UTA Arad – Békéscsaba 1912 Előre

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

UTA Arad – Békéscsaba 1912 Előre

2-3 (1-2)

Időpont: 2019. január 16. (szerda) 12:00 óra (CET)

Helyszín: Stadion Motorul – Arad, Románia

Cím: Calea Timișorii 48, Arad, Románia

Játékvezető: ??????

Asszisztensek: ??????

Arad: Roberto Bodea, Ciprian Dombrovschi, Rafael Iuga, Sebastian Puscasu, Adrian Suslak, Alin Vulturar, Denis Hrezdac, David Popa, Damian Isac, Ciprian Rus, Jorge Alvarenga. Cserék: David Miculescu, Andrai Merian, Miroslav Orlic,  Cristian Costin, Oaulid El Hasni, Paul Copaci, Stephan Yuri Coulibaly, Cristinel Matei,  Rares Deta.

Békéscsaba: Ribánszki László, Pilán Márkó, Viczián Ádám, Szélpál Norbert, Zahorán Balázs, Sinanovic Sinan, Mezei Szabolcs, Lustyik Levente, Szatmári István, Kokenszky Norbert, Sergiu Jurj. Cserék: Uram János, Mácsai László, Király Patrik, Mészáros Márk, Babinyecz Balázs, Urbin Péter, Gránicz Patrik, Zsilinszki Martin, Styecz Bence, Ilyés Tamás, Borbély Zsombor.

Gólszerzők: Sinanovic Sinan (18. perc), Jorge Alvarenga (21. perc), Sergiu Jurj (38. perc), Cristinel Matei (77. perc), Urbin Péter (78. perc).

Kissé felforgatott tizeneggyel kezdett Boér Gábor edző, ennek ellenére a lilák akarata érvényesült a pályán, amit a 18. percben Sinanovic találata számszerűen is jelzett. Gyorsan jött azonban a válasz, a szünetre mégis csabai előnnyel térhettek a játékosok, miután a 38. percben a jól mozgó Sergiu is betalált a hazaiak kapujába.

A második félidőre mindkét oldalon több új játékost vetettek be a szakvezetők. A vendégek továbbra is kezdeményezőbbek voltak és jobban játszottak, de negyedórával a vége előtt Matei ismét egalizált. Szerencsére ezúttal az Előre részéről érkezett a sebes válasz: Urbin találata le is zárta a meccset. Összességében a Békéscsaba végig uralta a meccset és egyáltalán nem érdemtelenül bizonyult jobbnak a házigazdáknál.

Boér Gábor: – Túl vagyunk a második edzőmérkőzésünkön és úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt, hiszen egy nagyon fiatal csapattal találkoztunk, akik lendületes focit játszottak. Örülök, hogy sokkal szervezettebbnek és agilisabbnak tűntünk, ami az elmúlt években nem mindig volt így, ha román csapattal találkoztunk. Játékban is többet mutattunk, ráadásul ez eredményességgel is párosult – bár továbbra is hangsúlyozom, nem ez a legfontosabb. Voltak megint hiányzóink, akik sérülések miatt nem tudtak szerepelni, de rehabilitációjuk jó ütemben zajlik, úgyhogy nemsokára bevethető állapotban lesznek. Pályára léptek viszont olyan játékosok, akik eddig inkább a második csapatban vagy az utánpótlásban szerepeltek. A próbázók ügyeit szeretnénk a héten lezárni, hogy a jövő héten már olyan kerettel tudjunk dolgozni, amellyel a bajnokságban is szerepelhetünk. Ezzel kapcsolatban mást nem szeretnék elöljáróban mondani, hiszen a vezetőséggel még egyeztetni kell, hogy kit tudunk és akarunk a továbbiakban igazolni – de a fejemben már megvan az elképzelés. Csak olyan játékost szeretnénk magunkhoz kötni, akivel valóban erősödünk és nem csak többen leszünk. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a meccs abszolút mértékben elérte célját.

Kapcsolódó hivatkozás:
https://www.uta-arad.ro/stiri/uta-la-prima-miscare-din-2019/4445

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/741958986174003/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás