WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 6. forduló

WKW ETO FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre

0-1 (0-0)

Időpont: 2017. augusztus 27. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: ETO Stadion

Cím: 9027 Győr, Nagysándor József u. 31.

Játékvezető: Németh Ádám

Asszisztensek: Szalai Dániel, Szécsényi István

Tartalék játékvezető: Pillók Ádám

Győr: Gyurákovics Erik Zoltán, Nagy Ádám, Pongrácz Viktor, Magasföldi József, Bagi István, Csizmadia Zoltán, Gyagya Attila Lehel, Erdélyi László, Vadász Viktor, Kovács Krisztián, Rokszin Ádám. Cserék: Szatmári Zoltán Attila, Beliczky Gergő, Szimcso Viktor, Kabát Péter, Szatmári Lóránd, Zamostny Balázs, Kiliti Róbert.
Vezetőedző: Bekő Balázs

Békéscsaba: Ribánszki László, Mészáros Márk, Szatmári István, Ilyés Tamás, Gránicz Patrik, Kiss László, Viczián Ádám, Dlusztus András, Nagy Sándor, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Birtalan Botond, Eszlátyi István, Urbin Péter, Fehér Zsolt, Király Patrik.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Mészáros Márk (51. perc)

Sárgalapok: Szélpál Norbert (7. perc), Gránicz Patrik (10. perc), Gyagya Attila Lehel (85. perc).

Fotó: eto.hu

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést az ETO, szerette volna meglepni a vendégeket. A 3. percben egy gyors indítás után lehetőség adódott a vendéglátók előtt, de Dlusztus a helyén volt és kitűnően szorította ki a győri támadót az alapvonal felé. Az 5. perc végén Rokszin kerülte meg Szélpált, aki csak sárga lap árán tudta megállítani. A szabadrúgást védőink semlegesítették, majd rögtön ezután Viczián előtt adódott ígéretes helyzet. A 11. percben Magasföldi szúrt rá egy pontrúgást, Ribánszkinak kellett nyújtózkodnia. A 13. percben Gyurján szaladt el a jobb oldalon, de az utolsó passz előtt a védők szerelték. Az első negyedóra elteltével Gránicz hagyta ott védőit és lőtt a tizenhatos közeléből, Gyurákovics azonban könnyedén védett. A 19. percben Szatmári szerelte mintaszerűen Bagit a büntetőterületen belül. A huszadik perc után némileg beszorultunk, Vadász kétszer is hatalmas bedobással próbálta helyzetbe hozni társait, majd egy sarokrúgás után keletkezett kavarodás a kapunk előtt. A 29. percben ajtó-ablak helyzetbe került Erdélyi, miután Kiss hazaadása gyengére sikerült, szerencsére Ribánszki bravúrral szedte fel a labdát. A 35. percben egy gyors támadás végén Mészáros elé került a labda, aki tétovázás nélkül ballal rúgta rá, de a játékszer elkerülte a győri kaput. Két perccel később Viczián tett ugyanígy, akkor már a hazai hálóőrnek vetődnie kellett. A félidő végét sikerült megnyomnunk és a Gránicz, Gyurján, Nagy Sándor háromszög többször is veszélyeztetett. A játékrész utolsó percében még Pongrácz bombáját kellett Ribánszkinak a kapunk fölé tolnia.

Bekő Balázs cserével kezdte a második félidőt, Vadász helyett Kabát Péter kapott lehetőséget. A 48. percben Viczián vette át jól és körülbelül 26 méterről lőtt a kapu mellé. Az 51. percben Szatmári szögletére Mészáros érkezett óramű pontossággal és a győri védők és kapus mellett fejelt a hálóba: 0-1. Az 57. percben Kabát szabadrúgása szerencsére három támadó előtt is elszállt. Egy perccel később a tizenhatoson belül Szatmári próbálta szerelni Kovácsot, aki túl könnyedén adta meg magát, így Németh Ádám továbbot intett. Az 59. percben Boér Gábor is megkezdte a frissítéseket, Birtalan érkezett Kiss helyére, majd a 64. percben Urbin Péter váltotta Gyurján Bencét. A helyzetre reagálnia kellett az ETO-nak, így Zamostnyt és Beliczkyt is pályára küldte Bekő mester. Zamostny beállása után némileg megélénkültek a győriek, rögtön kétszer is veszélyeztették Ribánszki kapuját. A 73. percben harmadik cserénket is kihasználtuk, Szatmári helyére Eszlátyi állt be. A 77. percben Csizmadia tört be a csabai védők között és okozott zavart, majd Ribánszkit kellett ápolni. Két egységgel később Bagi lövése pattant meg és újra kapusunknak kellett bravúrt bemutatnia. Tíz perccel a vége előtt Ilyés emelt közelről, de a hazai kapus bravúrral védett. A 86. percben Birtalan pontrúgása alig kerülte el a győri kaput, majd egy bedobás után Urbin is eleresztett egyet. A hosszabbításban a meccs emberének, Ribánszki Lászlónak kellett Kabát hatalmas lövését fölő tolnia.

Összességében hatalmas küzdelemben és óriási taktikai csatában húsz év után újra sikerült Győrben legyőzni az ETO-t. Ez az eredmény mindenképpen bizakodásra adhat okot céljaink elérése érdekében és magabiztosan várhatjuk a Zalaegerszeget. Kiemelendő, hogy az Előre kapuja immár 428 perce érintetlen és a többi mérkőzés eredményétől függően a hatodik fordulót már dobogós helyen zártuk, valamint a Kisvárdával és az MTK-val szembeni lemaradásunk is 5 pontnyira csökkent.

Fotó: eto.hu

Bekő Balázs: – Újdonságot nem tudok mondani, amíg ugyanabban a folyóban járkálunk, ez fog velünk történni. Hátul hozzuk a szokásos hibát, elöl akármit csinálunk az nem vezet eredményre. Ez a kulcsa az egésznek. Hiába hajtunk és küzdünk, ez pont erre lesz elegendő. Saját magunkat okolhatjuk, hogy nem szerzünk pontokat. Csapatként kerültünk ebbe gödörbe, csapatként együtt is fogunk kimászni belőle.

Boér Gábor: – Óriási fegyvertény Győrben nyerni és óriási dolog az, hogy ennyi mérkőzésen keresztül nem kaptunk gólt. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az első félidőben jókora szerencsénk is volt, illetve nagyon komoly kapusteljesítményt láthattunk Ribánszki Laci részéről. Azt vallom és azt mondtam akkor is, amikor pechünk volt, hogy annak a csapatnak lehet szerencséje, aki tesz is érte. Az elmúlt időszakban is rengeteget dolgoztunk ezért, a mentalitás és hozzáállás nagyon rendben volt. Játékban pontatlanok voltunk és az első játékrészben egy kicsit tompábbak is, nem voltak olyan élesek az ütközéseink és a párharcokba sem bocsátkoztunk teljes lendülettel. Itt azért magamra is vállalom a felelősséget, jobban kellett volna ragaszkodnom az állandósághoz, talán ennyi helyen nem szabad változtatni. Ebből is tanulnunk kell és biztos vagyok benne, hogy ez a győzelem tovább erősíti a csapategységet. Nagyon köszönjük szurkolóinknak a lelkes biztatást és hogy ilyen messzire elkísérték együttesünket! Jó volt kinézni a vendég szektorra és jó volt megélni, hogy újra egymásra találtak szurkolóink és a csapat.

line_purple