Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 17. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre

4-1 (1-0)

Időpont: 2017. november 12. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Nyíregyháza, Városi Stadion

Cím: 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 24/A.

Játékvezető: Molnár Attila

Asszisztensek: Vígh-Tarsonyi Gergő, Baghy Csaba

Tartalék játékvezető: Oláh Gábor

Nyíregyháza: Jova Levente, Fodor Ferenc, Kártik Bálint József, Sinanovic Sinan, Pekár László, Gajdos Zsolt, Hinora Kristóf, Kesztyűs Barna, Kelemen Dávid, Csilus Tamás, Farkas Márk. Cserék: Megyeri Gábor József, Máté Péter, Rezes László, Bajzát Péter, Papp Máté, Dragoner Dávid Filip, Gréczi Gábor János.
Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Szatmári István, Nagy István, Tóth Dániel, Szalai Dániel, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Urbin Péter, Gránicz Patrik, Király Patrik, Kiss László, Dlusztus András.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Kártik Bálint József (10. perc), Pekár László (47. perc), Kesztyűs Barna (54. perc), Szélpál Norbert (55. perc), Csilus Tamás (94. perc).

Sárgalapok: Ribánszki László (10. perc), Viczián Ádám (17. perc), Gajdos Zsolt (41. perc), Szélpál Norbert (42. perc), Szalai Dániel (67. perc), Pilán Márkó (84. perc), Urbin Péter (89. perc).

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Korán hátrányba került a Csaba és ettől kezdve futhatott az eredmény után, ráadásul az elkerülhető hibáknak köszönhetően további gólokat is kaptunk. Ettől kezdve csodaszámba ment volna, ha a nagy kedvvel és önbizalommal játszó Nyíregyházát meg tudjuk szorongatni.

A Békéscsaba kezdte a Kelet-magyarországi rangadót. A 2. percben egy hazai akció végén Kesztyűs lőtt, egy védőről pattant ki a labda. Négy perccel később Tóth Dániel is beköszönt, lövését Jova Levente védte. Túl hamar, a 10. percben egy beadás után Fodor Ferenc lőtt kapásból, Ribánszki nagyot védett, majd a kipattanó után Kártik Bálint közelről a kapuba pofozta a labdát: 1-0. A továbbiakban kemény mezőnyjáték alakult ki, mialatt Ribánszki és Viczián is besárgult. A 23. percben Csilus lépett ki jó ütemben, Nagy Sándor blokkolta a lövését. Aztán egy szöglet után Pekár próbálkozását fogta hálóőrünk. Továbbra is érthetően nagy kedvvel próbálkozott a Szpari, a 26. percben Pekár indult el a bal oldalon, lövése alig ment mellé. A 28-29. perc sem múlt el helyzetek nélkül, és Ribánszki kapus továbbra sem unatkozhatott, hiszen Kesztyűs vezethette egyedül kapura a labdát. Kicsit később a másik oldalon is a kapusnak kellett hárítani egy jól sikerült csabai fejes után. Egy perccel később Gajdos fejelt kapura egy pontrúgás után, és ismét portásunk vált főszereplővé, hiszen hatalmasat mentett. A hajrában még akadt lehetőség mindkét csapat előtt, de az eredmény már nem változott az első játékrészben.

A szünetben cseréltünk, Mészáros helyett Urbin kapott lehetőséget. Sajnos a második félidőt is hasonlóan rosszul kezdtük, mint az elsőt, hiszen a 47. percben Pekár László csapott le egy hazaadásra, elhúzta a kapus mellett a labdát és a kapuba lőtt: 2-0. A folytatásban sem szűnt meg a hazai nyomás, melynek eredményeképpen az 54. percben Kesztyűs Barna kapott jó labdát középen, és gond nélkül csavart a kapuba: 3-0. Két perccel később végre összejött a szépítés, Szélpál húzódott előre és emelt a hazai hálóba: 3-1. A gólözönre újabb cserékkel reagáltunk, az 58. percben Nagy Sándor, valamint Nagy István helyett, Gránicz és Király lépett pályára. A 75. percben Gránicz Patrik találta telibe a kapufát, még szerencsénk sem volt, mert a labda kifelé pattant. Három perccel később Szatmári is eleresztett egyet, lövése centikkel kerülte el a nyíregyi kaput. Hiába próbáltunk kozmetikázni az eredményen, ez a mai napon nem akart összejönni. Ráadásul a hosszabbítás negyedik percében még Csilus Tamás is betalált, beállítva a 4-1-es végeredményt.

Az indiszponált békéscsabai teljesítménynek köszönhetően gyakorlatilag helyet cserélt a két együttes a tabellán, hiszen visszacsúsztunk a kilencedik helyre, a Szpari pedig a hatodikra lépett előre.

Lucsánszky Tamás: – A mentalitás ragyogó volt, és az egész heti munka során látszott, hogy koncentráltak a fiúk, nagyon örülök hogy mindez az eredményben is megmutatkozott. Okosabban futballoztunk ellenfelünknél, így megérdemelten nyertünk. Az első félidőben két-három nagyobb lehetőségünk is volt, komolyabb előnyt szerezhettünk volna, de nem sikerült – fordulás után viszont betartották játékosaim a szünetben kérteket, és újabb gólokat tudtunk szerezni. Örömmel vettem, hogy ma olyan szellemiséggel ment ki a pályára csapatom, amely hazai környezetben elvárható.

Boér Gábor: – Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, mégis az ellenfelünk szerzett vezetést. Ezután az első félidőben kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, inkább mezőnyjáték folyt a pályán. A második játékrészt egy óriási egyéni hibával kezdtük, ezután pedig próbáltunk futni az eredmény után. A harmadik gól után mindent egy lapra tettünk fel, és kitámadtunk. Sok lehetőségünk volt, rúgtunk egy kapufát is, de sajnos ennek az lett a vége, hogy a végén még a kegyelemdöfést is megkaptuk. A mérkőzés ezen szakaszában jó teljesítményt nyújtottunk, de ettől függetlenül mégis súlyos vereség lett a vége.

line_purple