Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre II. – Ferencvárosi TC II.

Igazi csemegét kínál második csapatunk újabb, hazai csatája 2017. március 12-én (vasárnap) 11:00 órától, amikor a tavasszal még pontszerzésre képtelen Ferencvárosi TC II. együttesét fogadjuk a Kórház utcai centerpályán.

plakat_elore_ftc_20170312_nb3_web

Lipcsei Péter csapata számára egyáltalán nem indult jól a tavasz, hiszen a szezonpremieren a Budaörstől 1-4 arányú, a folytatásban Mórahalmon 4-2-es, majd a 21. fordulóban a Pakstól 1-5-ös vereségeket szenvedtek. Az őszi felvonást hetedik helyen záró zöld-fehérek, néhány forduló alatt egészen a tabella 11. pozíciójába játszották le magukat, és a mélyrepülés miatt kialakult 7 győzelemmel, 5 döntetlennel és 9 vereséggel bíró egyenleg, már mínusz négyes gólkülönbséggel párosul. Bízunk benne, hogy Szenti Zoltán neveltjei ezúttal is megmutatják hazai pályán, hogy mit tanultak és az eltelt idő alatt összegyűjtött tapasztalat és rügyező rutin ezúttal is sikerrel párosul majd. Fogalmazhatnánk úgy is: reméljük, hogy a ferencvárosi kapanyél ezúttal nem a Viharsarokban sül el és a Lilák az előző fordulóban elszenvedett szerencsétlen pontvesztését sikerül orvosolni.

Pontra-pontokra továbbra is iszonyúan szükségünk lenne, mivel a bajnoki táblázat vége továbbra is szoros: a 14-17. helyek között mindössze egy mérkőzésnyi (3 pont) a különbség. A biztos bennmaradást érő helyektől pedig még mindig messze vagyunk, hiszen a versenyszabályzat értelmében a 2016-2017. évi NB III. osztályú bajnokság három csoportjának a legrosszabb 13. helyezettje és 14-18. helyezett csapata kiesik a Megyei-Budapesti I. osztályú bajnokságokba.

Az NB III. Közép csoport 2016/2017. 22. fordulójának mérkőzései már szombaton megkezdődnek: 13:00 órától Pénzügyőr SE – Méhkeréki SE, 14:30 órától Mórahalom – Szentlőrinc SE, Pécs – Dunaújváros, Budafoki MTE-Újbuda FC – Várfürdő-Gyulai TFC, Szekszárdi UFC – Dabas-Gyón FC meccseket rendeznek. Vasárnap 11:00 órától Békéscsaba 1912 Előre – FTC II., 14:30 órától pedig Paksi FC II. – Komlói Bányász, FC Dabas – Szigetszentmiklós, Dunaharaszti MTK – Hódmezővásárhelyi FC párosításokban kerül lebonyolításra a hét utolsó napjára tervezett, maradék négy összecsapás.

A Békéscsaba 1912 Előre II. – FTC II. játékvezetőjeként Borbás Bottyán Aurél került kijelölésre, akivel utoljára 2016. november 27-én találkozhattunk a Békéscsaba 1912 Előre II. – Dunaharaszti MTK (1-1) mérkőzésen. Az 1993-as születési spori pályafutása alatt összesen 96 sárga- és mindössze 5 piros lapot osztott ki. Segítőiként Minda Gábort és Mohos Mátyás Tamást delegálta a szövetség. Jó mérkőzést, hasznos munkát kívánunk!

Szenti Zoltán: – Mindenféleképpen győzelemre játszunk, de mivel Birtalan visszakerült az első keretbe, így az előrejátékunk nem erősödött. Ettől függetlenül valószínűleg kaphatok majd visszajátszókat, például a soron következő NB 2-es fordulóban eltiltott Szélpál Norbertre biztosan számíthatok. Sérültjeink szerencsére nincsenek, mindenki a rendelkezésemre áll.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a Békéscsaba 1912 Előre II. – Ferencvárosi TC II. harmadosztályú mérkőzésre ezúttal kizárólag belépő vásárlása ellenében lehetséges a belépés. A jegyek ára egységesen 500,- forintba kerülnek, szurkolói- és vagy bármilyen más személyazonosításra alkalmas kártya, vagy igazolvány felmutatása nem szükséges. A rendezés és a mérkőzéssel kapcsolatos előírások, szabályok egyébként mindenben megegyeznek az NB2-es bajnokság, hazai meccsein tapasztalhatókkal.

A mérkőzéssel kapcsolatos fontosabb információkról az alábbi elérhetőség alatt tájékozódhatnak:
http://1912elore.hu/site/bekescsaba-1912-elore-ii-ferencvarosi-tc-ii-20170312/

Ne felejtsék el, hogy az NB3-as meccs után, vasárnap délután 17:00 órától első csapatunk is színre lép, amikor a Szolnoki MÁV SE együttesét fogadjuk a centerpályán!

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel mindkét csapatunk mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!