Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 379 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 33. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre

0-1 (0-0)

Időpont: 2019. április 21. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Balmazújvárosi Városi Stadion

Cím: 4060 Balmazújváros, Sporttér út 5-7.

Játékvezető: Böcskei Balázs

Asszisztensek: Varga Zsolt, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Szőts Gergely

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Verpecz István, Bora György, Papucsek Barna, Pongrácz Viktor, Óvári Zsolt Levente, Domokos Bálint, Patvaros Zsolt, Király Ákos, Berki István, Ternován Patrik, Kovács Nikolasz. Cserék: Szécsi Gergő, Varga Balázs Dávid, Kónya Márk, Szabó Balázs, Fekete Ádám, Zádori Krisztián, Biró Ákos.
Vezetőedző: Toni Golem

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Máris Dominik, Vólent Roland, Sinanovic Sinan.
Asszisztens edző: Makra Zsolt

Sárga lapok: Király Patrik (34. perc), Pilán Márkó (43. perc).

Gólszerző: Papucsek Barna – öngól (83. perc).

Az első tíz perc nyüzsgése után – amikor kétszer is a vendég Békéscsaba veszélyeztetett – óvatos egymásnak feszüléssel folytatódott a mérkőzés. Próbálkozott mindkét együttes, de a fő hangsúly a biztos védekezésen volt, hiszen egyik csapat sem szeretett volna hátrányba kerülni. Félóra elteltével fogyott a türelem, így a sárga lapok is előkerültek. Előbb Király – aki ennek köszönhetően ki kell hagyja a következő bajnokit -, majd Pilán kapott egyet reklamálás miatt. Az egyperces hosszabbítás után sem változott az eredmény, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt a vendégek kezdték és nagyjából minden ott folytatódott, ahol az első félidőben befejeződött. Az idő múlásával a hazaiak megpróbálták átvenni az irányítást, ám a csabai egylet jól állta a sarat – a védelem precízen és biztosan zárt. Az 59. percig várt Boér Gábor és mivel a játék képe jelentősen nem változott, így cserére szánta el magát: Sinan Sinanovic váltotta Zahorán Balázst. Két perccel később Domonkos próbálkozott, de lövését semlegesítették a csabai védők. A 64. percben a balmazi mester is cserélt és Kónya érkezett az előbbi próbálkozó helyére. Pár perccel később Mezei is beköszönt és megkóstolta Verpecz kapust egy lapos lövéssel. Újabb tíz perc mezőnyjáték következett, majd Vólent Roland is lehetőséget kapott, aki Urbint váltotta a pályán. Már-már úgy tűnt, hogy mindkét félnek be kell érnie a pontosztozkodással, amikor Papucsek Barna fejelt rosszul egy méretes bedobásba, amellyel a játékszert a saját kapujába továbbította, 0-1. Mindkét mester cserélt még a végére, de a három perc ráadás után sem változott az eredmény.

Toni Golem: – Több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de nem éltünk egyikkel sem. Kell egy olyan csatár, aki berúg legalább egy helyzetet. Készültünk a Békéscsaba nagy bedobásaira, mégis épp egy ilyen szituációból kaptunk gólt.

Boér Gábor: – Az idei szezon egyik leggyengébb játékát nyújtottuk ma, ennek ellenére sikerült a három pontot megszerezni – ilyen a futball. Múlt héten úgy éreztem, hogy jól játszunk és mégis kikaptunk, most pedig sokkal gyengébb teljesítménnyel győztünk. Nehéz ezen eligazodni, de felnőtt futballról van szó, ahol lényeg a megfelelő végeredmény. Nagyon bízom benne, hogy a játék minősége ellenére az egységességünk és stabilitásunk kitart a bajnokság végéig és akkor talán még tudunk előrébb lépkedni. Sajnos nem tudtam a padon ülni, így igen rossz volt kívülről szemlélni az eseményeket. Ráadásul megint lett egy eltiltottunk, de ehhez már hozzászoktunk ebben a szezonban. Köszönjük szépen szurkolóinknak, akik elkísértek minket és gratulálok a stábnak, akik kitűnően helyettesítettek a mérkőzés alatt!

Az események szummázásaként elmondható, hogy bár sikerült egy újabb idegenbeli győzelmet behúznunk, de a többi mérkőzés eredményeképpen maradtunk a táblázat hatodik pozíciójában. Folytatás egy hét múlva, amikor 2019. április 28-án (vasárnap) 17:00 órától a Vác FC csapatát fogadjuk a Kórház utcában.

YouTube Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/642594976211258/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!