Ismétlés a tudás anyja

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 153 másodperc.

Szoftverbemutatóval, tanulással és az eddig megszerzett ismeretek frissítésével kezdődött a hét a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, valamint a regionális központok vezetői részére.

Hétfőn délután a 2016. szeptember óta használt Matchmeeting rendszer részletes ismertetésére és gyakorlati használatának bemutatására került ismét sor. Pangert László, az akadémia munkatársa által szervezett színvonalas és kimerítő gyakorlati oktatáson Benedek Péter és Lázár Tamás (Matchmeeting) ismertették az integrált szakmai elemző és oktató rendszer főbb funkcióit. A több, mint háromórás elfoglaltságon mindenki számára lehetőség nyílt, hogy megtekintse a szisztéma által kínált legújabb fejlesztéseket, felelevenítse az eddig megszerzett tudását és természetesen a felmerült kérdésekre-kérésekre is válaszokat, visszajelzéseket kaphatott.

Az eseményen részt vett Belanka Csaba – a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. gazdasági vezetője, Szokolay Sándor – a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia utánpótlás koordinátora, valamint Jakab Péter – az akadémia vezetője is. Elöljáróink szóban is hangsúlyozták, hogy a modern labdarúgást kizárólag az ilyen eszközök aktív és felelősségteljes használatával lehetséges fejleszteni és megfelelő szinten tartani. A mérések eredményeit, az edzésterveket, a sérülések nyilvántartását, az eszközök és felszerelések leltározását, valamint a mérkőzések statisztikáit, videó-elemzéseit, a több irányú kommunikációt mind-mind csakis digitálisan, gyorsan hozzáférhetően lehet kezelni. A több platformon, valamint mobil alkalmazásból is kezelhető doktrína akkor válhat teljesen hitelessé, amennyiben mindenki napi szinten frissíti és látja el adatokkal. Az első csapat által naprakészen tartott adatbázis jó példa lehet mindenki számára, hiszen a szakmai stáb akár már néhány perccel egy-egy mérkőzés vagy edzés után láthatja és elemezheti a létfontosságú adatokat. A foglalkozásról egyébként videós oktatóanyag is készül, amelyet minden kolléga számára hozzáférhetővé teszünk.

A közel egyéves használat során bebizonyosodott, hogy a szoftver nagyon hasznos a Békéscsaba 1912 Előre számára és továbbiakban még inkább arra kell törekednünk, hogy mindenki napi szinten használja és ezáltal magasabb szakmai szintre emelje a klub működését, ezáltal is tükrözve a lila-fehér filozófiát – miszerint csakis teljes erőbedobással, kitartással és alázattal érhetünk el kiemelkedő eredményeket a jövőben is.