Az utolsó erőpróbák

Mindkét csapatunk számára az utolsó felkészülési mérkőzések következnek a hétvégén, hiszen a jövő héten már bajnoki ritmusban készülünk az augusztus elsejei szezonpremierekre.

Második együttesünk július 24-én (szombaton) 10:00 órától a Szegedi Vasutasokat fogadja a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián, melyen Brlázs Gábor vezetőedző elmondása alapján hozzávetőleg már végleges formában szeretnének játszani. A SZVSE az előző idényt az NB III. Közép csoportjának utolsó előtti (19.) pozíciójában zárta, ezáltal idén a 14 csapatos Csongrád Megyei I. osztályban folytathatja. Bár a megyei bajnokság első fordulóját majd csak augusztus 21-én rendezik meg, Paksi Péter tanítványai ennél hamarabb, már augusztus 7-én megmérkőzhetnek a MOL Magyar kupa országos főtáblájának első fordulójában, ahol a Füzesgyarmatot sorsolták számukra ellenfélként.

Első csapatunk július 25-én (vasárnap) 11:00 órától Debrecenben lép pályára a másodosztályból kiesett DEAC ellenében. Az osztálykülönbségtől függetlenül ez a találkozó sem tűnik egyszerűnek, hiszen a felkészülési időszakban Sándor Tamás tanítványai először a DVSC II-t fektették két vállra, majd néhány nappal később a Tállyát győzték le 3-1-re. A Monostorpályi ellen igazi gólparádét rendeztek, 7-0 állt az eredményjelzőn a lefújás pillanatában. Legutóbb pedig a Tiszaújvárost múlták felül 3-1 arányban. A felkészülést tekintve nagyjából mindkét fél egyforma fázisban van, hiszen a debreceniek első bajnokija is augusztus elsejére esik. A mérkőzés egyébként NB III-as csapatunk szempontjából is külön figyelmet érdemel, hiszen a menetrend pillanatnyi állása szerint október 20-án fogadják majd őket Békéscsabán. A DEAC egyébként szintén érdekelt a MOL Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában, ahol a sorsolás értelmében augusztus 7-én a Tiszafüredi VSE alakulatát fogadják majd. Tovább fűzve az eseménysort, a Tiszafüredi VSE  – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzésre elvileg augusztus 11-én kerülne sor a kiírás szerint, bár a hírek szerint elképzelhető egy pályaválasztói jogcsere is, hiszen a fürediek pályafelújítási munkálataival jó eséllyel nem végeznek eddig az időpontig. Az előző idényben egyébként oda-vissza sikerült legyőzni az egyetemi gárdát, hiszen 2020. október 4-én 0-2, míg 2021. április 4-én 3-0 arányban múltuk felül őket.

Sérüléseik miatt valószínűleg Szabó Péter, Czinanó Antal Áron, Sipos Gábor, valamint rehabilitációja miatt még Király Patrik sem léphet pályára.

Egy szó, mint száz mindkét együttesünkre ráférne a győzelem, hiszen nagyon hasznos lehetne, ha a siker ízével a szánkban futhatnánk neki a bajnokságnak.

Hajrá Lilák!