30 éve lett Magyar Kupa győztes az Előre

106 éves történelmének egyik legnagyobb sikerét aratta 30 éve a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. A klub vezetősége az 1988-as Magyar Népköztársasági Kupa-győzelme alkalmából a hétvégi hazai mérkőzésen köszönti az egykori csapat tagjait és szakmai stábját.

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

1988. június 13-án az Előre 3-2-re verte meg az akkori idény bajnokát, a Budapesti Honvédet a Magyar Kupa döntőjében.

A csabai klub akkoriban fennállásának legnagyobb sikerét aratta, amelyről a vasárnapi NB 2-es Békéscsaba – Nyíregyháza mérkőzésen emlékeznek meg. Mracskó Mihály hihetetlen élményként emlékszik vissza a sikerre és mint mondta: az egész karrierjét meghatározta a kupagyőzelem.

– A szurkolók félelmetesek voltak, beszaladtak a pályára. Alsógatyában maradtunk, mert egyszerűen mindent letéptek rólunk! Akkora örömöt okoztunk nekik, magunknak és a városnak, hogy az felejthetetlen – emlékezett vissza a huszonötszörös magyar válogatott labdarúgó.

A lila-fehérek vezetősége és a helyi önkormányzat fontosnak tartotta azt, hogy felelevenítsék a mérkőzés történéseit, hiszen mint mondták: ez a siker példaértékű.

– Egy nagyszabású eseményt rendezünk, amelyre meghívjuk az akkori csapat tagjait, vezetőit, a stáb tagjait. A közönség találkozhat is velük. A meccs szünetében a pályán bemutatjuk az összes résztvevőt, a játékosokat, a vezetőket, a stábtagokat – árulta el Kozma János, a Békéscsaba 1912 Előre igazgatósági elnöke.

Az igazgatósági elnök hozzátette: a meccs után a szurkolók beszélgethetnek az akkori gárda tagjaival, valamint együtt tekinthetik meg újra a kupagyőzelem összefoglalóját. Három mezt is kisorsolnak majd, emellett a mérkőzés belépőjéből befolyt összeg 30 százalékát helyi alapítványoknak ajánlják fel.