Zsóri Dániel ollózása nyerte a Puskás-díjat

A békéscsabai nevelésű Zsóri Dániel által szerzett gól nyerte 2019-ben a Puskás-díjat.

Fotó: 24.hu

Hétfő este átadták az elmúlt szezon legszebb góljáért járó elismerést, a Puskás-díjat, amit ezúttal Zsóri Dániel kapott. Az elismerés történelme során először drukkolhattunk magyar labdarúgónak, Zsóri Ferencváros elleni ollózása került be a legjobb három találat közé.

Mindenki olyan debütálásról álmodik, mint amilyen összejött Zsóri Dánielnek. A Debrecen játékosa a 81. percben állt be, amikor még a Ferencváros vezetett a kora délutáni NB I-es bajnokin.

Nem sokkal később azonban Tőzsér Dániel tizenegyesből egyenlített, majd a hajrára egészen lendületbe jött a DVSC. Zsóri pillanata aztán a 93. percben jött el, Bódi Ádám beívelését az élete első élvonalbeli meccsén ollózva vágta a Fradi kapujába a 18 éves támadó.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=286729395338803′ width=’680′]

Zsóri szépségdíjas gólja győzelmet ért. Jegyezzük meg a nevét, érdemes lesz!

Zsóri Dániel ugyan Nagyváradon született 2000. október 14-én, és az Arad megyei Simonyifalván nevelkedett, ám soha nem futballozott Romániában, Békéscsabán öltött először magára futballszerelést.

– Tíz esztendős korában láttam először – mondta Szokolay Sándor, Zsóri első klubjának, a Békéscsaba UFC vezetője. – Gyorsan leigazoltuk. Az első évben még úgy hordták át hozzánk a szülei. A Jankay, majd az utolsó itteni évében a Trefort iskolába járt. Az UFC-nél négy évig játszott, az első edzője Kovács Tibor volt, majd Kiss László és Erdei Viorel kezei alatt fejlődött. A korosztályos NB I-es bajnokságban ontotta a gólokat, most számoltam össze, 38, 22, majd 50 találatot szerzett az U13-as, U14-es és U15-ös bajnokságban. Négy évig volt az UFC-ben, majd átkerült az Előréhez. Felfigyeltek rá az akadémiák, hívta a Debrecen is. Boér Gábor, az Előre NB III-as csapatának akkori edzője felvitte a felnőttekhez, de az első edzésen eltört a keze. Hívták próbajátékra, mire Dani levette a gipszet, amit mi visszarakattunk. Aztán másodjára is így tett, elment a próbajátékra és aláírt a Debrecenhez.

Gera Imre éveken keresztül segítette Békéscsabán Zsórit, aki szerint a fiú már gyerekként is tudatosan készült.

– Futballista akart lenni, a mérkőzéseken minden idegszálával a góllövésre koncentrált. Több sárgája volt, mint a csatároknak. Jó volt a fejjátéka, a rugói. Az U15-ös bajnokságban egy gólon múlott, hogy nem lett gólkirály, sírt elkeseredettségében. Mindig nyerni akart, még egy kollégiumi pingpongmeccset sem szeretett elveszíteni.

Dániel 2011 és 2016 között a Békéscsaba UFC-ben, illetve a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián nevelkedett, ami úgy látszik elegendő alapot szolgáltatott karrierje kiteljesedéséhez és ilyen teljesítmény eléréséhez.

Büszkék vagyunk és gratulálunk!