Méhkeréki SE – Békéscsaba 1912 Előre II.

Megyei I. osztály 2017/2018. 19. forduló

Méhkeréki SE – Békéscsaba 1912 Előre II.

1-2 (1-0)

Időpont: 2018. április 1. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Méhkeréki Sportpálya

Cím: 5726 Méhkerék, Dankó u.

Játékvezető: Fekete Zoltán

Asszisztensek: Boda László, Baráth János

Méhkerék: Pintér Kristóf, Boros Ádám, Wéber László, Krajcs Gábor, Piti László, Sztojka Ádám, Pilán Richárd, Ruzsa Szabolcs, Kovács György, Fülöp Tibor, Geiger Norbert. Cserék: Csizmadia Sándor, Komlósi Miklós, Bagyinszki Attila, Vass András Pál, Popovics Marcell, Juhász Jónás.
Vezetőedző: Bíró Róbert

Békéscsaba: Baráth Bence, Barbu Roland-Eduard, Kun László Dávid, Mácsai László, Balog Zsolt, Seres Bence, Zsilinszki Martin, Miklya Miklós Mihály, Pusztai András, Belanka Dávid, Maruntelu Mihai Erik. Cserék: Czinanó Antal Áron, Borbély Zsombor, Bány Bence, Bónus Ádám, Mezei Roland.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerzők: Piti László (28. perc), Miklya Miklós Mihály (50. perc), Pusztai András (91. perc).

Sárga lapok: Fülöp Tibor (14. perc), Maruntelu Mihai Erik (21. perc), Pilán Richárd (89. perc).

Az első félidőben számtalan gólhelyzetet dolgozott a Méhkerék, de ebből csak egyet sikerült értékesíteni. A szünet után jobban kezdett a Békéscsaba és korán ki is egyenlített. Többet támadtak a vendégek, de komolyabb helyzet nem alakult ki a hazai kapu előtt. A hosszabbításban egy bedobás után született meg a győztes találat, ezzel a Brlázs Gábor neveltjei életben tartották a feljutás esélyét, amelyet a rájátszás folyamán teljesíthetnek be. Hibázni azonban már nem lehet.

Bíró Róbert: – A mai napon bebizonyosodott, hogy a Békés megyei labdarúgás miért tart ott, ahol.

Brlázs Gábor: – Az első félidő a hazaiaké, a második a miénk volt. Nagyot küzdött a csapat és megérdemelten nyert.

Stílusosan rangadóval zárul vasárnap a Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság alapszakasza. A listát 8 pont előnnyel vezető Méhkerék vendége ezúttal a Békéscsaba 1912 Előre második számú alakulata, és a derbi akár a rájátszás menetére is kihatással lehet. Hazai siker esetén ugyanis könnyen lefutottá válik a bajnoki címért folyó verseny, akkora előnyre tehetnének szert a vendéglátók. A lila-fehéreknek mindenképpen győzniük kellene annak érdekében, hogy versenyben tarthassák magukat és ne a második helyet kelljen őrizniük a rájátszás folyamán.

Bíró Róbert: – Jól kezdtük a bajnokságot, majdnem minden meccsünket sikerült megnyernünk, így ugyanez a célunk a vasárnapi rangadón is, hogy minél nagyobb előnnyel kezdhessük meg a rájátszást. Egy fiatal, hajtós csapat ellen játszunk, van miért visszavágnunk az őszi vereségért, de biztos vagyok benne, hogy nem feltartott kézzel fognak pályára lépni. A kezdőcsapat kijelölésénél Bondár Attilára és Szabó Csabára sérülése miatt nem számíthatok, és természetesen a tartósan maródi Nagy Gergely is kihagyja a találkozót.

Brlázs Gábor: – A játékunkkal a Kondoros ellen sem volt semmi probléma, a helyzeteink megvoltak, de nem tudtunk mit kezdeni a betömörülő védelemmel. Méhkeréken küzdelmes mérkőzésre számítok és nem tudom, hogy milyen lesz a pálya? Most is lesznek hiányzóink, de azzal a kerettel kell megpróbálnunk sikeresnek lenni, amely a rendelkezésünkre áll. Maruntelu kisebb sérüléssel bajlódik, de számítok a játékára. Bízom benne, hogy Serest visszakapjuk az első csapat keretéből. Egyértelműen a Méhkerék az esélyese a mérkőzésnek, de meglepetéssel készülünk.

line_purple