Füzesgyarmati SK – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 72 másodperc.

Füzesgyarmati SKBékéscsaba 1912 Előre

Felkészülési mérkőzés

Füzesgyarmati SK – Békéscsaba 1912 Előre II.

2-0 (1-0)


Időpont: 2023. január 21. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Füzesgyarmat, Lázár Gyula Sporttelep

Cím: 5525 Füzesgyarmat, Kossuth utca 89.

Játékvezető: ?????

Asszisztensek: ?????

Füzesgyarmat: Zsibrita Gergő, Sós Tamás, Raducu Sorin, Oltean Sergiu, Pataki Zalán, Achim Ádám, Bódis István, Szabó Bence, Kis Szabolcs, Bartók István, Popescu Robert. Cserék: Fildan Calin, Achim Sebastian, Urbanowski Cristian, Cigan Cristian, Szilágyi János, Csukodi Zoltán, Csukodi Dominik.
Vezetőedző: Szabados Tamás

Békéscsaba: Apró Ármin, Komáromi Csongor, Sipaki Patrik Martin, Bazsa Krisztián, Orvos Levente, Pap Szabolcs, Babinyecz Balázs, Csák Albert, Marik Soma, Oláh Ákos, Mágocsi Bence. Cserék: Bukrán Erik, Rajsli Tamás, Trescsula Máté, Vörös Barnabás, Borbély Bence Boldizsár.
Vezetőedző: Nagy Sándor

 Gólszerzők: Popescu (10.), Szilágyi (75.).


Már a 3. percben adódott lehetőség a vendéglátók előtt, de az kimaradt. Hét perccel később Pataki beadását Popescu már befejelte (1-0). A játékrész első felében a csabai fiatalok birtokolták többet a labdát, de a helyzetek inkább hazai oldalon adódtak. Idővel az irányítást is átvették a sárrétiek, de a 40. percben mégis közel járt az egyenlítéshez az Előre, amikor Zsibrita bravúrral védett egy ígéretes átlövést.

Szünet után több próbázó fiatal is lehetőséget kapott a hazaiaknál. Aktív mezőnyjáték jellemezte a találkozó ezen szakaszát és a 75. percben Szilágyi révén megduplázta előnyét a Gyarmat (2-0). Bár a Békéscsaba szépíthetett volna Fildan rossz kidobásánál, a védők üggyel-bajjal korrigálták kapusuk bakiját. A végére is maradt csabai helyzet, amit Marik jegyzett, de ő sem tudott eredményes lenni.

Szabados Tamás: – A mérkőzés elérte a célját. A játék minősége érthetően távol járt még az ideálistól, de amit visszakaptam a játékosoktól, az több is volt annál, mint amire számítottam.

Nagy Sándor: – Taktikai célokra igyekeztünk felhasználni a második edzőmérkőzésünket. A fiataljainknak még rá kell érezniük arra, mennyiben más tapasztalt felnőttekkel szemben játszani, mint saját korosztályukkal. Nem vagyunk elégedetlenek a játék képével, voltak jó dolgaink, azokra kell építkeznünk.


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: