Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 268 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 26. forduló

Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

2-0 (0-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL! KIFEJEZETTEN JAVASOLJUK AZ ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATÁT!

Időpont: 2022. március 6. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Szamosi Mihály Sporttelep

Cím: 1239 Budapest, Haraszti út 26.

Játékvezető: Molnár Attila

Asszisztensek: Bertalan Dávid, Vörös Dániel

Tartalék játékvezető: Szilágyi Sándor

Soroksár: Varga Ádám Gábor, Kékesi Alexander Richárd, Lőrinczy Attila, Hudák Martin, Magyari Szilárd, Csontos Dominik Zoltán, Csernik Kornél Bonifác, Gyömbér Gábor, Lovrencsics Balázs, Nagy Olivér Zoltán, Korozmán Kevin. Cserék: Abu Attila, Lipcsei Krisztián, Szerető Krisztofer, Ladányi Gergő, Redzic Damir, Ternován Patrik, Kovác Alan, Katona Máté, Haris Attila, Valencsik Dávid.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Békéscsaba: Winter Dániel, Szabó Péter, Bor Dávid Ferenc, Máris Dominik, Király Patrik, Fazekas Lóránt, Albert István, Tóth Dániel, Varga Szabolcs, Bora György, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Kitl Miklós, Gránicz Patrik, Zvara Levente Mátyás, Lukács Raymond Barna, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Babinyecz Balázs, Sipos Gábor, Hodonicki Márk.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerzők: Redzic Damir (75. perc), Lőrinczy Attila (79. perc).

 Sárga lapok: Magyari Szilárd (15. perc), Szabó Péter (38. perc), Puskás Gábor Sándor (52. perc), Kitl Miklós (52. perc), Varga Szabolcs (56. perc), Hudák Martin (62. perc), Király Patrik (63. perc), Máris Dominik (79. perc), Lukács Raymond Barna (92. perc).

Hetven percen keresztül nem alakult ki igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem, a hajrában a Soroksár azonban három perc alatt kétszer is betalált, így 2–0-ra megnyerte a találkozót.

A találkozó kezdete előtt a Soroksár két statisztikai listán is előkelő helyet foglalt el. Lipcsei Péter csapata a Vasassal egyetemben a második legtöbb gólt (42) szerezte eddig, míg a Tiszakécskével együtt a legtöbbet (47) kapta. Élénk játék jellemezte a mérkőzés elejét, két hazai lövési kísérletet is blokkoltak a csabai védők, a másik oldalon pedig Bor Dávid 15 méteres lövése tekeredett veszélyesen a soroksári kapura, Varga Ádám azonban szögletre tisztázta azt. Mindkét csapat próbálta ráerőltetni saját akaratát a másikra, ennek következtében egyik hálóőr sem unatkozott. Winter például a 24. percben Korozmán elől mentett bravúrral, amihez a szemfülessége is hozzájárult, a másik oldalon pedig Szabó Péter próbálkozását tornázta ki a bal felső sarokból a soroksári hálóőr.

Sokáig úgy tűnt, hogy a második félidőben is gól nélkül maradunk, hiszen a Békéscsaba gyakorlatilag nem jelentett veszélyt a soroksári kapura, míg a hazaiak hiába támadtak többet, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 75. percben aztán megtört a jég, két cserejátékos hozta össze a hazaiak vezető gólját, Szerető volt az előkészítő, Redzic a befejező, 1–0. A nem túl acélos Békéscsabát annyira megzavarta a bekapott gól, hogy három perc múlva egy labdaeladást követően bekapták a másodikat is. Ezúttal Lovrencsics szolgálta ki Lőrinczyt, aki 10 méterről higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba, 2–0. A folytatásban már nem volt lehetősége a Csabának a gólszerzésre, a Soroksár sorozatban második bajnoki győzelmét aratta.

Lipcsei Péter: – Az első félidő nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. Tudtuk, nehéz mérkőzés vár ránk, mert amikor a csabaiak birtokolták a labdát, öt védővel álltak fel. Ezúttal is jól szálltak be a cseréink, a csapat jó felfogásban játszott, megérdemeltük a három pontot.

Schindler Szabolcs: – Az első félidő rendben volt. Érzékeltük, az a csapat nyerhet, amelyik kevesebbet hibázik. Sajnos mi rontottunk a hazaiak vezető gólja előtt, utána pedig már nem tudtunk ritmust váltani. Szerdán fontos mérkőzés következik az Ajka ellen, remélem ezt mindenki átérzi a csapatban.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/422144253018829

Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: