KBSC FC – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 19. forduló

KBSC FC – Békéscsaba 1912 Előre

0-0 (0-0)

Időpont: 2018. december 2. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Putnoki Várady Béla Sportközpont

Cím: 3630 Putnok, Puskás Ferenc út 6.

Játékvezető: Farkas Tibor

Asszisztensek: Bertalan Dávid, Horváth Zoltán

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

Kazincbarcika: Fila Károly, Palmes Raul-Ioan, Fótyik Dominik, Heil Valter, Tóth László, Kanalos Tony-Markos, Kiss Bence, Oltean Sergiu Adrián, Mikló Roland, Szabó Lukas, Toma György. Cserék: Somodi Bence, Takács Péter, Vajda Roland, Gábor Lukács József, Krausz Raul-Zoran, Belényesi Csaba, Kovács Olivér.
Vezetőedző: Gálhidi György

Békéscsaba: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Szalai Dániel, Király Patrik, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Urbin Péter, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Babinyecz Balázs, Sinanovic Sinan.
Edző: Makra Zsolt

Sárga lap: Máris Dominik (86. perc).

Határozottan kezdett a vendéglátó csapat és a 6. percben már szögletet végezhettek el, Kanalos kapura tartó lövése után. Három perccel később Kiss Bence próbálkozott, de Ribánszki bravúrral védett, az ismétlés pedig szerencsére már pontatlan volt. Az első negyedóra után Kanalost próbálták indítani, de a kiugratás hosszúra sikerült. A 18. percben szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba, de a löket elkerülte a hazai kaput. Egy perccel később Szabó Lukas lőtt a csabai porta mellé. A 27. percben máris cserére kényszerültünk, Szalai helyett Urbin lépett pályára. A 33. percben Fótyik lőhetett, de Ribánszki a helyén volt. A folytatásban Lustyik előtt adódott lehetőség, aki körülbelül 20 méterről tüzelt a kapu fölé. Az első félidő hajrájában Szabó próbálkozott még egyszer, valamint egy vendég szögletrúgást jegyezhettünk fel – eredmény nélkül.

A második játékrész első harmada különösebb esemény nélkül zajlott, főképp a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 61. percben megkezdődtek a cserék: Tóth Lászlót váltotta Gábor Lukács József, illetve a Békéscsaba részéről Mezei Szabolcs helyére Sinanovic Sinan érkezett. A következő periódusban erősödött a hazai nyomás, de a Lilák továbbra is fegyelmezetten és taktikusan futballoztak. A 78. percben majdnem góllá értek a Kazincbarcika próbálkozásai, amikor Kanalos rúgta el a labdát a kapu irányába, de érkező nem volt a lehetőségre. A 83. percben Máris Dominiket is bevetette Boér mester, aki Pilánt váltotta. Az amúgy sportszerű mérkőzésen a 86. percben érkezett az első és egyben az utolsó sárga cédula, amikor Márist figyelmeztette Farkas játékvezető. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Gálhidi mester újra cserére szánta el magát, Belényesi Csaba érkezett Kiss Bence helyére. A hátralévő időben és a három perc hosszabbításban pedig már nem változott az eredmény, de a 96. percben még Takács Péter is pályára léphetett Toma György helyén.

Makra Zsolt: – Értékes egy pontot hoztunk el a Kazincbarcika otthonából. Az eltiltott játékosokat, fiatal tehetséges focistákkal kellett pótolnunk, akik taktikus és fegyelmezett játékkal megállták a helyüket. Sajnos a körülmények sem voltak túl kedvezők, hiszen a szinte életveszélyes pálya miatt újabb sérültek csatlakoztak a maródiakhoz. Mindentől függetlenül az őszi szezont ezzel gyakorlatilag lezártuk, hiszen az elvárásokat jócskán túlteljesítve, megfelelő számú bajnoki pontra tettünk szert. Ha ugyanennyi egységet sikerül tavasszal is produkálnunk, akkor odaérhetünk az élmezőny közelébe.

Összességében elmondható, hogy a hideg időjárás ellenére is energikusan, taktikusan és figyelmezetten focizott mindkét csapat, így a Putnokról elhozott egy pont értékes lehet a későbbiekben, hiszen ezzel és a többi mérkőzés eredményeképpen a Kazincbarcika egyet visszalépett, míg a Békéscsaba maradt a negyedik pozícióban.

Sajnos a gyakorlatilag balesetveszélyes pályán lejátszott mérkőzésnek újabb sérülések lettek a következményei, hiszen Szalai bokája maga alá fordult és valószínűleg szalagszakadást szenvedett, míg Szélpálnak eltört az egyik ujja a kezén.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/252034042139553/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás