FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 8. forduló

FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

2-1 (1-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. szeptember 15. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum

Cím: 8400 Ajka, Sport u. 16.

Játékvezető: Káprály Mihály

Asszisztensek: Becséri Gergely, Baghy Csaba

Tartalék játékvezető: Kovács J. Zoltán

Ajka: Horváth Dániel Márk, Présinger Ádám, Gaál Bálint, Heffler Tibor, Görgényi Dávid, Sejben Viktor, Csizmadia Zoltán, Tóth Gergely Csaba, Murka Benedek, Lehoczky Roland Patrik, Tar Zsolt. Cserék: Balogh Márton, Szabados István, Rózsás Dominik, Berzsenyi Kevin, Földi Botond, Szabó Benjámin Marcell, Szarka Ákos, Szűcs Kristóf, Stoiacovici Dávid Tibor, Orosz Márk.
Vezetőedző:Kis Károly

Békéscsaba: Krnács Richárd, Nagy Sándor, Kitl Miklós, Király Patrik, Sipos Gábor, Albert István, Varga Szabolcs, Bora György, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor, Paudits Patrik. Cserék: Winter Dániel, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Máris Dominik, Mikló Roland, Fazekas Lóránt.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 Gólszerzők: Csizmadia Zoltán (9. perc), Horváth Péter (69. perc), Stoiacovici Dávid Tibor (82. perc).

 Sárga lapok: Király Patrik (30. perc), Mikló Roland (52. perc), Csizmadia Zoltán (57. perc), Görgényi Dávid (58. perc), Szarka Ákos (91. perc), Gránicz Patrik (93. perc).

9. perc: Sejben a jobb oldalon az alapvonal közeléből két jó csel után középre adott, és a berobbanó Csizmadia öt méterről a bal felső sarokba fejelte a labdát, 1–0.

68. perc: gyors csabai összjáték után, Horváth Péter hat méterről lőtt a kapu bal oldalába, 1–1.

83. perc: Stoiacovici 23 méteres lövése után a jobb felső sarokba vágódott a labda, 2–1.

Fotó: Penovác Károly

A harmadik percben egy szöglet után Paudits lőtt fölé. A 9. percben a hazaiak egy közeli fejesből megszerezték a vezetést. A folytatásban a lila-fehérek próbáltak egyenlíteni, több szögletük is volt, de az ajkaiak kapuját nem tudták bevenni. A 19. percben Lehoczky beadása után Gaál nagy helyzetben hibázott. Ezt követően jobbára a két tizenhatos között pattogott a labda. A 35. percben hazai szögletet követően Csizmadia fejesét védte Krnács kapus. Három perccel később Horváth Péter lőtt fölé. A félidő hajrájában több szögletet rúgott az Ajka, de a lila-fehérek ezeket hárítani tudták.

A szünetben Schindler Szabolcs kettős cserét határozott el, Nagy Sándor helyett Mikló Roland érkezett, Paudits Patrikot pedig Lukács Raymond váltotta. A 48. percben Présinger baloldali beadása után Varga Szabolcs önfeláldozóan rúgta szögletre a labdát, miközben nekicsúszott a kapufának, de szerencsére nem sérült meg komolyabban. Az 52. percben Mikló kapott sárga lapot, a szabadrúgást a baloldali csabai tizenhatos oldalvonalától Murka fölé lőtte.

Az 57. percben Csizmadia feldobta magát a vendégek tizenhatosán belül, amiért sárga lapot kapott. A 62. percben ismét kettős cserét határozott el a Békéscsaba, Szabó Péter és Gránicz Patrik érkezett Varga Szabolcs és Kitl Miklós helyére. A 63. percben Murka lövését védte Krnács. A 68. percben a korábbi ajkai labdarúgó, Horváth Péter egyenlített. A 77. percben Lukács fejelt közelről a kapu mellé. A 81. percben Pantovic az alapvonal közeléből tekert a kapu mellé. A hajrában egy távoli bombával ismét vezetést szerzett az Ajka, amire már nem volt válasza a békéscsabaiaknak.

Kis Károly: – Vezetésünk után többször is eldönthettük volna a találkozót az első félidőben, de mindent kihagytunk, ezért majdnem nagy árat fizettünk. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

Schindler Szabolcs: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Nehezen indult a meccs, az első félidőben gyengén játszottunk, mondhatni adtunk egy félidő előnyt. A második játékrész során pedig nagyon jól játszottunk, egyenlítettünk, két meccslabdát is kihagytunk, de kaptunk egy elkerülhető gólt. A második félidőben már látszott, amit elképzelek. Mentálisan most még lent vagyunk, de bízom benne, hogy hamarosan kimászunk a gödörből, amihez a második 45 perc jó alap lehet.

A végig küzdelmes, fordulatos mérkőzésen a látottak alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/405587411161600

Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: