PMFC – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 388 másodperc.

pecsi_mfc_150

NB III. Közép csoport 2016/2017. 14. forduló

PMFC – Békéscsaba 1912 Előre II.

4-0 (2-0)

Időpont: 2016. november 6. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Pécs, PMFC Stadion

Cím:  7633 Pécs, Stadion utca 2.

Játékvezető: Mód István

Asszisztensek: Kiss Balázs, Perák András

PMFC: Gábor Péter, Kónya Kornél, Fellai József, Krapecz Balázs, Varga Tamás, Takács Ákos, Turi Tamás, Kónya Dávid, Bata Kristóf, Károly Bálint, Bodor Márkó. Cserék: Sólyom Csaba, Fekete Marcell, Horvát Gábor, Hleba Tamás, Schmidt Zsolt, Grabarics Máté Zoltán.
Vezetőedző: Márton Gábor

Békéscsaba: Máthé Gábor, Láza Dévald Márk, Takács János Dávid, Kmetykó Kevin, Babinyecz Balázs, Beszterczei Attila, Oláh László Dávid, Balog Zsolt, Kálmán Szilárd, Kun László Dávid, Konyecsni Zoltán. Cserék: Baráth Bence, Mácsai László, Tóth Gergő Attila, Ilyés Tamás.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Gólszerzők: Krapecz Balázs (26. perc), Károly Bálint (28. és 87. perc), Bodor Márkó (77. perc).

Sárgalapok: Babinyecz Balázs (41. perc).

line_purple

Nem történt meglepetés Pécsett, ahol a dobogós helyre hajtó hazai együttes magabiztos győzelmet aratott az NB III Közép-csoport 14. fordulójában, az utolsó előtti helyezett Békéscsaba 1912 Előre II. együttese ellen. A Mecsek-aljai gárda kreativitásban és gyorsaságban is felülmúlta a jobb sorsra érdemes lila-fehéreket.

Szakadó esőben kezdődött találkozó és kezdettől a hazaiak akarata érvényesült, akik a gyorsasági fölényüket kihasználva Krapecz révén jutottak előnyhöz a 26. percben, 1–0. Két perccel később Károly értékesített egy jogos tizenegyest, 2–0, így a Pécs megnyugtató előnyre tett szert a szünetig.

A hazai fölény a második félőre is megmaradt. Különösen a villámgyors Kónya Dávid és Károly hozta gyakran nehéz helyzetbe a csabaiak védelmét. A 77. percben egy gyors ellenakció végén Bodor növelte a hazaiak előnyét (3–0), pár perccel a lefújás előtt pedig Károly Bálint állította be a végeredményt.

A Pécs megérdemelten nyerte meg ilyen különbséggel is a találkozót, a játék minden elemében jobbak voltak a vendégeknél.

Szenti Zoltán: – Nagy sebességbeli különbség volt a két csapat között.

line_purple

A harmadosztályú bajnokság Közép csoportjának küzdelmei már 2016. november 5-én (szombat) megkezdődtek. Aznap három mérkőzést is lebonyolítottak: Pénzügyőr – Mórahalom 1-1, Szigetszentmiklós – Szentlőrinc 3-2, Dunaújváros – Komló 3-0.

A tabellát továbbra is kiemelkedő teljesítménnyel (13 győzelem és mindössze 1 vereség) a Szigetszentmiklós vezeti. A Lilák ezúttal a pillanatnyilag negyedik pozíciót elfoglaló PMFC együtteséhez látogatnak, akik egyértelműen a gyors továbblépést-feljutást tűzték ki célul, melynek érdekében eddig 7 győzelmet, 1 döntetlent és 5 vereséget sikerült felmutatniuk, mely 22 bajnoki pontra volt elegendő. Szenti Zoltán csapata továbbra sincs egyszerű helyzetben, mondhatni csodaszámba menne a pontszerzés Pécsett – hiszen további sérülések és eltiltás is nehezíti a kezdő összeállítás kijelölését. Csapatunk öt pontnyira van lemaradva a Gyulai Termál FC mögött és egyúttal a bentmaradást érő helyektől, így a hátralévő 5 és az 1 pótolandó forduló alatt jónéhány bajnoki egység megszerzésére lenne szükség ahhoz, hogy a tavaszi felvonást biztos helyről várhassuk.

Szenti Zoltán: – A Pécs a csoport legjobb csapatai közé tartozik, amely bár alulról jött, nyomban szeretne feljutni a második vonalba. Gyulán láttam őket, az ottani tapasztalatok alapján nem lesz egyszerű dolgunk. Azt fogom kérni a játékosoktól, hogy mindenki tegyen meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az eredménytől függetlenül emelt fővel jöhessünk le a pályáról. Egy becsületes küzdelem árán ugyanis az ilyen szintű ellenfelektől ki lehet kapni. Sajnos a keretünk nem bővült egy hét óta. Vozárnak kigyűlt az ötödik sárgája, Bozsó bokaszalagja sérült, Kis Ricsi keresztszalag-szakadást szenvedett, Balog Zsolt is sérült és az is bizonytalan, hogy Máthé Gabi beállhat-e a kapuba. A védelmünk tovább fiatalodik, hiszen a 18 éves Zahorán Balázs lesz a balhátvédünk. Kevesen vagyunk, nem túl jól az előjelek tehát, ennek ellenére becsületes küzdelmet várok minden játékosomtól.

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1639201016373377/