MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 496 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 22. forduló

MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre

3-0 (1-0)

Időpont: 2018. február 25. (vasárnap) 15:00 óra

Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion

Cím: 1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.

Játékvezető: Pillók Ádám

Asszisztensek: Horváth Zoltán (F), Bertalan Dávid

Tartalék játékvezető: Leél-Őssy Ádám

MTK: Bese Balázs, Katona Máté, Balogh Béla, Gengeliczki Gergő, Deutsch Bence, Vass Patrik, Vass Ádám, Kanta József, Farkas Balázs, Lencse László, Torghelle Sándor. Cserék: Fadgyas Tamás, Baki Ákos, Jakab Dávid, Talabér Attila, Korozmán Kevin, Schäfer András, Borbély Bálint.
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Birtalan Botond, Nagy István, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Dlusztus András, Nagy Sándor, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Urbin Péter, Tóth Dániel, Kiss László, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerző: Torghelle Sándor (44. perc), Lencse László (57. és 90. perc).

Sárga lapok: Farkas Balázs (55. perc), Nagy István (57. perc).

Fotó: mtkbudapest.hu

Jó iramban kezdett csapatunk és a harmadik percben Birtalan máris munkára kényszerítette Besét, hiszen szép összjáték végén a rövidre küldött egy löketet. A hatodik percben Nagy István végezhetett el pontrúgást, beívelését a hazai kapus biztos kézzel öklözte ki. A 13. percben Gyurján lőtt ballal, lövését Bese könnyedén védte. Egy perccel később ismét Birtalan volt veszélyes, lapos lövése centikkel kerülte el a kék-fehér kapufát. Az első negyedórát követően Torghelle piszkált egy beadásba, Ribánszki kapus azonban jött a labdáért. A 21. percben Vass Patrik felé szállt veszélyesen a játékszer, de ismét a csabai hálóőr volt magabiztosabb. A 26. percben Hursán harcolt ki szabadrúgást, melyet Nagy István végezhetett el mintegy 23 méterről, a próbálkozás azonban jócskán fölé szállt. A 32. percben Gyurján iramodott meg a jobb oldalon, beadása azonban már nem jutott el Birtalanig. A 36. percben Lencse Torghellével kombinált, a kapura ívelés azonban haloványra sikerült. Egy perccel később azonban már veszélyesebb helyzet alakult ki kapunk előtt, a védelem azonban ismét megoldotta feladatát. A 39. percben Viczián vitte el a labdát a bal oldalon, visszaadta Birtalan elé, aki ballal telibe találta a hazai kapufát. A 43. percben Ribánszki védte Deutsch furcsa ívű, megpattanó lövését. A 44. percben egy szögletet követően, Torghellét hagytuk üresen, aki Baki csúsztatását tovább bólintva megszerezte a vezetést a hazai csapatnak: 1-0. Furcsa ez így, hiszen az első játékrészben gyakorlatilag helyzetet sem tudott az MTK kialakítani, védelmünk tökéletesen dolgozott, sőt többször mi szerezhettük volna meg a vezetést.

A második félidőt a hazaiak kezdték, cserék nem voltak a szünetben. A 49. percben egy ígéretes megindulást követően ismét Birtalan lőtt húsz méterről, sajnos a pettyes elkerülte Bese kapuját. Az 55. percben megszületett az egyébként teljesen sportszerű meccs első sárga lapja, birtokosa Farkas Balázs, aki Nagy Istvánt állította meg nem a szabályoknak megfelelően. Az 57. percben egy véleményes ítéletet követően – Vicziánt buktatták a tizenhatoson belül, de büntetőt nem ítélt a spori – az ellentámadást követően Lencse üresen vihette a csabai kapura, aki kíméletlenül értékesítette a lehetőséget: 2-0. A 62. percben Gránicz és Urbin érkezett, Király és Gyurján helyére. A 63. percben újra Birtalan fordult rá, lövését Kanta blokkolta. A 67. percben Torghellét keresték egy beadással, Ribánszki kapusnak kellett jönnie. A 72. percben Feczkó mester Jakab Dávidnak adott lehetőséget, aki a már sárga cédulával illetett Farkast váltotta. A cserének rögtön lehetősége is adódott, hiszen egy visszatett labdát kapásból tudott ellőni, amely éppen elkerülte a kapunkat. A 78. percben Boér Gábor utolsó cseréjét is kihasználta, Nagy István helyett Tóth Dánielt küldte a pályára. A 81. percben egy sarokrúgást követően, Hursán bombázott – lövése húsz centivel kerülte el a hazai kaput. A 84. percben Baki közeli lövését Ribánszki védte reflexből.  A 88. percben még Torghelle is lemaradt egy labdáról, nagy helyzet volt. Ráadásul az utolsó percben még egy büntetőhöz is jutott az MTK, amelyet Lencse magabiztosan értékesített: 3-0. A háromperces hosszabbítás pedig már nem hozott további változást az eredményben.

A második játékrészről elmondható, hogy a második gól láthatóan megfogta a Békéscsabát, és elfogyni látszott a lendület. Ennek ellenére jöttek előre a srácok és próbálkoztak, az utolsó passzok és döntések azonban nem voltak elég jók, semmi sem akart a mai napon bemenni.

A végeredménytől függetlenül – amely abszolút nem tükrözi a mérkőzés képét – elmondható, hogy lelkesedéssel és teljesítménnyel nem maradtunk adósak. A hazai csapat szinte kidolgozott lehetőségek nélkül, két talált helyzetet és egy büntetőt kihasználva, rutinosan nyerte meg rangadót. Ez van, ilyen a foci. Folytatás szerdán a Kórház utcai Stadionban, amikor a Nagykanizsát fogadjuk a Magyar Kupa visszavágón.

Feczkó Tamás: – Fontos három pontot szereztünk, de az látszik, hogy van még mit javítani. 

Boér Gábor: – Mint minden mérkőzésből, ebből is tanulni kell. Egyfelől örültem annak, hogy sokszor az MTK fölé tudtunk nőni játékban és helyzeteket tudtunk kialakítani. Sajnos ezek kimaradtak, mi viszont szinte a semmiből kaptunk gólokat. Mindig nehéz a pályán lekezelni az ilyen szituációkat a játékosoknak, ettől függetlenül nem szabad abba a hibába esni, hogy hitünket vesztjük – ezt éreztem egy picit a második gól után. Ettől függetlenül a második játékrészben is voltak lehetőségeink és talán nem kaptunk meg egy büntetőt sem – ezt még vissza kell néznünk. Erre azonban nem szabad semmit fogni, hiszen az MTK van olyan rutinos csapat, hogy a hibákat, pillanatnyi kihagyásokat könyörtelenül kihasználja – talán ebben tartanak a látottak alapján előrébb, mint mi. Be kell rúgni a lehetőségeket, ki kell használni a lehetőségeket, másképp nem lehet egyről a kettőre jutni. A végeredménytől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra, nagyot küzdöttek és harcoltak, helyenként szépen játszottak. Sajnos ma hiányzott a végjáték, ebben sokat kell javulnunk továbbra is. Nagyon köszönöm lelkes közönségünknek a biztatást, úgy éreztük, mintha otthon játszanánk! Remélem, hogy nem szegtük kedvüket és legközelebb is elkísérnek minket, szerdán pedig szeretettel látunk mindenkit a Magyar Kupa visszavágón, hiszen most az a legfontosabb. Menni kell tovább és csinálnunk kell a dolgunkat!

Lencse László: – Minden csatár szeret gólokat rúgni, minden csatár figyeli a góllövő listát, amelyet szerencsére most már én vezetek. Minden meccsen szeretnék gólokat szerezni, gólpasszokat adni, most sikerült kettőt is rúgni. Azon dolgozunk a jövőben is, hogy ezzel tudjam a csapatot tovább segíteni. A mérkőzés első része elég nehéz volt, a pálya talaja részben le volt fagyva, máshol pedig mélyebb volt – nem volt egyszerű ehhez alkalmazkodni. Egy nagyon jó csapattal játszottunk, akik szimpatikusan futballoztak. Egy erős Békéscsabát tudtunk ma legyőzni, de rúgtunk három gólt és egyet sem kaptunk – ez nagyon jó.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Tabella

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/408644902926105/

line_purple