Szerdától újra közös edzések

Szigorú egészségügyi protokoll betartása mellett 2020. május 13-tól (szerda) ismét közösen edzenek játékosaink.

Fotó: archív

Mint ismert, a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgói az elmúlt hetekben-hónapokban otthonaikban, egyéni edzésterv alapján végezték a számukra előírt munkát. A stáb napi szinten felügyelte a feladatok maradéktalan elvégzését, rendszeres online, videó kapcsolatban voltak labdarúgóinkkal és ilyen módon még speciális tréningeket is tartottak. A kormányrendeletek által megfogalmazott könnyítésekkel és a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlásaival szinkronban, szerdától rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett, a felnőtt együttes számára folytatódnak az edzések Kórház utcai Stadionban és a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia területén. Fontos információ, hogy mindezt megelőzően a keret tagjai – így a játékosok és a szakmai stáb is – szerdán szűrővizsgálaton vesznek részt. Ez a teszt azt mutatja ki, hogy a végzés idejében fertőzött-e valaki, így negatív eredmény esetén is igen lényeges lesz az óvintézkedések további és folyamatos betartása. A foglalkozásokat kizárólag azon személyek látogathatják majd, akik a teszten negatív eredményt produkálnak. A tréningek a bajnokság lezárásától függetlenül létfontosságúak, hiszen az otthoni lelkiismeretes munka sem tudja a közös foglalkozásokat teljes mértékben kiváltani. Az edzések kisebb csoportokban átöltözés, tusolás és minden egyéb közös tevékenység nélkül kerülnek majd lebonyolításra.

Lényeges tudni, hogy az edzéseket zárt kapuk mögött tartják, így külső szemlélők előtt továbbra is zárva lesznek létesítményeink. A szigorú egészségügyi protokollt egyesületünk több szakember bevonásával alkotta meg az MLSZ ajánlásai mentén, amelyek teljes mértékben játékosaink, a szakmai stáb és a csapat körül dolgozók egészségét hivatottak megóvni. Tudjuk, hogy sokan kíváncsiak a csapat körül zajló dolgokra, de jelen pillanatban még a türelmüket és megértésüket kérjük. Igyekszünk majd minden lényeges fejleményről időben beszámolni, így egészen biztosan nem maradnak majd le semmiről és bízunk benne, hogy a vírus-helyzet szépen lassan már csak a múlté lesz, így hamarosan minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

A következő idényre való felkészülést szokás szerint mérkőzések egészítik majd ki, és az ezeken nyújtott teljesítmény igen lényegesnek bizonyulhat majd, hiszen több labdarúgónk szerződése is lejár a nyár folyamán. A vezetőség már jóval korábban megkezdte a tárgyalásokat játékosainkkal és az már biztos, hogy lesznek távozók és érkezők is. Mivel az átigazolási szezont még nem nyitották meg és jelen pillanatban a teljes keretnek érvényes megállapodása van a klubbal, így egyelőre konkrétumokról nem tudunk beszámolni. Az igazolásokkal és szerződéskötésekkel kapcsolatban a lila-fehér klub vezetőségének továbbra is elkötelezett célja, hogy főképp saját nevelésű, békéscsabai vagy Békés megyei származású játékosok alkossák a csapat legalább 80 százalékát.

Az utánpótlással kapcsolatban 2020. május 12-én (kedd) megtartott, videós vezetői értekezleten arról is döntés született, hogy 2020. május 18-tól az akadémián is fokozatosan elindulhat az élet. Kiemelt biztonsági óvintézkedések mellett, zárt kapuk mögött, mérsékelt időtartamban és kisebb csoportokra bontva az utánpótlás-korú csapataink is újra edzésbe állnak majd. A tréningek részleteiről és a tennivalókról edzőink részletesen tájékoztatják majd a szülőket.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Kapcsolódó hivatkozás:

https://1912elore.hu/site/naptar/