Puskás Akadémia FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 197 másodperc.

pfla_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 25. forduló

Puskás Akadémia FC – Békéscsaba 1912 Előre

3-0 (2-0)

Időpont: 2016. március 16. (csütörtök) 17:00 óra

Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna

Cím: 8086 Felcsút, Fő utca 176.

Játékvezető: Erdős József

Asszisztensek: Király Krisztián, Mohos Milán

Tartalék játékvezető: Szilasi Szabolcs

PAFC: Hegedűs Lajos, Gyömbér Gábor, Sándor György, Tischler Patrik, Prosser Dániel Bálint, Csilus Ádám, Forró Gyula, Vanczák Vilmos, Nagy Zsolt, Szatmári Lóránd, Hegedűs János Krisztián. Cserék: Pogacsics Krisztián, Tóth Bence, Zsidai László, Polonkai Attila, Lencse László, Szakály Péter, Rétyi Tamás.
Vezetőedző: Pintér Attila

Békéscsaba: Hrabina Alex, Nascimento de Oliveira Fabio, Szalai Dániel, Bagi István, Spitzmüller István, Nagy István, Juhász György, Viczián Ádám, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Birtalan Botond, Urbin Péter, Tóth Dániel, Fehér Zsolt, Gránicz Patrik, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerzők: Tischler Patrik (15. perc), Prosser Dániel Bálint (28. és 62. perc).

Sárgalapok: Szélpál Norbert (14. perc), Kelemen Dávid (45. perc), Viczián Ádám (54. perc), Bagi István (74. perc).

line_purple

A Puskás Akadémia az eltiltott Márkvárt Dávid nélkül, ám a sérüléséből felépült Forró Gyulával a balhátvéd posztján fogadta a Békéscsabát a másodosztályú bajnokság 25. fordulójában.

A csabaiak élénken kezdték a meccset, ám mindössze tizenhárom percig tartott a lila-fehér lendület. Ekkor Csilus Ádámot rúgta fel Szélpál Norbert a vendégek tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt Tischler Patrik higgadtan lőtte a jobb alsóba (1-0).

Tizenhárom perccel később növelték előnyüket a vendéglátók: Sándor György passzát a tizenhatos vonalánál vette át a pár perccel azelőtt hatalmas felső kapufát lövő Prosser, majd egy cselt követően a jobbösszekötő helyéről gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót (2-0).

A totális Puskás-dominancia még az első félidőben további helyzetek formájában mutatkozott meg, Szatmári Lóránd, Csilus Ádám és Vanczák Vilmos is növelhette volna az előnyt. A kísérletek azonban vagy elkerülték a kaput, vagy Hrabina Alex mentett, így „csak” kétgólos előnnyel mehettek szünetre a felek.

A fordulás után sem enyhült a PAFC fölénye, az 52. percben Prosser szerezhette volna meg a második gólját, ám Nagy Zsolt beadását még mellé rúgta. Nem úgy tíz minutummal később, amikor a jobbszélső a rá igencsak jellemző góltípust húzta elő a cilinderből: jobbról befelé cselezve kötött csomót a viharsarki lábakra, megpattanó lövése Hrabinát becsapva a lilák kapujában landolt (3–0).

line_purple

line_purple

YouTube

Fotók

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/269049496840512/