Hétfőn kezdődik a felkészülés

Huszonegy nap szünet után, 2020. január 6-án belevágunk a közepébe és a Békéscsaba 1912 Előre első csapata megkezdi felkészülését a 2019/2020-as szezon tavaszi időszakára.

A bő keretből 25 játékos rögtön a mátraházi edzőtáborban kezd, ahol először találkozik az ünnepek után a szakmai stábbal. Az edzőtáborozás célja elsősorban a fizikai kondíció teljes visszaállítása és a megfelelő terhelés biztosítása lesz. Az első héten jobbára futás, torna és erősítés szerepel a programban, kiegészítve a megfelelő regenerációval, úszással. Kifejezetten labdás edzésekre, technikai felkészítésre és az ezekkel együtt járó edzőmérkőzésekre gyakorlatilag csak a második héttől kezdve kerül majd sor.

A felkészülés első hetében több fiatal játékosunk is lehetőséget kap az edzőtáborban való részvételre és jó hír, hogy elvileg a már huzamosabb ideje sérült játékosaink (Lustyik Levente, Faragó Tomás) is teljes értékű munkát végezhetnek, így minden feltétel adott lehet, hogy a 22. fordulót már részvételükkel kezdhessük meg. Új játékos egyelőre még nem csatlakozik a kerethez, de az eddigi összetételben várhatók még változások, melyekről természetesen be fogunk számolni.

Az edzőtáborozók névsora (ABC-rendben): Anton Bidzilya, Babinyecz Balázs, Burai Erik, Czinanó Antal Áron, Faragó Tomás, Farkas Márk, Gréczi Márton Péter, Hursán György, Ilyés Tamás, Kasik Ákos, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Lustyik Levente, Máris Dominik, Mészáros Márk, Nagy Sándor, Nikola Pantovic, Pilán Márkó, Polényi Gábor, Ribánszki László, Szalai Dániel, Tóth Dániel, Uram János, Váradi Ádám, Zahorán Balázs.

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

A naptárban egyébként négy felkészülési meccs szerepel – tekintettel arra, hogy az idő igen rövid, hiszen február 2-án már Budapesten lépünk tétmeccsen pályára a Vasas ellen. Addig azonban január 15-én (szerdán) a DVSC, 18-án (szombaton) – egy napon, egymás után kétszer – a Duna Aszfalt TLC (Tiszakécske), majd január 26-án (vasárnap) pedig a Szolnoki MÁV FC lesz a csabaiak edzőpartnere.

Második csapatunk egy héttel később, január 13-án kezdi a programot és mivel a Megyei I. osztályú bajnokság menetrendje némileg lazább, így nyolc felkészülési meccsel készül a tavaszi folytatásra.

Részletes program itt:

https://1912elore.hu/site/felkeszulesi-program-2019-2020-tavasz/

A felkészülési időszakkal párhuzamosan körvonalazódni látszik csapatunk tavaszi menetrendje is, melyről weboldalunk vonatkozó rovatában tájékozódhatnak részletesen – ahol egyébként már a hét hazai bajnoki tervezett kezdési időpontjait (változások még lehetségesek) is feltüntettük. A februári program természetesen kiegészül még a Békéscsabán megrendezendő Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa 9. fordulójának első összecsapásával is, így a februártól májusig terjedő időszakban összesen nyolc alkalommal várjuk majd kedves közönségünket a Kórház utcában. Jó hír, hogy a pillanatnyilag rendelkezésre álló információk alapján a hazai meccsek tervezett kezdési időpontjai nem ütköznek más, kiemelt érdeklődésre számot tartó sportágak (kézilabda, röplabda) programjával.

Hajrá Lilák!