Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 310 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 8. forduló

Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

1-3 (0-1)

Időpont: 2018. szeptember 16. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont

Cím: 8083 Csákvár, Vöröskapu u. 14.

Játékvezető: Molnár Attila

Asszisztensek: Bertalan Dávid, Bede Tamás

Tartalék játékvezető: Oláh Gábor

Csákvár: Tóth Balázs, Dulló Martin, Tamás Nándor Károly, Papp Máté, Bobál Gergely, Simon Márk, Csilus Ádám, Farkas Aurél, Mészáros Dávid, Csonka Bonifác, Daróczi Zoltán. Cserék: Hermány Bence, Baranyai Ádám, Kiprich Dávid József, Molnár Csaba, Sejben Viktor, Nándori Botond, Oroszi Dániel.
Vezetőedző: Szijjártó István

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert. Cserék: Czinanó Antal Áron, Dávid Zoltán Gergő, Lustyik Levente, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Szatmári István (15. perc), Mezei Szabolcs (51. perc), Zahorán Balázs (58. perc), Dulló Martin (64. perc).

Sárga lapok: Csilus Ádám (40. perc), Bobál Gergely (76. perc), Viczián Ádám (76. perc), Szélpál Norbert (91. perc).

Nagy elánnal kezdett mindkét csapat, a kemény belépők is jelezték a mérkőzés tétjét – hiszen a Csákvár számára a veretlenség megőrzése, a Békéscsaba számára pedig a válogatott szünet utáni jó folytatás, valamint az esetleges további pontszerzés, előrelépés volt a cél.

Az első lehetőség Simon Márk nevéhez fűződött, de a védelemről szögletre pattant a labda. Az első negyedóra végén Szatmári kapott egy remek kiugratást a balösszekötő helyén, a tizenhatoson belül elfektette Csonkát, majd jobbal kilőtte a bal alsó sarkot, 0-1. A folytatásban is adódtak helyzeteink, de a félidőig már nem változott az eredmény.

A második játékrészre cserélt a hazai együttes, a folytatásra Baranyai Ádám jött ki Csilus Ádám helyett. A 47. percben Szatmári húzta meg a bal szélen, Papp Máté mellett az alapvonaltól középre lőtte a labdát. Középen ugyan érkezett Csonka szorításában Urbin, de nem tudott erőt adni lövésébe, így Tóth Balázs könnyedén háríthatott. Az 51. percben egy jobboldali szögletvariáció után Urbin tálalt Mezei elé, aki a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-2. Az 58. percben Zahorán kényszerítőzött Szatmárival a bal oldalon, a visszakapott labdával az ötös bal sarkáról a hosszú felső sarokba bombázott, 0-3. A 64. percben Simon Márk helyére Sejben Viktor, Mészáros Dávid helyére pedig Nándori Botond érkezett. Daróczi bal oldali szögletét Dulló mesteri mozdulattal a rövid ötös sarkáról a léc alá csúsztatta, 1-3. A 68. percben Boér mester is cserélt Mezei helyére Lustyik érkezett. A továbbiakban is folytatódott a keménykedés, előkerültek a sárga cédulák is. A 79. percben ismét cseréltünk: Gránicz helyén Ilyés folytatta a játékot, majd a 88. percben Urbin helyére Dávid érkezett az utolsó percekre.

Boér Gábor: − Óriási elismerés a csapatnak, hiszen nyugodtan mondhatom szinte egy tökéletes mérkőzést játszottunk. Nagyon szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk és végig uraltuk a meccset. Úgy érzem, hogy 0-3-nál kivégezhettük volna az ellenfelet, de egy figyelmetlenség elrontotta az utána lévő időszakot, de ettől függetlenül egyáltalán nem keserű a szám íze. Szerintem olyan értékes srácok ülnek az öltözőben és futnak ki hétről-hétre a pályára, akiknek mindentől függetlenül el kell mondanom, hogy a jelenlegi helyzet csak egy állapot, amely nagyon-nagyon helyén kezelendő. Ott vagyunk a tabella élén, amit szeretnénk a lehető legtovább megőrizni. Ehhez viszont ettől kezdve nem 150, hanem 200 százalékos teljesítményre van szükség. Úgyhogy lehet egy kicsit fújni, ki kell élvezni a pillanatnyi pozíciót, de holnap délutántól újra a kőkemény munkára kell koncentrálni, hiszen nagyon sok feladat vár még ránk az elkövetkező időszakban. Sokszor elmondtam már, nagyon jó emberekkel dolgozom együtt, akik fogékonyak és elhivatottak, viszont nagyon fiatalok és sokat kell még tanulniuk, ettől függetlenül ma is jár nekik a vállveregetés, elismerés.

Az eredmény már nem változott, így ezzel a pompás, a szezonban első idegenbeli győzelmünkkel, a 23,5 éves átlagéletkorral rendelkező kezdő csapatunk 3,5 év után újra vezeti a tabellát! Akárki-akármit mond, ez a teljesítmény megsüvegelendő!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1857266034363882/

line_purple