Kecskeméti LC – Békéscsaba 1912 Előre II.

Felkészülési mérkőzés (Megyei I. osztály)

Kecskeméti LC – Békéscsaba 1912 Előre II.

2-1 (0-0)

Időpont: 2018. február 10. (szombat) 14:00 óra

Helyszín: Széktói Stadion (műfüves pálya)

Cím: 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 1/A.

Kecskemét: Belecan Zeljko, Rozsi Dominik, Urbán Pál, Farkas István, Toricska Rajmond, Terbe Botond, Nádudvari Alex, Tóth Roland, Szabó Dávid, Stefan Vladuc, Salami Eugene. Cserék: Balog Marcell, S. Juhász Tamás, Maczelka Gábor, Hajnal Gábor, Nagy Dániel.
Vezetőedző: Szabó Tibor

Békéscsaba: Baráth Bence, Láza Dévald Márk, Belanka Dávid, Maruntelu Mihai, Kun László, Mácsai László, Barbu Roland, Balog Zsolt, Zsilinszki Martin, Miklya Miklós, Nyéki Boldizsár. Cserék: Barta Tamás, Kovács Rick, Lipták Norbert.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerzők: Maczelka Gábor (2), Kovács Rick (1).

Szabó Tibor ezúttal Terbe Botond kivételével minden fiatalt az utánpótlás együttesekhez vezényelt, így most kevesebb játékos lépett pályára a szombati edzőmeccsen. A Békés megyei élvonalban második vendégek nem játszottak alárendelt szerepet, többször is letámadással próbáltak zavart kelteni, a kapu előtt azonban a kecskeméti akarat érvényesült jobban. Vladul fejese, majd Tóth lövése sem volt veszélytelen, de a legnagyobb lehetőség Szabó előtt adódott, aki azonban ziccerben a hosszú-alsó mellé gurított. A félidő végén a vendégeknek is volt egy ígéretes lövése, de ezt Belecan tolta ki szögletre, így nem született gól.

Szünetben mindkét oldalon voltak cserék, ez végül a vendégeknek jött be jobban, ugyanis egy formás akció végén Kovács passzolt közelről a kapuba egy baloldali beadást (0-1). Erre Balog M. akár rögtön válaszolhatott volna, de elakadt a kapusban a kísérlete. Fordulás után összességében már kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, helyenként meddő kecskeméti fölény alakult ki, ami zavarba is hozta a csabaiakat. Egy rosszul hazaadott labdára aztán Maczelka csapott le, aki elegánsan pöccintette el azt végül a kifutó kapus felett (1-1). A hajrában a kecskemétiek megpróbálták megnyomni, sorra jöttek a veszélyes beadások és pontrúgások, végül aztán S. Juhász jobboldali szólója és beadása után, ismét Maczelka érkezett a hosszún (2-1).

Forrás: http://www.kecskemetilc.hu

Az újabb idegenbeli megmérettetés egészen biztosan jól szolgálja majd második csapatunk célkitűzéseinek megvalósítását, hiszen a Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnokságot toronymagasan vezető Kecskeméti LC csapatához látogatunk. Brlázs István Gábor neveltjei eddig százszázalékos mérleggel hozták a felkészülési mérkőzések sorozatát, már négyszer győztek és természetesen a programból hátralévő három meccsen is ez a cél. Szabó Tibor csapata 12 lejátszott forduló után, hibátlan mérleggel (12 győzelem), 36 bajnoki egységet birtokolva vezetik a tabellát. Az 55 lőtt és mindössze 5 kapott gól mindenképpen figyelemreméltó, és hasonló folytatás mellett jó esély mutatkozik a felfelé történő osztályváltásra. Érdemes kiemelt figyelmet szentelni az ellenfél nigériai származású támadójának, Eugene Salaminak – aki már 10 találatnál jár. Bár ezzel nem utasította maga mögé Ilyés Tamást, aki holtversenyben Somogyi János Péterrel (Szarvasi FC) vezeti a Békés megyei góllövő listát. Sajnos a tavaszi szezonban ez a szám játékosunk részéről már nem változhat, hiszen sérülése miatt szinte biztosan ki kell hagynia az egész tavaszi szezont.

Megközelíthetőség:
http://www.kecskemetilc.hu/?page=oldal_uj&id=62

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: