Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár

A hónap utolsó lila-fehér vasárnapja következik a Kórház utcai Stadionban, hiszen 2017. április 23-án 11:00 órától második csapatunk a Mórahalmot, első együttesünk pedig 17:00 órás kezdési időponttal a mumus Csákvárt fogadja a centerpályán.

Az értelmező kéziszótár szerint, a mumus vagy bubus a magyar néphiedelemben gyerekeket ijesztgető láthatatlan lény. Legtöbbször a sötétséggel hozzák összefüggésbe, de magáról az alakjáról nincs leírás még más népek hiedelemvilágában sem. Bizonyos feltevések szerint azért nincs róla sehol alaki leírás, mert mindenki számára saját félelmeinek megtestesítője. Rosszindulatú szellemlény. Hívjuk vagy nevezzük bárhogy, félelemre ezúttal egészen biztosan nincs okunk. Az öt mérkőzéses győzelmi széria, a Kisvárda elleni meccs óta összegyűjtött 16 bajnoki pont újra verseny-, sőt feljutás közeli helyzetbe hozta a Lilákat, így jöhet bárki a Viharsarokba – megijedni biztosan nem fogunk, sőt! A csákváriak fogadkoznak és a statisztikába kapaszkodnak, legyünk őszinték: másba nem is nagyon tudnak. Tavaszi bukdácsolásukból egyelőre győzelemre nem futotta, mindössze négy döntetlent (Csákvár – Soroksár 1-1, Szolnok – Csákvár 1-1, Csákvár – Puskás Akadémia 1-1, Csákvár – Sopron 1-1), azaz összesen négy szerzett pontot, valamint hat vereséget  – tudnak felmutatni. A kiesés közelébe sodródott Fejér megyei alakulat ezáltal pontszerzési kényszerbe került és foggal-körömmel kell kapaszkodniuk a hátralévő nyolc fordulóban. Tudjuk és emlékszünk rá, hogy ők állítottak meg minket az idei Magyar Kupa sorozatban és a 12. fordulóban, idegenben elszenvedett 3-1-es vereségre is – így a visszavágás és a sikeres sorozat folytatásának vágya egyaránt stimulálja játékosaink és a szakmai stáb elszántságát. Itt az ideje, hogy az évek óta tartó, Csákvár elleni nyeretlenségi sorozatunknak egyszer és mindenkorra vége legyen! Szerencsére a keret majdnem teljes, így Boér Gábor vezetőedzőnk számára megfelelő merítési lehetőség és számos taktikai variáció áll rendelkezésére.

Az előző év végén vezetőedző-váltáson átesett sárga-kékek 30 lejátszott forduló után, 6 győzelem, 13 döntetlen, 11 vereség mérleggel és mindössze 30 megszerzett ponttal jelen pillanatban a táblázat 17. helyét foglalják el és csupán egyetlen fával előzik meg, a már bukó pozícióban lévő Kozármisleny csapatát. A búcsúzó zónában a SZEOL kiesése szinte aposztrofálható és a Cigánd lemaradása is izmos 10 pont, a még bennmaradást érő 17. helyhez képest. A tavasszal úgy látszik döntetlenekre szakosodott vendégeink keretében azonban érdemes különös figyelmet fordítani Paudits Patrikra, aki már nyolc találatot jegyezhet neve mellett. Színes lapok miatti eltiltott csak a Fejér megyeieknél van és Vincze István továbbra sincs egyszerű helyzetben a betegségektől és sérülésektől megtizedelt keretből még hadra fogható tizenegy kijelölésekor.

Csapatunk tagjai a sikeres cigándi túra után húsvét hétfőre, valamint a keddi napra is pihenőt kaptak. Szerdán viszont már két alkalommal is találkoztak a Fű3 ezdőpályán. Csütörtökön videózással, majd egymás elleni edzőmérkőzéssel hangoltunk. Péntek délelőtt újabb szabadtéri foglalkozás, szombaton délután taktikai értekezlet, majd edzés szerepel a heti programban.

Boér Gábor: – Sokszor elmondtam már, hogy a múlttal nem szeretnék foglalkozni. Az, hogy nekünk mumusunk lenne bárki is, nyilván egy adott korszakra jellemző lehetett, de igyekszem mindig a jövőbe tekinteni és az előttünk álló feladatokra koncentrálni. A héten is úgy készültünk, hogy a hétvégén ismét egy olyan összecsapás vár ránk, ahol egy kieesés elől menekülő együttest kell kétvállra fektetnünk. Sikerült őket megfelelőképpen feltérképezni, igyekeztünk a napokban úgy alakítani a munkánkat, hogy megtaláljuk gyenge pontjaikat és olyan játékstílust tudjunk alkalmazni, mellyel sikeresek lehetünk ellenük. Bízom benne, hogy tudjuk folytatni ezt a remek sorozatot és most is elmondtam a srácoknak, ahhoz hogy elérjenek erre a szintre nagyon sokat kellett dolgozni és nem volt könnyű feladat. Ahhoz viszont, hogy ezt meg is tudják tartani talán még több energiát és összpontosítást igényel majd részükről. Látom rajtuk, hogy továbbra is nagyon éhesek a sikerre, pozitívan állnak a dolgokhoz, így szerencsére igen jó alanyok ülnek az öltözőben ahhoz, hogy elérhessük a célunkat.

Vincze István: – Ilyen betegség- és sérüléshullámra pályafutásom alatt nem volt még példa. Egy hete még csak Hegedűs Ferenc technikai vezetőnknek kellett szerelést ölteni és bevetésre készen leülni a kispadra, de ha így haladunk, ma délután segítőim, Toldi Gábor és Domján Attila, valamint a saját játékengedélyemet is ki kell váltanunk az MLSZ-ben. Helyzetünk semmit sem javult egy hét alatt, hiszen a betegek, Dulló Martin, Oldal Tibor és Dániel Csaba továbbra sem edzhet. Kiprich Dávid hosszú kihagyás után félkész állapotban tért vissza és ez a héten visszaütött, Hajdú Sándor gerincsérv-gyanús, Gottfried Dániel továbbra is fájlalja a térdét, Baranyai Ádám pedig megkapta ötödik sárga lapját, így eltiltását tölti Békéscsabán. Tisztában van vele mindenki, hogy nehéz helyzetben vagyunk, így valamennyi pályára lépő játékosunknak tudása legjavát kell nyújtani. Szervezett, fegyelmezett játékkal megnehezíthetjük a lila-fehérek dolgát, mint ahogy tettük a Soroksár vagy éppen a Puskás Akadémia ellen.

A Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár mérkőzés játékvezetőjeként Barna Gábort akkreditálta a szövetség. Az 1985-ös születésű sporival legutóbb 2016. augusztus 10-én, a Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 mérkőzésen – tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 471 sárga- és 36 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Iványi Istvánt és Kis Zoltánt jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Érdekességképpen az NB II-ben működő játékvezetők 808 sárga lapot és 47 pirosat mutattak fel a 2016/2017-es szezonban eddig lejátszott mérkőzéseken.

A Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezon 31. fordulójának összes mérkőzését megrendezik 2017. április 23-án (vasárnap): 15:00 órától Puskás Akadémia – Mosonmagyaróvár, 16:00 órától Szolnok – Siófok, 17:00 órától Kozármisleny – Cegléd, Budaörs – Dorog, Soroksár – Nyíregyháza, Kisvárda – Zalaegerszeg, Békéscsaba – Csákvár, SZEOL – Cigánd, valamint 18:00 órától Balmazújváros – Szeged 2011 és Sopron – Vác párosításokban.

Az előrejelzés szerint vasárnap, Békéscsaba térségében újabb hidegfornt érkezése várható, erős széllel és zivatarral, valamint 13 Celsius fokos maximális hőmérséklettel – bár a jövendőlés szinte percről-percre változik.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az esetleges barátságtalan időjárásra való tekintettel, klubunk minden vendégének eldobható esőkabátokat biztosít, melyeket a pénztárakban teljesen díjmentesen igényelhetnek!

Továbbra is számítunk szurkolóink hathatós támogatására, hiszen a szakmai stáb, valamint játékosaink számára különösen fontos, hogy igazi futball hangulat legyen a Kórház utcában és közös érdekünk, hogy a megkezdett kiváló teljesítmény folytatódhasson!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!