Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 399 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 8. forduló

Kisvárda Master Good – Békéscsaba 1912 Előre

3-2 (1-1)

Időpont: 2017. szeptember 10. (vasárnap) 16:30 óra

Helyszín: Kisvárda, Várkerti Sportpálya

Cím: 4600 Kisvárda, Várkert

Játékvezető: Bogár Gergő

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

Kisvárda: Molnár F. Tamás, Vermes Krisztián, Fodor Ákos, Horváth Zoltán, Ilic Brana, Marcolini Dantes Bertucci Lucas, Izing Martin, Sergiu Adrian Oltean, Matija Misic, Hej Viktor, Zanko Hryhoriy. Cserék: Zöldesi Illés, Erdélyi Botond, Heffler Norbert, Papucsek Barna, Bohdan Melnyik, Vári Barnabás, Lukács Raymond Barna.
Vezetőedző: Kondás Elemér

Békéscsaba: Ribánszki László, Babinyecz Balázs, Birtalan Botond, Eszlátyi István, Mészáros Márk, Nagy István, Ilyés Tamás, Király Patrik, Viczián Ádám, Dlusztus András, Nagy Sándor. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Tóth Dániel, Szalai Dániel, Kiss László, Szélpál Norbert, Gyurján Bence.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Birtalan Botond (18. és 75. perc), Horváth Zoltán (40. perc), Sergiu Adrian Oltean (68. perc), Vári Barnabás (91. perc).

Sárgalap: Sergiu Adrian Oltean (17. perc), Nagy Sándor (33. perc), Dlusztus András (86. perc), Mészáros Márk (93. perc).

line_purple

Hatalmas csatában győzött a Kisvárda hazai pályán és ezzel megőrízte eddigi veretlenségét az idei bajnokságban.

A kezdeti ismerkedés után, a 9. percben Ribánszki mentett bravúrral egy hazai támadás végén. A 11. percben Nagy István is bemutatkozott, szabadrúgása nem sokkal kerülte el a hazai kaput. Az első negyedóra után, egy jogosan megítélt büntetőből, Birtalan révén megszereztük a vezetést: 0-1. A folytatásban váltakozó ütemben futballoztak a felek, előbb a 19. percben újra Ribánszkinak kellett védeni, majd Király Patrik pontrúgása ment a kisvárdai kapu fölé. Néhány perccel később Birtalan lőtt kapásból, ami kicsivel ment mellé. A 33. percben Nagy Sándor kapott sárga cédulát, majd a 34. percben a hazai nézők között valaki rosszul lett, így pár percig állt a játék. Nem jött jól a kényszerszünet a Békéscsaba számára, hiszen ritmust vesztettünk és a 40. percben Horváth Zoltánnak sikerült kiegyenlíteni: 1-1. Egy perccel később Viczián lövése csattant a kapufán, majd a hajrában megnyomták a hazaiak és többször a csabai hálóőrnek köszönhetően nem változott az eredmény.

A második játékrészt a kezdő összeállításokkal kezdték meg a csapatok, egyik mester sem érezte, hogy cserélnie szükséges. Az első tíz perc lényeges esemény nélkül telt el, majd az 58. percben Boér Gábor kettőt is váltott: Ilyés és Király helyett, Zahorán, valamint Gyurján léphetett pályára. A szerkezetváltás ellenére nyomasztó hazai mezőnyfölény alakult ki, melynek végén egy rosszul hazaadott labda után Oltean megfordította a mérkőzés állását: 2-1. A változásra azonnal reagált mesterünk és Szalait küldte be, aki Eszlátyit váltotta. Nem adtuk fel a küzdelmet és a 75. percben összejött az egyenlítés, egy újabb egyértelmű büntetőből Birtalan duplázott: 2-2. Öt egységgel később ismét Ribánszki kapusnak kellett szolgálatba helyeznie magát, hiszen egy szabolcsi kontra után a hosszúból tornázta ki a pettyest. A védekezés hevében, a 86. percben Dlusztus is besárgult. A meccs végén azonban jobban koncentráltak a vendéglátók és már a rendes játékidő letelte után újra megszerezték a vezetést, amivel megtörték a tendenciát és sajnos sikerült legyőzniük a Békéscsabát. Végeredmény: 3-2.

Kondás Elemér: – Az elején volt két nagy ziccerünk, aztán mégis mi kaptunk gólt, így futhattunk az eredmény után, miközben az ellenfél kapusa „tizenegyesre” védett. Megcáfoltuk magunkat, mert a várttól lényegesen több helyzetünk volt, csapatunk erejét bizonyítja, hogy fordítani tudtunk és a végén szereztük a győztes gólt. Sajnáljuk a nézőtéri balesetet, reméljük, nincs komoly baja a szurkolónknak.

Boér Gábor: – Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk, illetve a végén elveszítettük azt az egy pontot, amit nagyon értékesnek ítéltem volna. Az egy pont igen jó eredmény lett volna a Kisvárda ellen idegenben, hiszen egy olyan csapat ellen léptünk pályára, amely minőségben sokkal előrébb tart. Úgy vesztettünk pontot-pontokat, hogy ráadásul szinte vesztes helyzetből sikerült felállnunk, amikor egy kicsit talán el is vesztettük a fonalat. Sajnos mindhárom kapott gólnál óriási egyéni hibákat követtünk el, hiszen amikor mi vagyunk támadásban és ebből indulva szerez gólt az ellenfél, az sajnos nehezen megemészthető. Ha ezeket a hibákat mindig csak dobjuk és nem vagyunk képesek tanulni belőle, akkor ilyen eredmények születnek. Ami eddig jellemző volt ránk, hogy stabil a védekezésünk, az utóbbi két meccsen igencsak felborult. Ki kell javítani ezeket a dolgokat, fel kell álni ebből a helyzetből és még többet kell dolgozni. Jövő héten el kell kezdenünk ismét gyűjtögetni a pontokat, vissza kell találni a sikerek útjára, de ezt egyik csapat sem fogja könnyen hagyni. Hangsúlyozom, hogy a Kisvárda és az MTK kiemelkedik a mezőnyből, persze ez nem azt jelenti, hogy feltartjuk a kezünket, de ezt tudomásul kell venni. Menni kell tovább!

line_purple

Eltörött a gerenda, a drukkerek a felső sorból zuhantak a mélybe.

Nagy volt az ijedtség Kisvárdán, mert a Békéscsaba elleni mérkőzés 34. percében a hazai táborban helyet foglalók közül a négysoros mobillelátó tetejéről, a korláton helyet foglalók közül négyen a mélybe zuhantak, miután a fagerenda eltört alattuk. A találkozó félbeszakadt, mentőt hívtak. A négy sérült közül hárman könnyen sérültek, egy embert agyrázkódással kellett kórházba vinni. A mérkőzés a sérültek ellátása után folytatódott.

line_purple