Salgótarjáni BTC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 301 másodperc.

Salgótarjáni BTCBékéscsaba 1912 Előre

Felkészülési mérkőzés

Salgótarjáni BTC – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (0-0)

A BELÉPÉS INGYENES!


Időpont: 2023. július 12. (szerda) 17:00 óra

Helyszín: Szojka Ferenc Stadion

Cím: 3100 Salgótarján, Dózsa György út 1.

Játékvezető: ?????

Asszisztensek: ?????

Salgótarján: Sz. Varga Máté, Bajor Tamás, Bakos Bence, Csuka Krisztián, Molnár Márkó, Petrecsko Román, Nagy Xavér Máté, Bogdán Rajmund, Horváth Máté, Klajban László, Csifó István. Cserék: Dobler Szabolcs, Kálmán Richárd, Palkovics Valter, Boros Attila, Tarlósi Milán.
Vezetőedző: Sebestyén Szilárd

Békéscsaba: Póser Dániel, Babinyecz Balázs, Fazekas Lóránt, Kuzma Hunor, Hodonicki Márk, Mihály Bálint, Pap Szabolcs, Váradi Ádám, Rédling Kevin, Geiger Norbert, Vólent Roland. Cserék: Krnács Richárd, Somogyi Pál, Bacsa Krisztián, Albert István, Kóródi Nándor, Komáromi Csongor, Futó Zsombor, Ilyés Tamás, Pintér Norbert, Sármány Kristfóf, Zádori Krisztián.
Vezetőedző: Csató Sándor

 Gólszerző: Tarlósi Milán (68. perc).


A békéscsabai együttes soraiban kezdőként lépett pályára Vólent Roland és Mihály Bálint is. A 30 esztendős csabai nevelésű támadó kacskaringós pályafutása harmadszor kanyarodik a Kórház utca felé, a 2005-ös születésű középpályás viszont a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia neveltje és a fiatal-szabály miatt juthat rendszeres játéklehetőséghez, amennyiben szerződést kap. Ugyancsak visszatérhet az Előréhez a saját nevelésű 24 éves kapus, Somogyi Pál Csaba, aki Szarvason játszott az előző bajnokságban. Rédling Kevin (20) ellenben próbázónak számít és a legutóbbi évet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia első csapatában töltötte és voltak jó dolgai a pályán.

A tarjániak az osztályozó megnyerését követően tértek vissza a harmadik vonalba, ahol az eddigi ingázást követően szeretnék megszilárdítani a helyüket. Az a fajta agresszív játék, amit az Előrével szemben bemutattak, mindenképpen jó ajánlólevél lesz számukra, feltéve persze, hogy a mindenkori játékvezető is úgy hagyja azt, mint ahogyan a szerdai sípmester tette. A csabaiak dominálták a mérkőzést, voltak helyzeteik – két elmaradó büntetőt is vitattak –, de a lehetőségeket nem tudták gólokra váltani, a nógrádiak viszont egy kontrát eredményesen zártak az 68. percben. Csató Sándor egyébként még mindig a terhelés egyenletes elosztását tartotta szem előtt, ennek szellemében azok játszottak 60 percet, akik a DEAC ellen csak félórát kaptak.

Sebestyén Szilárd: – A második felkészülési mérkőzésünk volt, egy épphogy kieső NB II-es csapat ellen. Ellenfelünk kerete nyolcvan százalékban megmaradt az előző szezonból. Azt gondolom, hogy megfelelő partnerei voltunk az ellenfélnek és helyenként jobban is játszottunk. Az első félidőben akár több lehetőség is lehetett volna a gólszerzésre. A második félidőben, a hetvenedik perc környékétől kicsit elfáradtunk, de masszívak voltunk, jól védekeztünk. Szerintem megérdemelt az eredmény. Nem szállunk el tőle, ezen az úton megyünk tovább.

Csató Sándor: – Rendkívül agresszíven játszó ellenféllel találtuk szemben magunkat, amihez a spori is partnernek bizonyult. Ízelítőt kaptunk abból, hogy mi vár majd ránk a harmadosztályban. Játékosaink már frissebben mozogtak, mint legutóbb Debrecenben, de csak keveset adtak vissza abból, amit a táborban hétfő óta gyakorlunk. A csapatjáték összehangolásán és a védekezés finomításán van a lényeg, nem szerencsés azonban, hogy a hátsó alakzat két alapembere, Bora és Mikló is megsérült. Bár az eredmények nem azt mutatják, azért lépegetünk előre. Most visszatérünk az edzőtáborba és folytatjuk a megkezdett munkát, a szombati kecskeméti pályára lépéstől kezdve azonban már a csapatba kerülésről is szólnak a gyakorlómérkőzések.


A nyári felkészülés folyamán harmadik ellenfelünk a nagymúltú Salgótarjáni BTC együttese. A fekete-fehérek az utóbbi években a megyei első osztály, illetve az NB III között ingáztak, jelenleg éppen felszálló ágban vannak. Nógrád megye bajnokaként kivívták az osztályváltás lehetőségét, így indulhatnak az Észak-Keleti csoportban, ahol első ellenfelük éppen a Debreceni EAC lesz. Már az elmúlt hét szombati napján is szerettek volna edzőmérkőzést játszani, azonban a sok hiányzó és a túl sok sérülés közbeszólt. A Békéscsaba ezen a héten Mátraházán edzőtáborozik, így onnan utazik majd a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionba. Információink szerint mindkét csapat tagjai becsülettel dolgoztak az elmúlt időszakban, a morálra és elszántságra nem lehet panasz, így bízzunk abban, hogy az előttünk álló, igen hasznosnak ígérkező kilencven perc lila-fehér győzelemmel zárul – bár tudjuk, az eredmény ezeken a mérkőzéseken gyakorlatilag lényegtelen.


Esemény:


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.