Kaposvári Rákóczi FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 362 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 23. forduló

Kaposvári Rákóczi FC – Békéscsaba 1912 Előre

1-1 (1-0)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. február 7. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kaposvári Rákóczi Stadion

Cím: 7400 Kaposvár, Pécsi u. 4.

Játékvezető: Szőts Gergely

Asszisztensek: Becséri Gergely, Kovács Gábor (1980)

Tartalék játékvezető: Kovács Imre

Kaposvár: Pogacsics Krisztián, Lakatos Csaba, Nagy János Patrik, Hadaró Valentin, Erdei Carlo Alex, Zsirai Martin, Balog Alex Péter, Ur László,. Szarka Ákos, Balázs Zsolt, Dvorschák Gábor. Cserék: Bánki Márton András, Szabó Alex, Vachtler Csaba, Bíró Dominik, Orsos Tamás Gábor, Andric Nemanja, Szederkényi Ádám, Bartos Julián, Gál Mátyás.
Vezetőedző: Várhidi Péter

Békéscsaba: Uram János, Farkas Márk, Nagy Sándor, Szabó Péter, Máris Dominik, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Bora György, Horváth Péter, Kasik Ákos, Paudits Patrik. Cserék: Krnács Richárd, Kitl Miklós, Pap Szabolcs, Babinyecz Balázs, Fazekas Lóránt, Lukács Raymond Barna, Styecz Bence, Sipaki Patrik Martin.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

 Gólszerzők: Balázs Zsolt (36. perc), Paudits Patrik (93. perc).

 Sárga lapok: Zsirai Martin (42. perc), Lakatos Csaba (59. perc), Hadaró Valentin (62. perc), Dvorschák Gábor (72. perc), Lukács Raymond Barna (81. perc), Bora György (89. perc), Paudits Patrik (94. perc), Fazekas Lóránt (95. perc).

 Piros lap: Király Patrik (64. perc).

Tíz emberrel mentett pontot az Előre

A vasárnapi találkozón a hazaiaknál eltiltás miatt nem szerepelhetett Nagy Tamás és Szakály Attila, először kapott viszont helyet a kezdőcsapatban a rutinos, 31 éves belső védő – Dvorshák Gábor, aki Győrből érkezett. A békéscsabaiaknál sérülés miatt hiányzott Gránicz Patrik, Hodonicki Márk, Hursán György, Pilán Márkó, Mészáros Márk, így a kispadon több utánpótláskorú fiatal foglalt helyet.

Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott. A 8. percben Bora 26 méteres lövését Pogacsics kiütötte, a kipattanó labdát Kovács Ádám 10 méterről mellé lőtte. A 14. percben Király 17 méteres lövését Pogacsics kapus a bal kapufa tövétől vetődve ütötte szögletre. A beívelés után Paudits közeli lövését blokkolták a védők, jöhetett az újabb sarokrúgás. A 17. percben Király szögletére rosszul mozdult ki a hazai kapus, végül a kaposvári védők menteni tudtak. Támadásban maradt a Békéscsaba, a 19. percben Szabó Péter lövését védte bravúrral a kaposvári hálóőr, majd egy perc múlva Horváth Péter 18 méteres lövését hárította a rutinos Pogacsics szögletre. A 24. percben Szarka Ákos becselezte magát a csabai 16-oson belülre, majd lövését Uram védeni tudta. Az első félidőben veszélyesebben játszott a Békéscsaba, de nem tudtak a kapuba találni a vendégek, sőt a játékrész hajrájában egy büntetőből megszerezte a vezetést a Rákóczi.

Fordulás után Kasik Ákos helyére a házi gólkirály Lukács Raymond érkezett a lila-fehéreknél, ezzel a támadó játékot szerette volna javítani Preisinger Sándor. A csabaiak rohamokkal kezdték a második félidőt. Az 55. percben Erdei kapu elé ívelt szabadrúgása után a vendég védők menteni tudtak a hazai támadók elöl. A lila-fehérek mezőnyfölényben játszottak, a kaposváriak többször csak szabálytalanul tudták megállítani az akciókat. A 63. percben Király megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott. A 72. percben Szabó Péter 22 méteres szabadrúgása fölé szállt. A 77. percben Szarka gólhelyzetben léphetett ki, végül Farkas nehezen menteni tudott. A hajrában több cserét is bevetett a Békéscsaba és a hosszabbításban tíz emberrel sikerült az egyenlítés.

Várhidi Péter: – Minőségben egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, így bravúrnak érzem, hogy sokáig egy-nullára tudtunk vezetni. Ezt az előnyt azonban illett volna megtartani, de sajnos az utolsó percben gólt kaptunk. Hozzáteszem: a magyar futballban elképesztően sok gól születik a hosszabbításban, amit a koncentráció számlájára lehet írni. Nem ültünk rá az eredményre, hiszen a kontrákból voltak lehetőségeink, de az utolsó passzok hiányoztak.

Preisinger Sándor: – A mérkőzés folyamán végig domináltunk, bizonyítottuk, hogy mentálisan és fizikálisan is rendeben vagyunk. Ami viszont borzasztó az a helyzetkihasználásunk, amit hetek óta mutatunk. Nyolc-kilenc helyzet kellett ahhoz, hogy rúgjunk egy gólt, ami nem is helyzetből született. Ilyen szempontból mélyen vagyunk, de ez kvalitás kérdése. A játékunkat a tizenhatosig nagyszerűen felépítjük, eljutunk beadásokig-helyzetekig, de ezek rendre kimaradnak. Ezúttal is ennek köszönhetjük azt, hogy ez a mérkőzés döntetlennel zárult. Minden tiszteletem a Kaposváré, hiszen derekasan küzdöttek és helyenként jól is játszottak.

A látottak alapján a több helyzetet kidolgozó, emberhátrányban játszó Előre megérdemelten szerzett legalább egy pontot, melynek és a forduló többi mérkőzésének köszönhetően ismét visszaléptünk a 10. pozícióba a bajnoki táblázaton. Ezzel együtt igen nehéz helyzetbe került a Békéscsaba, hiszen a sérültek mellett a jövő hétvégi, Pécs elleni összecsapást Király Patrik és Lukács Raymond is kihagyja majd színes lapjaik miatt.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1665235957001366

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók

Információk

Jegyzőkönyv