Osztályozót kell játszanunk

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 122 másodperc.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden délelőtt kisorsolták az NB III-as osztályozók menetrendjét. A procedúrán 14 megyei bajnok képviselője vett részt, köztük a Békéscsaba 1912 Előre II. csapatáé. A legutóbbi két évben a Füzesgyarmat és a Méhkerék ellenfél hiányában játék nélkül léphetett magasabb szintre, most ez nem adatott meg a lila-fehérek számára.

A viharsarki alakulat számára ráadásul az egyik legerősebb rivális jutott: a Kelen SC, amely az előző héten biztosította be bajnoki címét a BLSZ I-ben, miután Rákospalotán 3-0 arányban győzte le a szintén bajnokaspiráns REAC együttesét. A sorsoláson elsőnek kihúzott csapat az első mérkőzésen, a visszavágón a másodiknak kihúzott csapat a pályaválasztó, ennek megfelelően a vasárnapi párharcot rendezik a Kórház utcában, a június 15-i visszavágóra kerül sor Kelenföldön.

A versenykiírás értelmében a 2018/2019. évi megyei (19 megye + budapesti) I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságok 1. helyezett csapatai osztályozó mérkőzéseken vívhatják ki a jogot arra, hogy feljussanak a 2019/2020. évi NB III-as labdarúgó-bajnokságokba. Normál esetben a 10 szabad helyre 20 csapat pályázik, ám minden évben vannak olyan klubok, amelyek licenc híján nem tudják vállalni az oda-visszavágós rendszerű megmérettetést. Idén 14 sportszervezet felelt meg az előírásoknak, közülük nyolcat sorsoltak össze, hat szerencsés gárda pedig további megmérettetések nélkül válthatnak osztályt.

Osztályozó 1. mérkőzések, június 9. (vasárnap) 17:30 óra:
Békéscsaba 1912 Előre II.–Kelen SC, Bicskei TC–Tatabányai SC, Tiszafüredi VSE–Debreceni VSC II., Hévíz SK–Balatonlelle SE.

Osztályozó 2. mérkőzések, június 15., szombat, 17:00 óra:
Kelen SC–Békéscsaba 1912 Előre II., Tatabányai SC–Bicskei TC, Debreceni VSC II.–Tiszafüredi VSE, Balatonlelle SE–Hévíz SK.

Kiemeltek, nem kell játszaniuk:
FC Hatvan, Lipót Pékség SE, VLS Veszprém, Balassagyarmati VSE, Ózdi FC, Dabas-Gyón FC.