatt elmaradt 23. fordulót pótolják a csapatok 2018. április 11-én (szerdán), amikor a Békéscsaba 1912 Előre a Soproni VSE együttesét fogadja a Kórház utcában.

A Vasutasnak valahogy semmi sem jön össze: a tabella utolsó helyén végeztek ősszel, vezetőedzőt, technikai vezetőt cseréltek és jócskán átalakult a keret is. A nyugat-magyarországiak január 10-én, Bekő Balázs vezetésével kezdték meg a felkészülést – aki egyébként 2017. szeptember 26-ig az ETO FC Győr csapatánál tevékenykedett ugyanilyen beosztásban. A 21 forduló alatt megszerzett mindössze egyetlen győzelem, 9 döntetlen és 11 vereség abszolút indokolta a komplett vérátömlesztést, hiszen a patinás lila-fehér klubot ilyen formán igencsak megcsapta a kiesés szele. A játékosok közül távozott: Kulcsár Kornél, Varga Szabolcs, Kovács Dominik, valamint Heinrich Márk kölcsönbe került a Mosonmagyaróvár csapatához. Érkeztek: Szabó Viktor (támadó, Ceglédi VSE), Kunsági Roland (kapus, nem volt csapata), hazatért Czingráber Máté (Vasas FC), kölcsönbe érkezett Kitl Krisztián (DVTK) és Tóth Dávid (Haladás), valamint Varga Róbert (védő, nem volt csapata)  is a szezon végéig írt alá. Következő vendégeink felkészülési mérkőzései így alakultak: Sopron – Haladás 2-4, Sopron – Király SE 7-0, Sopron – Ajka 2-3, Sopron – Szolnok 3-1, Sopron – FC STK Samorin 1-0.

Az 1921-ben alapított soproni egylet 2011-ben kvalifikálta magát a másodosztályba, de 2018-ban már nagy valószínűséggel – talán nem bántunk meg vele senkit – ismét az NB III-ban találhatja magát. Az eddig nyújtott teljesítményükkel eddig jócskán az osztály szintje alatt teljesítettek, hiszen a lejátszott 26 mérkőzésükből mindössze egyszer tudtak győzni (Soproni VSE – KSBC FC 2-0). A további mérlegük is siralmas, mivel a 10 döntetlen, valamint 15 vereség és az ezzel együtt járó 13 pont az utolsó (20.) helyre sorolja őket. Lemaradásuk immár 14 egységnyire nőtt a további sereghajtók (Budafoki MTE és Szeged 2011) csapataival szemben, így a számukra még megszerezhető 36 pontból jócskán kellene meríteniük, mert az idő fogy és amennyiben így haladnak, akkor akár már idő előtt eldőlhet a sorsuk.

A két csapat egymás elleni mérlegét tekintve egyértelmű a lila-fehér dominancia.  🙂 Na, de félretéve a tréfát, az utóbbi nyolc év eredményei abszolút békéscsabai fölényt mutatnak, hiszen az egymás ellen lejátszott nyolc meccsből hatszor az Előre győzött, két alkalommal pedig döntetlen eredmény született. Utóbbi egyike éppen ebben a szezonban, a 2017. augusztus 19-én lejátszott 4. fordulóban történt (0-0). Az sem elhanyagolható körülmény, hogy 12 rúgott gól ellenében, mindössze kettőt kaptunk. A múltat és a jelent is tekintve kijelenthető, hogy a mérkőzés egyértelmű esélyesei mi vagyunk.

A táblázatra tekintve látható, hogy tovább keveredtek a kártyák, hiszen közvetlen riválisaink (Gyirmót FC Győr és Nyíregyháza Spartacus FC) is pontokat vesztettek előző mérkőzésükön, így a 3-5. helyeken pontazonossággal (45) három csapat osztozik, és a 6-7. pozíciókat birtokló Budaörs, valamint WKW ETO FC Győr is lőtávolságban van – csupán egy mérkőzésnyi a lemaradásuk. A Békéscsaba számára tehát továbbra is az egyetlen opció, hogy a hátralévő 10 forduló által biztosított 30 pontból minél többet megszerezzen.

Sérülések miatt Viczián Ádám, Lustyik Levente, Szatmári István, Szalai Dániel és Pilán Márkó sem tudja vállalni az összecsapást.

Bekő Balázs: – Azokat a pozitívumokat szeretném erősíteni a csapatomban, amelyek az előző meccsen is előremutatók voltak. Többek között ilyen a védekezésünk is, viszont sokkal bátrabb és hatékonyabb támadójátékot szeretnék látni, amelyre a remek békéscsabai együttes ellen szükség is lesz.

Békéscsaba 1912 Előre – Soproni VSE mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Norbertet akkreditálta a szövetség. Az 1988-as születésű sporival legutóbb 2018. március 18-án, a Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr 1-3 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 214 sárga- és 15 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Kormányos II. Gábort és Pápai Zoltán jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Dolnegó Bálint látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

Az együttesek a komplett 23. fordulót pótolják 2018. április 11-én (szerdán) 15:30 órától Gyirmót FC Győr – Kisvárda Master Good, 16:30 órától Ceglédi VSE – Credobus Mosonmagyaróvár, Békéscsaba 1912 Előre – Soproni VSE, Vác FC – MTK Budapest, Szolnoki MÁV FC – Szeged 2011, Budaörs – Soroksár SC, 19:00 órától BFC Siófok – ZTE FC, Aqvital FC Csákvár – WKW ETO FC Győr, Budafoki MTE – KBSC FC, valamint Nyíregyháza Spartacus FC – Dorogi FC párosításokban.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében a mérkőzés napján, már 24 Celsius fokos maximális hőmérséklet is várható, minimális záporral. A Nap 2018. április 11-én (szerdán) 19 óra 28 perckor nyugszik.

Számítanánk szurkolóink támogatására, hiszen a szakmai stáb, valamint játékosaink számára különösen fontos, hogy valódi futball hangulat legyen a Kórház utcában és közös érdekünk, hogy csapatunk sikerrel szerepeljen újabb hazai mérkőzésén.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: