Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 246 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 30. forduló

Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

6-0 (2-0)

Időpont: 2022. április 3. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Illovszky Rudolf Stadion

Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 58.

Játékvezető: Zierkelbach Péter

Asszisztensek: Szécsényi István, Bertalan Dávid

Tartalék játékvezető: Horváth Tibor

Vasas: Jova Levente, Szivacski Donát, Litauszki Róbert, Ihrig-Sebestyén, Feczesin Róbert, Berecz Zsombor, Hinora Kristóf, Pátkai Máté, Iyinbor Patrick Osagie, Silye Erik, Radó András. Cserék: Uram János, Szilágyi Zoltán, Márkvárt Dávid, Hidi M. Sándor, Kapornai Ákos Bertalan, Viczián Ádám, Terbe Botond, Szilágyi Szabolcs Krisztián, Cipf Dominik, Bobál Gergely, Pekár László, Zimonyi Dávid.
Vezetőedző: Kuttor Attila

Békéscsaba: Winter Dániel, Farkas Márk, Nikola Pantovic, Bor Dávid Ferenc, Váradi Ádám, Sipos Gábor, Tóth Dániel, Hodonicki Márk, Bora György, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Gránicz Patrik, Zvara Levente Mátyás, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Babinyecz Balázs, Fazekas Lóránt, Albert István, Varga Szabolcs.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerzők: Ihrig-Farkas Sebestyén (12., 53. és 86. perc), Feczesin Róbert (15. perc), Zimonyi Dávid (77. perc), Szilágyi Szabolcs Krisztián (80. perc).

 Sárga lapok: Szivacski Donát (67. perc), Váradi Ádám (74. perc), Mikló Roland (65. és 82. perc – kiállítva).

A csabaiaknál eltiltás miatt hiányzott Király Patrik, Lukács Raymond és Szabó Péter a vasárnap délutáni találkozón.

Lendületesen kezdett a listavezető, a 3. percben Hodonicki mentett Radó elöl. Az első negyedórában kétgólos előnyt szerzett a Vasas a bizonytalankodó csabai védelem mellett. A 21. percben Horváth Péter indítása után Pantovic került helyzetbe, de Hinora beérte és szerelni tudta. Öt perccel később a másik oldalon Farkas Márk mentette Radó lövését. A 35. percben szöglet után Horváth Péter 17 méteres lövését védte Jova kapus.  A 41. percben Berecz lőtt 20 méterről fölé egy visszagurított labdát.

Fotó: Dömötör Csaba

A szünetben Schindler Szabolcs cserélt, Puskás Gábor helyére Máris Dominik állt. Az 53. percben végleg eldőlt a mérkőzés sorsa, Ihrig-Farkas lőtt a hálóba. Az 57. percben hármas cserét határozott el  a vendégek mestere. A hajrában újabb hazai gólok jöttek, a teljesen megzavarodott lila-fehérek ellen. A Vasas ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte a találkozót.

Hasonló arányú vereségekre utoljára a következő mérkőzéseken fordultak elő: Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre 5-0 (2020. 11. 01.), Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre 6-3 (2018. 10. 03.), Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre 5-0 (2017. 03. 05.), DVSC-TEVA – Békéscsaba 1912 Előre 7-0 (2015. 10. 17.).

Schindler Szabolcs: – Az első tizenöt percben nagyon tiszteltük a Vasast, kaptunk két gólt és ezzel szinte kilátástalan helyzetbe is kerültünk. Mezőnyben szerintem nem játszottunk rosszul, viszont a vége felé úgy éreztem, hogy több játékos is megadta magát. Nyilván a kiállítás is közbeszólt, ezáltal óriási különbség lett a két csapat között, pedig a pályán nem volt ekkora a differencia. Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másik oldalon bement, így gratulálok a Vasasnak.

Kuttor Attila: – Ismét nagyon értékes győzelmet arattunk, bár nem volt ez olyan egyszerű, mint ahogy az a végeredményből tűnik. Meg kellett dolgoznunk a sikerért és úgy érzem, hogy ezért meg is tettünk mindent, így megérdemelt a nagyarányú győzelem. Személy szerint már régen vártam egy ilyen meggyőző mérkőzésre, mert eddig is sokszor benne volt a játékunkban és a helyzetek alapján sokkal több gólt szerezhettünk volna, ami a mai napon végre sikerült, ennek pedig nagyon örülök.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/496670661946048

Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: