Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 389 másodperc.

Szeged-Csanád Grosics AkadémiaBékéscsaba 1912 Előre

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
13. forduló

Szeged-Csanád Grosics Ak. II. – Békéscsaba 1912 Előre

1-2 (1-0)


Időpont: 2023. október 29. (vasárnap) 11:00 óra

Helyszín: Szeged, Szent Gellért Fórum

Cím: 6728 Szeged, Dorozsmai út 2-4.

Játékvezető: Práth Dávid

Asszisztensek: Gordos Árpád Mihály, Vad Anita


Szeged: Nagy Zétény Martin, Berta Martin, Tóth Péter, Maronyai Zalán Gábor, Doncsecz Levente, Csorba Martin, Horváth Milán Gábor, Bakó László, Kovács Gergő, Gyuga Barnabás, Pataki Zoltán. Cserék: Szalontai Bálint, Burai Artúr, Lippai Gergely, Heidrich Bence Máté, Milencivici Nemania, Nagy Sándor Lajos, Kapic Amir, Dudás Balázs.
Vezetőedző: Andorka Péter

Békéscsaba: Póser Dániel, Futó Zsombor, Mihály Bálint, Pintér Norbert, Vólent Roland, Máris Dominik, Hodonicki Márk, Mikló Roland, Albert István, Kóródi Nándor, Bora György. Cserék: Krnács Richárd, Komáromi Csongor, Farkas Márk, Zvara Levente Mátyás, Zádori Krisztián, Váradi Ádám, Rédling Kevin, Kuzma Hunor Álmos, Geiger Norbert Attila, Sármány Kristóf.
Vezetőedző: Csató Sándor

 Sárga lapok: Máris Dominik (13. perc), Bakó László (17. perc), Tóth Péter (36. perc), Futó Zsombor (39. perc), Csengeri István (60. perc), Komáromi Csongor (94. perc).

 Gólszerzők: Doncsecz Levente (40. perc), Hodonicki Márk (57. perc), Zvara Levente Mátyás (85. perc).


A listavezető csabai együttesbe eltiltása után Albert István és Vólent Roland is visszatérhetett, a támadó ezúttal Máris Dominik társaságában rohamozhatta a kaput. A Szeged második együttese ugyan a forduló előtt csak egyszer nyert, de az Előre elleni csata minden alkalommal rangadó.

Az első húsz percben inkább távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, a kapusoknak igazán nagy feladatot nem kellett megoldaniuk. A csabaiak a 29. percben nagyon közel álltak a vezetéshez és úgy tűnt, hogy gólt is szereztek: Vólent ugrott ki, visszagurított a tizenegyespont környékén érkező Pintér Norbertnek, a középpályás lövése a vendégek szerint a gólvonal mögé pattant a felső lécről, de a játékvezető leshelyzet miatt kifelé adott szabadrúgást. A hazaiak a félidő hajrájában nagy lehetőséghez jutottak: Futó ütközött Patakival egy szegedi szöglet után, a bíró pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Doncsecz Levente lőtte a bal alsó sarokba, Póser csak hozzáérni tudott a labdához, de védenie nem sikerült (1–0). A ráadásban Kóródi lőhetett egy szöglet után, azonban a kaput nem találta el.

A félidőben hármas cserét hajtott végre Csató Sándor, Váradi Ádám szállt be a legjobban: előbb átlövésből, majd egy jobb oldali beadás után veszélyeztetett. Az első lövést hárította Nagy, a második már nagyobb lehetőség volt, a középpályás azonban 8 méterről nem találta el a bal alsó sarkot. Az 57. percben már összejött az Előre egyenlítő gólja: Mikló szöglete után Bora csúsztatta meg a labdát az ötös sarkánál, a hosszú oldalon pedig Hodonicki Márk bólintott a kapuba (1–1). A folytatásban több lehetősége is volt a Csabának: a 69. percben Pintér az ötösről rontott el egy ziccert, négy perccel később Zádori elől mentett egy védő az utolsó pillanatban, a 79. percben pedig Mikló egy betörés után lőtt nem sokkal a jobb alsó sarok mellé. A hajrában góllá érett a vendégek nyomása: a 85. percben egy védőről lecsorgó labdát Zvara Levente 10 méterről helyezett a bal alsó sarokba (1–2). A lilák az utolsó percekben megőrizték előnyüket és sorozatban másodszor, összességében harmadszor nyertek hátrányból ebben a szezonban.

Csató Sándor: – Örülök az újabb három pontnak. Nehéz mérkőzés volt, az első félidőben nem játszottunk jól, szünet után viszont hittünk abban, hogy nyerhetünk és a végén sikerült begyűrnünk a győztes gólt.

Andorka Péter: – Az első félidőben taktikailag felkészülten, jó játékkal el tudtuk tüntetni a különbséget a két csapat között, a szünet után viszont már fokozódott a nyomás a Békéscsaba minőségi cseréi révén. Voltak olyan kontráink, amelyekből többet is kihozhattunk volna és akár a döntetlent is elérhettük volna.

A Békéscsaba 1912 Előre tizenkettedik sikerét aratta a bajnokságban és továbbra is listavezető. Csató Sándor csapata 2023. november 5-én vármegyei rangadón a szintén jól szereplő Körösladányt fogadja.


A belépőjegyek egységesen 1.000 forintba kerülnek és mivel névre szóló jegyértékesítés történik, így személyi igazolvány vagy szurkolói kártya szükséges a jegyvásárláshoz. A 14 év alatti fiatalok nagykorú kísérő jelenlétében, illetve a 65 évnél idősebb szurkolók ingyenesen, regisztrációs jegy váltásával tekinthetik meg a találkozót. A vendég pénztár a mérkőzés napján 10:00 órakor nyit. A beléptetés gyorsítása érdekében javasolják hogy lehetőség szerint online vásárolják meg a belépőjegyeket a Jegymester felületén a D lelátó szektoraiba, A vendég szektorban büfé üzemel majd két pénztárral. Személygépjárművel érkező szurkolók számára a Kereskedő közben, illetve a Városgazda utcában, a Szent Gellért Fórum közvetlen közelében számos parkolóhely áll rendelkezésre.


Esemény, jegyzőkönyv, tabella:

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.