Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre II.

Megyei I. osztály – Felsőház 25. forduló

Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre II.

1-1 (0-1)

Időpont: 2017. április 22. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Körösladány, Wenckheim Béla utcai sportpálya

Cím: 5516 Körösladány, Wenckheim Béla utca

Játékvezető: Mihálik Pál

Asszisztensek: Korbely Péter Szabolcs, Valastyán Dániel

Körösladány: Nagy Bálint Antal, Zsömbörgi Márton, Knyihár Dániel, Papp Zsolt, Zelenyánszki László, Ruzsa Zoltán, Paulik Ádám, Kristóf Gergő, Hajdu Zsolt, Kéki Csaba, Burai Dávid I. Cserék: Kajári Attila, Farkasinszki László, Komódi Balázs, Takács Balázs, Zsíros Péter, Laksteter Jován, Kovács Ferenc.
Vezetőedző: Fodor Sándor

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Barbu Roland-Eduard, Kun László Dávid, Mácsai László, Balog Zsolt, Seres Bence, Ilyés Tamás, Miklya Miklós Mihály, Kálmán Szilárd, Pusztai András, Babinyecz Balázs. Cserék: Baráth Bence, Borbély Zsombor, Máris Dominik, Zsilinszki Martin, Láza Dévald Márk, Belanka Dávid.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerzők: Ilyés Tamás (33. perc), Ruzsa (75. perc).

Sárga lapok: Seres Bence (58. perc), Barbu Roland Eduard (72. perc), Knyihár Dániel (90. perc).

line_purple

Fotó: Erdős Csaba

Fodor Sándor: – Nagy iramú, változatos mérkőzés volt. Már az első félidőben is nagyon sok helyzetünk volt, mégis a csabaiak jutottak előnyhöz. A második felvonásban fokoztuk az iramot és az egyenlítő találat mellett, érzésem szerint lőttünk egy szabályos gólt is. A végén mindent egy lapra tettünk fel, becsülettel helytálltak játékosaink, amit lelkes közönségünk vastapssal jutalmazott.

Brlázs Gábor: – Kifejezetten jól játszott a csapat. A sok helyzetből le kellett volna zárni a mérkőzést. Ajándékoztunk egy pontot a hazaiaknak.

A ladányiak odahaza különösen ügyelnek a részletekre. Nem mellesleg, ha az alapszakasz után újból legyőznék a lila-fehéreket, azzal megnyílhatna az út előttük a második hely felé. Az Előre váratlan vereséget szenvedett a Kondorostól, most komoly bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy ne kelljen idő előtt lemondania a feljutás lehetőségéről.

Komoly párharc vár minkét csapatra vasárnap délután, hiszen a Békéscsaba II. még esélyes a bajnoki címre, míg vendéglátóink a kondorosi vereséget követően legyőzték a Rákóczit és a kupában is továbbjutottak. Jelen pillanatban már tizenegy pont a hátrányunk a Méhkerékkel szemben – hiszen 2018. április 21-én (szombat) 3-1 arányban legyőzték a Kondoros csapatát, lemaradásunkat pedig semmiképp sem szeretnénk növelni. A ladánnyal szemben csak hat pont az előny, így igazi hatpontos összecsapás várható.

A tét óriási, hiszen ellenfelünk egy sikerrel közelebb kerülhetne a második helyhez, és a Kondorossal szemben is minimum megmaradna az előnyük. Ebben a kiírásban egyébként legutóbb idegenben vereséget szenvedtünk a Ladánytól, míg hazai pályán most tavasszal gól nélküli döntetlent játszottunk.

Hiányzók tekintetében Viczián Dániel eltiltását tölti, mert az előző körben megszerezte ötödik sárga lapját, Juhász Dániel pedig továbbra is sérüléssel bajlódik. Brlázs István Gábor csapatában eltiltás miatt nem lesz kimaradó.

line_purple