Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 319 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 4. forduló

Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre

3-1 (1-1)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. augusztus 18. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Haladás Sportkomplexum

Cím: 9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Játékvezető: Molnár Attila

Asszisztensek: Horváth Zoltán, Bertalan Dávid

Tartalék játékvezető: Móri Tamás

Haladás: Rózsa Dániel, Holdampf Gergő, Szekér Ádám, Horváth Rajmund Gábor, Németh Milán János, Csilus Tamás, Predrag Bosnjak, Mocsi Attila, Kállai Kevin, Kiss Bence András, Tóth Milán László. Cserék: Verpecz István, Tóth Dávid, Tóth-Gábor Kristóf, Hegedűs Márk, Devecseri Szilárd, Rácz Ferenc, Doktorics Áron, Monori Norbert, Romic Danijel.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Békéscsaba: Krnács Richárd, Farkas Márk, Bora György, Nagy Sándor, Kitl Miklós, Sipos Gábor, Albert István, Horváth Péter, Máris Dominik, Puskás Gábor Sándor, Paudits Patrik. Cserék: Winter Dániel, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Nikola Pantovic, Ilyés Tamás, Király Patrik, Fazekas Lóránt, Hodonicki Márk, Zvara Levente Mátyás.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

 Gólszerzők: Németh Milán János (34. perc), Farkas Márk (43. perc), Horváth Rajmund Gábor (52. perc), Monori Norbert (86. perc).

 Sárga lapok: Bora György (8. perc), Mocsi Attila (31. perc), Tóth Milán László (65. perc), Kitl Miklós (71. perc), Kállai Kevin (84. perc), Albert István (85. perc).

34. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Haladás 28 méterre a kaputól. A labdát Bosnjak kapta a bal szélen, aki pontosan emelt Németh Milán elé, a hazai csapatkapitány pedig az ötösről bekotorta a hálóba, 1–0.

43. perc: Kitl jobb oldali szögletét Máris továbbcsúsztatta az ötös rövid sarkáról, a labda így Farkas Márk elé került, aki három lépésről ballal belsőzött a hosszú sarokba, 1–1.

52. perc: Agresszív labdaszerzés után, Horváth Rajmundot dobták játékba a bal oldalon, aki az ötös sarkáról ballal a hosszú felső sarokba lőtt, 2–1.

86. perc: Az alapvonal közeléből, Tóth-Gábor Kristóf centerezett pontosan Monori Norbert elé, aki 8 méterről a zavartalanul lőtt a hálóba, 3–1.

Fotó: Cseh Gábor

A Haladás határozott és agresszív játékkal rukkolt elő ezen az estén, amit gyakorlatilag az egész mérkőzés alatt folytatni is tudott. A Békéscsaba képtelen volt kezelni letámadásokat és szinte csak másodpercekre birtokolta a labdát. Látszott, hogy a zöld-fehérek nem akarják a véletlenre bízni, ettől függetlenül  a 34. percig jól állta a sarat a vendég védelem, amikor egy pontrúgásból megszerezték a hazaiak a vezetést, 1-0. A félidő lefújása előtt még volt válasza a Liláknak, hiszen a 43. percben – szintén rögzített szituációból – Farkas Márk egalizált, 1-1.

A második félidő elején még nagyobb tempóra kapcsolt a Hali és ebben a szakaszban szinte csak mutatóban volt nálunk a labda. Mivel a játék a csabaiak térfelén zajlott, így az 52. percben szinte törvényszerűen jött a második hazai találat, 2-1. Érkeztek a cserék, mindkét mester megpróbált frissíteni, ami a végeredményt tekintve a vendéglátóknak sikerült jobban. A Békéscsabánál lehetőséget kapott Gránicz, Pantovic, Király és Ilyés Tamás is. A játékrész második szakaszában érezhetően visszavett a tempóból a Hali – azt játszotta, amit ilyenkor kell. A Békéscsaba görcsösen próbált kijönni a szorításból és néhányszor helyzetet is sikerült kialakítani, az újabb egyenlítés azonban nem jött össze. A hajrában aztán a Szombathely rárúgott még egyet, így végleg eldöntötte a találkozót, 3-1.

Preisinger Sándor: – Gratulálunk a Haladásnak! Fontos szituációkban hibáztuk, például a második gól előtt odapasszoltuk az ellenfélnek a labdát. Az ilyen helyzeteket már nagyon nehéz levédekezni, pedig minden hasonlóra készültünk, gyakoroltunk, de sajnos jelenleg olyan stádiumban vagyunk, hogy minden hibánkat megbünteti az ellenfél, így igazán elkeserítő ez az egész.

Németh Szabolcs: – Szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen a mai napon nagyszerű teljesítményt nyújtott! Jól játszottunk és a mérkőzés első percétől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, sokat birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki – így sikerült megszereznünk a vezetést. Sajnos egy figyelmetlenségből adódóan az ellenfélnek sikerült kiegyenlítenie a szünet előtt, így a félidőben átbeszéltük a dolgokat. Rátettünk még egy lapáttal és a második félidőben eldöntöttük a meccset, magabiztos győzelmet arattunk. Bízom benne, hogy a szép számban kilátogató közönségünket sikerült megörvendeztetnünk!

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/521734778898168

Live stream Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: