Újra lila-fehér szombat

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 227 másodperc.

Reméljük nem terveztek más programot 2015. április 11-én, hiszen egész szombat délután lila-fehér programok garmadája várja szurkolóinkat Békéscsabán!

A fiatalabb generáció nyitja az események folyamát a 4-es Honvéd utcai pályákon, ahol 12:00 órától a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U15-ös, 14:00 órától pedig az U14-es csapata méri össze erejét az MTK együttesével. Igazi rangadóknak nézünk elébe, hiszen a két U15-ös alakulat válogatott játékosok egész sorát vonultatja fel. A Békéscsaba ellenfeléhez képest csak egy pozícióval lemaradva, jelen pillanatban a harmadik helyen áll az NB I-es Keleti csoport tabelláján. Tekintettel arra, hogy évek óta először van reális esély a győzelem megszerzésére, így minden körülmény adott a jó tempójú és magas színvonalú találkozóhoz.

A folytatásban, 16:30 órától első csapatunk fogadja az FC Ajka együttesét a Kórház utcai centerpályán. A érdeklődések mennyiségéből már most látszik, hogy a csabai foci iránti rajongás ismét tisztességes létszámban csalja majd szurkolóinkat a lelátókra. Szükség is lesz támogatásukra, hiszen ezen a mérkőzésen is nagyon lényeges lenne a három pont itthon tartása – tekintettel arra, hogy a feljutásért vívott küzdelemben minden megszerezhető egységnek hatalmas jelentősége lesz a végelszámolásnál.

Ellenfelünk pillanatnyilag a bajnoki táblázat 14. pozícióját foglalja el, 22. lejátszott forduló után 5 győzelem, 6 döntetlen és 11 fiaskó a mérlegük. Bár az utolsó etapban a Kaposvárt maguk alá gyűrték, de a Siófok elleni három- és a balmazújvárosi egygólos vereséget sem fogják az ablakba tenni. A lilák egyébként 2013 óta összesen háromszor találkoztak a Veszprém megyeiekkel – egyszer sem született döntetlen eredmény és a 5-4-es összesített gólarány, valamint a háromból két megnyert mérkőzés mindenképp a mi oldalunk felé billenti a mérleg nyelvét. Vendégünk weboldala szerint több sérülés és betegség is hátráltatja a zöld-fehérek felkészülését, de ettől függetlenül a maximumot kell nyújtatunk 90 percen keresztül. Zoran Spisljak vezetőedző péntek délután még egy speciális edzést vezényel majd a fiúknak, hogy a taktikai eligazítás után már testileg-lelkileg százszázalékosan felkészülve fogadhassuk az ajkaiakat! A stadion felkészítése is rendben halad, az új gyepszőnyeg szépen erősödik és most már valóban impozáns látványt nyújt. Néhány finomítás, kiegészítés és takarítás után újra kulturált és megfelelő körülményekkel várunk minden kedves focirajongót! Hova tovább a meteorológia is igazi tavaszi, napsütéses időt jósol, így nagy bizalommal nézhetünk egy újabb emlékezetes mérkőzés elé.

Ám a csabai sportnapnak ezzel még nincs vége, hiszen az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 18:30 órától a női kézilabda rájátszás első fordulójában a Siófok csapatával mérkőzik meg a Városi Sportcsarnokban. Bár a lilákat sérülések tizedelik, de a lányok elszántsága és akarata biztosan nem hagy majd kivetni valót maga után. Az időpontot az egyesület úgy alakította, hogy ne ütközzön a labdarúgó mérkőzéssel, így szurkolóink kényelmesen át tudnak majd sétálni, hogy biztatásukkal győzelemre segítség kézilabdázóinkat is!

lila_feher_szombat_20150411_web

Úgy gondoljuk, hogy ritkán szerveződik ennyi érdemes sportesemény egy délutánra – ezért aztán ne hagyják ki a lehetőséget és szurkoljanak az Előréért mindegyik helyszínen!

Kapcsolódó cikk:
http://bmsextra.hu/megyeszerte-elenk-erdeklodes-mutatkozik-az-elore-irant/

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!