Átadták az utánpótlásképző központot

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 266 másodperc.

Szombaton Békéscsabán, a 4-es Honvéd utcában ünnepélyes keretek között átadták a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia utánpótlásképző központját. Az egész napos rendezvényen több száz fiatal és a szülők is részt vettek, hiszen most tartották az akadémia gyermeknapi ünnepségét is.

Az utánpótlásképző központ avatóján Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében a következőket mondta: – Az utánpótlásnevelés terén az MLSZ jó partnerre talált a kormányban, ennek köszönhető, hogy a társasági adókedvezmény jóvoltából az elmúlt években ezerkét új pálya létesült hazánkban, és mintegy ezerötszázat újítottak fel. Külön öröm számomra, hogy most itt lehetünk a békéscsabai akadémia utánpótlásnevelő központjának avatóján, amely több száz békéscsabai, és Békés megyei fiatalnak lesz az otthona. Az MLSZ nagyot lépett előre az utánpótlásnevelésben a Bozsik-program révén. Ezt bizonyítja, hogy az egyesületekben tizennyolcezerről ötvenkétezerre, az intézményekben huszonnyolcezerről százkétezerre nőtt az igazolt labdarúgók száma.

Dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre SE elnöke így fogalmazott: – Büszkék vagyunk arra, hogy akadémiánk régiós központként működik, amelyhez hat alközpont, és mintegy négyezer ifjú labdarúgó tartozik. Az elmúlt években mintegy hatszázötven millió forintos beruházást valósítottunk meg, amelynek része a most átadásra kerülő utánpótlásközpont. Köszönöm mindazoknak a cégeknek, vállalkozóknak a támogatását, akik a TAO révén segítettek bennünket céljaink elérésében.

Vantara Gyula, Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője gratulált az új létesítmény megvalósításához. – Hatszázötven gyerek otthona lesz ez a központ, amelyben elhivatott szakemberek nevelik majd a fiatalokat. Köszönet jár azoknak a helyi és Békés megyei vállalkozóknak, akik a TAO-s támogatás révén tudták segíteni az új központ létrehozását.

A beszédek elhangzása után Dankó Béla, Vantara Gyula és dr. Kovács Mihály elvágták a nemzeti színű szalagot és ezzel felavatták a korszerű létesítményt. Ezt követően a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia dobogós helyen végzett különböző korosztályos csapatainak átadták az érmeket. A medálokat Vantara Gyula, Dankó Béla, dr. Kovács Mihály, Bíró Csaba, Békéscsaba önkormányzata szakbizottsági elnöke, Barkász Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre Zrt. többségi tulajdonosa és a lila-fehér klub egykori kiváló, válogatott labdarúgója és edzője, Pásztor József nyújtotta át az ifjú labdarúgóknak és edzőiknek.

Fotók