Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 368 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 14. forduló

Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre

5-0 (2-0)

Időpont: 2020. november 1. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Haladás Sportkomplexum

Cím: 9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Játékvezető: Barna Gábor

Asszisztensek: Kiss Balázs, Bede Tamás

Tartalék játékvezető: Sipos Tamás

Haladás: Verpecz István, Holdampf Gergő, Medgyes Zoltán Henrik, Devecseri Szilárd, Rácz Ferenc, Debreceni Zalán, Horváth Olivér Szabolcs, Németh Milán János, Csilus Tamás, Mocsi Attila, Kiss Bence András. Cserék: Rózsa Dániel, Tóth Barna, Doktorics Áron, Németh Márió, Simon Barnabás, Predrag Bosnjak, Kállai Kevin, Schuszter Ronald.
Vezetőedző: Mátyus János

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Csicsely Dominik, Zelik Csaba, Nikola Pantovic, Tóth Bence, Bónus Marcell, Sipaki Patrik Martin, Fazekas Lóránt, Pilán Márkó, Hodonicki Márk, Horváth Péter. Cserék: Krnács Richárd, Kasik Ákos.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

 Gólszerzők: Medgyes Zoltán Henrik (21. perc), Kiss Bence András (36. perc), Horváth Péter (55. perc – öngól), Rácz Ferenc (69. perc), Tóth Barna (77. perc).

 Sárga lapok: Csicsely Dominik (46. perc), Csillus Tamás (53. perc).

21. perc: Góllá érett a Haladás mezőnyfölénye. Csilus hozta játékba a jobb szélen Ráczot, aki jól ívelt középre. Ott érkezett Medgyes és 14 méterről, látványos mozdulattal, félfordulatból húzta a kapu jobb oldalába a labdát (1–0).

36. perc: Növelte előnyét a Haladás. Csilus labdájával Kiss Bence térült-fordult, majd a betömörülő védelem ellen lövésre szánta el magát. A 17 méterről, kissé jobbról elengedett löket a kapu jobb oldalába vágódott (2–0).

55. perc: Már három góllal vezet a Haladás. Rácz indításával Németh Milán száguldott el a bal szélen, középre ívelt, a menteni igyekvő Horváth Péter pedig szerencsétlen mozdulattal közvetlen közelről a saját kapujába pörgette a labdát. Öngól.

69. perc: Rácz csapott le egy lecsorgó labdára és 17 méterről, kicsit balról okosan a kapu bal alsó sarkába helyezett (4-0).

77. perc: A csereként beállt Tóth Barna harcolt ki tizenegyest, majd gólra is váltotta a jogosan megítélt büntetőt (5-0).

A békéscsabai csapatot sújtó koronavírus-járvány miatt finoman fogalmazva is tartalékosan utazott az Előre Szombathelyre, a keretbe több fiatal is bekerült az U19-es együttesből, a kispadra mindössze ketten tudtak leülni, Krnács kapus és Kasik Ákos. A csapat átlagéletkora 20,7 év volt és az első keretből mindössze hatan tudtak részt venni a találkozón.

A vendégek nem ijedtek meg, a 3. percben Tóth Bence pattogós lövését védte Verpecz. A csabaiak megszállták a saját térfelüket, itt próbáltak labdát szerezni és abból ha lehetséges akkor gyors kontrákat vezettek. A 13. percben Mocsi jobbról adott középre, Horváth Olivér nagy helyzetben, az ötösről a csabai kapu fölé lőtte a labdát. A 21. percben a vasiak fölénye góllá érett, a házi gólkirály Medgyes vette be a csabai kaput. A vendégek nem adták fel, és a 31. percben egy gyors kontrát vezettek, amelynek végén Hodonicki a Haladás kapuja előtt csak centiméterekkel maradt le egy beadásról. Öt perccel később növelte előnyét a szombathelyi alakulat. A 45. percben Horváth Péter fejesét védte bravúrral Verpecz kapus.

Fordulás után a hazai csapat irányított, és sok lehetőséget alakított ki a csabai kapunál, így a 80. percben már öt góllal vezetett a fáradni látszó lila-fehér fiatalok ellen. A hazaiak megérdemelten nyertek a tartalékos Békéscsaba ellen, amely végig tisztességesen küzdött.

Preisinger Sándor: – Egyik hozzászólásom sem sportszakmai, mert egy ilyen mérkőzés után teljesen felesleges lenne szakmai dolgokról beszélni. Nagyon büszke vagyok a 13 játékosomra, akik a hatórás busztúrát követően ilyen derekasan helytálltak és végigharcolták a mérkőzést. Ugyanakkor dühítő, hogy nem sikerült elhalasztani a találkozót.

Mátyus János: – Szeretnék gratulálni a Békéscsabának, a stábjának, hiszen jól helytálltak a mérkőzésen. Gyógyulást szeretnék kívánni a betegeiknek, de ugyanezt kívánom a mi betegeinknek és sérültjeinknek is. Szeretnék gratulálni a saját játékosaimnak is, hiszen úgy álltak hozzá a mérkőzéshez ahogyan kell. Rengeteg akciót vezettünk és szép gólokat lőttünk. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/360890261851373

YouTube Információk Jegyzőkönyv Tabella

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!