Spartak ŽK – Békéscsaba 1912 Előre

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Spartak ŽK – Békéscsaba 1912 Előre

2-0 (1-0)

Időpont: 2019. január 19. (szombat) 13:00 óra

A határátkelés okozta csúszás miatt a mérkőzés körülbelül 13:45 órakor kezdődik!

Helyszín: Stadion FK Spartak

Cím: Szabadka 24000, Szerbia

Játékvezető: Radaković Nikola

Asszisztensek: Olajoš Nađ Matija, Harmat Atila

Spartak: Ostojić Miloš, Cucin Luka, Vukčević Andrija, Kerkez Dejan, Milićević Filip, Rakić Slađan, Milošević Stefan, Marčić Milan, Šormaz Stefan, Torbica Vladimir (csk), Lakčević Nikola. Cserék: Lučić Ivan, Dunđerski David, Jović Filip, Tekijaški Nemanja, Đorđević Draško, Glavčić Nemanja, Mladenović Nemanja, Radovanović Đorđe, Tripković Nikola, Đenić Dejan, Obradović Nemanja, Lučić Milan.
Vezetőedző: Rogan Predrag.

Békéscsaba: Ribánszki László (csk), Nagy Sándor, Szélpál Norbert, Viczián Ádám, Mészáros Márk, Király Patrik, Sinanovic Sinan, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs, Szatmári István, Urbin Péter. Cserék: Baráth Bence, Babinyecz Balázs, Dávid Zoltán Gergő, Gránicz Patrik, Ilyés Tamás, Mácsai László, Pilán Márkó, Styecz Bence, Váradi Ádám, Zahorán Balázs, Zsilinszki Martin.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Šormaz Stefan (41. perc), Radovanović Đorđe (70. perc).

Tisztes helytállást tanúsított az Előre az Európa Ligában három kört ment, sokkal komolyabb játékerőt képviselő Spartak ellen és az elmondások alapján jobban is játszottunk, így az eredmény mindent összevetve a vendéglátók számára hízelgő, de hát ilyen a foci.

Boér Gábor: − Nagyon örülök, hogy sikerült egy ilyen komoly játékerőt képviselő együttes ellen felkészülési mérkőzést játszani. Testközelből tapasztalhattuk, hogy egy ilyen csapat mivel jobb. A mai napon abban voltak jobbak, hogy szinte minden hibánkat könyörtelenül kihasználták. Emellett viszont elégedett vagyok a látottakkal – természetesen az eredményen kívül – hiszen abszolút egyenrangú ellenfélként tudtunk fellépni és többször mi tudtunk jobban futballozni, többet birtokoltuk a labdát és a lehetőségeink is megvoltak. Az első félidőben volt egy kapufánk, sőt két olyan óriási helyzetünk is, amikor például a kapus a tizenhatoson kívül fogta meg a gólba tartó labdát. Nyilván ezek a dolgok nem sokat változtatnak a lényegen, de hozzátartozik az igazsághoz. Mindent összevetve egy ilyen komoly erősségű és szintet képviselő csapat ellen igen jól tudtunk játszani, de érződött a srácokon  – főleg a második játékrészben – hogy elfáradtak, illetve amikor cseréltünk, akkor az is, hogy a fiatalok számára ez még nagyon magas szint – nekik sokat kell még tanulniuk, hogy eljussanak ide. Az első félidőben pályára lépő összeállítás azonban bizonyította, hogy tudunk ilyen magasságokban is futballozni. Amiben előre kell lépnünk, az a koncentráció, az érettség és az ellenfél hibáinak kihasználása. Ennyivel tartanak ők előrébb, de egyáltalán nem elérhetetlen ez a szint, így mindenképpen örülök, hogy összejött ez az edzőmeccs – sok ilyenre lenne szükségünk, hogy jó focink legyen!

Kapcsolódó hivatkozás:
https://www.fkspartak.com/dogadjaj/spartak-zk-bekescsaba/

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2247380815477964/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás