Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre II. – DVSC II.

Kelet-Magyarországi rangadó kicsiben, mondhatnánk második csapatunk soron következő mérkőzéséről, hiszen 2021. augusztus 15-én (vasárnap) 11:00 órától a Kis Lokit fogadjuk a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián.

Parádésan indult újdonsült NB3-as csapatunk számára az idény, hiszen két forduló után négy pontot gyűjtve a táblázat hetedik pozíciójából várhatjuk a DVSC II. érkezését. Brlázs Gábor neveltjei az első fordulóban 2-2 arányú döntetlenre hozták a Füzesgyarmat elleni mérkőzést, majd idegenben 2-4 eredménnyel lelépték a tiszafüredi gárdát. A sorban ezúttal a Debrecen második csapata következik, amely új vezetőedzővel vágott neki az idei bajnokságnak: Igor Bogdanovicsot a DVSC Labdarúgó Akadémia U17-es együttesének vezetőedzője, Szűcs János váltotta. A felkészülési programot június 28-án kezdték, tehát idő és lehetőség bőven volt arra, hogy megfelelő állapotban kezdjék a szezont. Az előző idényt a vártnál jóval gyengébb eredménnyel, a tabella 13. pozíciójában zárták, mérlegük 12 győzelem, 10 döntetlen és 16 vereség volt. A 2021/2022-es felkészülési időszakban megmérkőztek a Hidasnémeti, a Sényő, a Nyíregyháza II., valamint kétszer a DEAC csapatával is.

Szűcs János, vezetőedző: – A felkészülés során előfordultak kisebb sérülések, ettől függetlenül elvégeztük, amit elterveztünk. Felkészülési mérkőzésből lehetett volna több is, volt olyan meccs, amit sajnos lemondott az ellenfél. Olyan játékosaink is vannak, akik még az előző bajnokságból hozott sérüléssel küzdöttek-küzdenek, de összességében jól dolgozott a csapat. Természetesen voltak távozók, vannak érkezők is, azt lehet mondani, hogy formálódik a társaság. Tartalékcsapatként még rutint kell szereznünk, hisz itt többnyire fiatalok vannak, akik még csak most ismerkednek a felnőtt futballal. Agresszívabban és nagyobb akarással kell játszanunk, ennyi hiba nem fér bele. Továbbra is az a cél, hogy minél több szerepet kapjanak a fiatalok, sok 2004-es, 2003-as születésű játékos jutott lehetőséghez eddig is. Az előző idényhez képest kicserélődött a csapat, egy folyamatban vagyunk benne, de igyekszünk meccsről-meccsre fejlődni.

Forrás: dvsc.hu

A kis Loki keretében ismerőst is felfedezhetünk, hiszen Hrabina Alex (kapus) korábban (2016/2017) a Békéscsaba kötelékében is szerepelt. Mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani Bényei Ágostonra, aki augusztusban meghívást kapott az U19 válogatott keretbe, valamint ügyeletes gólfelelőseikre: Sármány Kristófra, Gyönyörű Gergőre, valamint Talpalló Norbert Lajosra is. Bár ebben az idényben még nem sikerült gólt szerezniük, ezáltal 1-1 döntetlen és vereség mérleggel, egyetlen pont birtokában a ranglista 16. helyén állnak, a sorsolásuk nem tekinthető könnyűnek, így mindenképp taktikus, fegyelmezett és türelmes játékra lesz szükség, hogy tovább gyarapíthassuk bajnoki pontjainkat.

A Békéscsaba II. kerete – az első csapat sérültjeinek felépülésével párhuzamosan – kiegészülhet egy-két visszajátszóval, hiszen számukra igen fontos lehet, hogy játékperceket szerezzenek, ezáltal meccs legyen a lábukban.

Békéscsaba 1912 Előre II. – DVSC II. mérkőzés játékvezetőjeként Kakuk Szabolcsot akkreditálta a szövetség. Segítőiként Molnár Alexet és Minda Gábort jelölték ki. Az 1995-ös születésű sporival a nyilvántartás szerint még egyszer sem találkoztunk. Pályafutása során eddig 55 sárga- és 3 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III Keleti csoport 2021/2022-es szezon 3. fordulóját augusztus 15-én (vasárnap) 11:00 órától Békéscsaba 1912 Előre II. – DVSC II., 15:00 órától Aqua-General Hajdúszoboszló – Tállya KSE, 17:00 órától Eger SE – Salgótarjáni BTC, 17:30 órától Kolorcity Kazincbarcika SC – Újpest FC II., Termálfürdő FC Tiszaújváros – Sényő-Carnifex FC, Kisvárda Master Good II. – DVTK II., BKV Előre – Törökszentmiklósi FC, DEAC – Hidasnémeti VSC, Jászberényi FC – Putnok FC, valamint Füzesgyarmati SK – Tiszafüredi VSE párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében meleg, fülledt időjárás, akár 35 Celsius fokos maximális hőmérséklet várható, de ugyanakkor zápor-zivatar is előfordulhat.

Ne felejtsék el, hogy vasárnap még egy rangadón szurkolhatnak a Liláknak, hiszen első csapatunk 19:00 órától villanyfényes mérkőzésen fogadja a Tiszkécskei LC együttesét a Kórház utcában!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

https://dvsc.hu/bekescsaba-loki-rangado-jon-az-nb-iii-ban/