Makó FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 157 másodperc.

Felkészülési mérkőzés

Makó FC – Békéscsaba 1912 Előre

2-1 (2-1)

Időpont: 2022. január 15. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Algyői Sportközpont (műfüves pálya)

Cím: 6750 Algyő, Sport utca

Játékvezető: ?????

Asszisztensek: ?????

Makó: Bordás Dániel, Tamaskó Ádám, Belanka Dávid, Dóra Donát, Babolek Zoltán, Pócs Tamás, Sziklási Gergely, Szél Kristóf, Juhász Jónás, Zámbori Dániel, Popgeorgiev Pantelis. Cserék: Garamvölgyi Csaba, Horváth Előd, Magyar György, Heidrich Bence, Vas Károly, Varga Richárd.
Vezetőedző: Siha Zsolt

Békéscsaba: Winter Dániel, Nikola Pantovic, Albert István, Babinyecz Balázs, Bor Dávid, Puskás Gábor, Király Patrik, Zvara Levente, Szabó Péter, Ilyés Tamás, Varga Szabolcs. Cserék: Czinanó Antal Áron, Varga Tamás Károly, Váradi Ádám, Nagy Sándor, Lukács Raymond Barna, Hodonicki Márk.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerzők: Ilyés Tamás (3. perc), Szél Kristóf (22. perc), Babolek Zoltán (43. perc).

A kéthetes, főképp erőnléti jellegű felkészülés után a harmadosztályú bajnokság Közép csoportjának, jelenlegi harmadik helyezettjével mérte össze erejét első csapatunk. A mérkőzés képére nyilván rányomta némi fáradtság is bélyegét, hiszen az algyői edzőtáborba nem pihenni mentek a Lilák. Az összeállításból pedig arra lehetett következtetni, hogy néhány játékosunkat szerette volna a szakvezetés éles szituációban is látni, így közel sem a bajnoki mérkőzéseken megszokott, vagy ahhoz hasonló összeállítással találkozhattunk. Erre nagyszerű lehetőséget teremtett a makói egylet, amely bár a 3. percben hátrányba került, ettől azonban közel sem ijedt meg és igyekezett megnehezíteni a csabaiak dolgát. A határozott fellépésnek a 22. percben meg is lett az eredménye, 1-1. Az első játékrész második fele kiegyenlített játékot hozott, de a hajrában átvette a vezetést a csongrádi alakulat, 1-2.

Fotó: csfoci.hu

A második félidőben mindkét mester cserékkel operált, mindenki játéklehetőséghez jutott. Mindkét csapat tette a dolgát, meddő fölényt azonban a Békéscsaba tudott kiharcolni. Több lehetőség is adódott, de a helyzetek vagy kimaradtak, vagy Bordás kapus bravúrjai miatt nem változott az eredmény. Jól működött a makóiak lestaktikája is, hiszen a csabai támadások több alkalommal is ilyen okból haltak el. Végül nem sikerült kozmetikázni az eredményen – bár jelen pillanatban még nem is ez volt a lényeg -, így maradt az 1-2 a mérkőzés végére is.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: