Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 355 másodperc.

Szolnoki MÁV FCBékéscsaba 1912 Előre

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
27. forduló

Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre

1-3 (0-1)


Időpont: 2024. május 5. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Tiszaligeti Stadion (centerpálya)

Cím: 5000 Szolnok, Tiszaligeti Stadion 9735 Hrsz.

Játékvezető: Kovács Gábor Péter

Asszisztensek: Nagy Márk, Vilmányi Simon

Szolnok: Csáki Kálmán, Tisza Kálmán, Iván Milán, Lengyel Béla, Annus Árpád, Pelles Patrik András, dr. Kardos Norbert, Dósa Zsombor Mihály, Antal Gábor, Szabó Richárd, Kópis Róbert. Cserék: Ulvicki Attila, Sitku László, Bakti Bálint, Dudok Tamás, Barna Viktor Árpád, Fazekas Milán Zsolt, Demeter Viktor László, Szabó Zsombor.
Vezetőedző: Horváth Csaba

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron (01), Komáromi Csongor (02), Pintér Norbert (07), Vólent Roland (10), Hodonicki Márk (16), Pusztai András (18), Albert István (25), Kóródi Nándor (27), Tóth Máté (30), Bora György (55), Sármány Kristóf (70). Cserék: Póser Dániel (90), Kovács Gergő (03), Óvári Balázs (05), Mihály Bálint (06), Zádori Krisztián (09), Hulicsár Máté (14), Ilyés Tamás (17), Kuzma Hunor Álmos (22), Krnács Viktor (35).
Vezetőedző: Csató Sándor

 Gólszerzők: Pintér Norbert (39. perc), Pelles Patrik András (64. perc), Hulicsár Máté (79. perc), Zádori Krisztián (94. perc).

 Sárga lapok: Vólent Roland (35. perc), Dósa Zsombor Mihály (59. perc), Tóth Máté (61. perc), Pelles Patrik András (74. perc), Póser Dániel (90. perc).

 Piros lapok: Sitku László (82. perc), Pusztai András (83. perc).


A Békéscsaba már bajnokként lépett pályára Szolnokon, miután a vasárnap kora délután végződő mérkőzésen a 2. helyezett ESMTK kikapott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia második csapatától, így behozhatatlan előnyre tett szert.

Szolnoki MÁV FC - Békéscsaba 1912 Előre 1-3 (0-1)

Fotó: Kiss János

A liláknál Farkas Márk és Zvara Levente hiányzott eltiltás miatt, Szabó Csaba sérülés miatt nem került be a mérkőzéskeretbe, Póser helyett pedig Czinanó Áron állt a kapuban. A szolnoki csapat sportszerűen díszsorfalat állt a bajnokcsapatnak, a csabai drukkerek pedig szép számban képviseltették magukat a vendég szektorban. Az Előre bajnokhoz méltóan kezdte a mérkőzést, Sármány Kristóf került helyzetbe a 3. percben, azonban célt tévesztett, majd három perccel később újra Sármány és Vólent is próbálkozott, de csak az oldalháló zörrent meg. A félidő felénél Vólent lépett ki két védő között, de Csáki könnyedén hárított. Éledezett a Szolnok, az első próbálkozás Pelles Patriké volt, Czinanó kapus azonban magabiztosan védett. A 32. percben ismét Vólent lábában maradt egy gól, majd öt perccel később Iván kísérletét hatástalanította Czinanó. A félidő hajrájában megtört a jég: a 39. percben Tóth Máté indított el egy akciót, végül Pintér Norbert fejjel volt eredményes közelről (0–1). Pelles lövése zárta a játékrészt, de az eredmény nem változott.

A szünetben Csató mester cserélt: Albert helyett Kovács kapott lépett pályára. Az első lehetőség a Szolnoké volt a második játékrészben: az 51. percben Lengyel Béla a felső lécet találta el. A felforgatott összeállításban érkező Békéscsabánál Csató Sándor több cserével is frissített, azonban az aktívan próbálkozó hazaiak a 64. percben egyenlítettek Pelles Patrik fejesével (1–1). A csabaiak reagáltak és újra támadólag léptek fel, majd a fölény ismét góllá érett: a csereként beálló Hulicsár Máté gyakorlatilag második labdaérintéséből távolról zúdított nagy gólt a hazai kapuba (1–2). Ezt követően felgyorsultak az események, gyorsan eldönthette volna a meccset az Előre, de ez nem sikerült, majd a két perccel korábban beálló Sitku László volt fegyelmezetlen és szedett össze villámgyorsan egy kiállítást. A rossz példát Pusztai András követte vendég oldalon, aki megkapta a második sárga lapját, így kiegyenlítődött a létszám. A Szolnok mindent megtett az egyenlítésért, végül mégis az Előre szerzett gólt, Zádori Krisztián állította be a végeredményt a hosszabbítás végén (1-3).

Csató Sándor: – Azt kértem a srácoktól, hogy mutassuk meg miért lettünk bajnokok. Az első félidő első fele jól nézett ki, csak azt követően kapott lábra a tavasszal remeklő Szolnok. A szünetből visszatérve ismét irányítottuk a játékot, de egy váratlan szituációból gólt kaptunk. Szerencsére gyorsan túltettük magunkat rajta, sikerült újabb gól rúgnunk és megérdemelten nyertük meg a rangadót. Rövid lesz az ünnep, hiszen nehéz feladatok várnak még ránk.

A Békéscsaba 3–1-re nyert és bajnokként játszhatja le a következő három találkozóját, majd várhatja a júniusi osztályozót.


Információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

Tabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.