Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre

Magyar Kupa 2019/2020. 6. forduló

Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre

1-5 (1-3)

Időpont: 2019. szeptember 21. (szombat) 15:00 óra

Helyszín: Körösladány, Wenckheim Béla utcai sportpálya

Cím: 5516 Körösladány, Wenckheim B. u. 5.

Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél

Asszisztensek: Berettyán Péter, Vida Sándor

Körösladány: Nagy Bálint Antal, Vincze Dániel, Polák Gergő, Ruzsa Zoltán, Burai Dávid I., Szántó Mihály Sándor, Prasler Thomas Michel, Kisari Tibor, Papp Zsolt, Zelenyánszki László, Szabó Ákos. Cserék: Vass Károly, Farkasinszki László, Baksai Zsolt, Paulik Ádám, Bartik Milán, Laksteter Jován.
Vezetőedző: Fodor Sándor

Békéscsaba: Uram János, Dávid Zoltán Gergő, Károly Bálint, Mészáros Márk, Nikola Pantovic, Olasz Dénes, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Szélpál Norbert, Gréczi Márton Péter, Burai Erik Csaba. Cserék: Czinanó Antal Áron, Zahorán Balázs, Faragó Tomás, Tóth Dániel, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Hursán György.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerzők: Olasz Dénes (1. és 21. perc), Ruzsa Zoltán (7. perc), Gréczi Márton (10. és 69. perc), Hursán György (76. perc).

Sárga lapok: Dávid Zoltán Gergő (7. perc), Mészáros Márk (25. perc), Király Patrik (26. perc), Gréczi Márton Péter (40. perc), Szabó Ákos (48. perc), Szélpál Norbert (52. perc), Kovács Ádám Tibor (72. perc), Papp Zsolt (72. perc), Zelenyánszki László (74. perc), Hursán György (84. perc).

Rögtön az első percben megadta az alaphangot az Előre, hiszen a kezdésből néhány átadást követően Olasz Dénes vette be a ladányiak kapuját, 0-1. Ettől némileg meg is illetődött a vendéglátó, hiszen ilyen gólt még ezen a szinten sem illik kapni. A közönség lelkesedése is alábbhagyott, rögtön a meccs elején szinte leírták csapatukat és gyakorlatilag csendben figyelték az eseményeket.

Néhány perc elteltével Dávid bizonyult túl szigorúnak a tizenhatoson belül, amiért a spori – tegyük hozzá, elég könnyű síppal – azonnal büntetőt ítélt. A tizenegyest Ruzsa értékesítette, egyúttal egalizálta az eredményt, 1-1.

Rögtön jött a riposzt, hiszen egy gyors, formás támadás végén Gréczi volt eredményes – így a 10. percben ismét visszaállt az egygólos fór, 1-2.

A 20. perc környékén már egyre nagyobb kedvvel játszott a Békéscsaba és a vendéglátók nem is nagyon tudták tartani a fehér mezes támadókat. Az események eredményeképpen büntetőt harcolt ki az Előre, melyet Olasz Dénes értékesített biztos lábbal, 1-3.

A félidő fennmaradó részében jórészt a Ladány térfelén folyt a játék, sok mindent nem engedélyeztek Királyék, de újabb találatig nem jutottak.

A második játékrész elejét megpróbálták megnyomni a körösladányiak, de veszélyesebb helyzetet nem sikerült kialakítaniuk – így aztán elmaradt a szépítés. A Békéscsabán látszott, hogy különösebb erőfeszítés nélkül focizik, de amikor megjött az ihlet, szinte biztosan gól lett a vége. Az 57. perc környékén Schindler mester kezdte meg a frissítéseket, ezután viszont szinte folyamatosan cseréltek a csapatok. A 69. percben Gréczi lövése tett pontot a meccs végére, melynél Nagy kapusnak szinte esélye sem volt, 1-4.

A mérkőzés egészére azonban némi feszültség volt jellemző, ezt támasztja alá az összesen kiosztott 10 darab sárga cédula – a játékvezető nem nagyon kultiválta a keményebb belépőket. A második játékrészben egy-két hasonló eset kakaskodást is eredményezett, a játéktéri hangulat pedig pillanatok alatt átragadt a nézőtérre is – ahol egy esetben a biztonsági szolgálatnak kellett rendet tennie.

A mérkőzés vége felé még Hursán is bevette a hazai kaput, amikor egy kapu előtti kavarodás után először eszmélt, 1-5.

Egy ladányi drukker szavait idézzük beszámolónk végén: “Az Előre hozta a kötelezőt és csak annyit adott ki magából, amennyi muszáj volt. Akkor rúgott gólt, amikor akart és a mai napon nem voltunk méltó ellenfelei.”

Fodor Sándor: – Felvállaltuk a játékot, elkerülhető gólokat kaptunk rögtön a mérkőzés elején. A második félidő elején volt sanszunk az egyenlítésre, de egy újabb csabai gól eldöntötte a mérkőzést. Elismerésem és sok sikert kívánok a Békéscsabának!

Schindler Szabolcs: – Kulturáltan, jól játszó csapat ellen egy jó mérkőzést játszottunk. A minimális célt teljesítettük, továbbjutottunk.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók Információk

Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/498004327644692/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás