Ezüstérem a célkeresztben

Már csak az utolsó mérkőzés van hátra a Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015-ös szezonjából és csapatunknak a 2004/2005. évi Nemzeti Bajnokság után, jó esélye van arra, hogy 2015-ben ismét az első osztályban szerepelhessen. Tíz év hosszú idő és sok minden történt azóta. A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatóságának elnökét időről-időre megkérdezzük a klubbal kapcsolatos fejleményekről és Dr. Kovács Mihály ebben az izgalmas időszakban is szívesen állt a rendelkezésünkre.

20150525

Gratulálunk az NB I-es licenc megszerzéséhez! Kérlek, értékeld a tavaszi szezonban eddig történteket a klubvezetés szempontjából!

A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. még az első körben megszerezte a legmagasabb osztályban való játékra feljogosító licencet, melyet több hónapon át tartó kemény munka előzött meg, amit jórészt Belanka Csaba kollégánk fogott össze. A licenc megszerzése is jól mutatja, hogy az Előre egy jól szervezett céghez hasonlóan működik, ahol mindenki teszi a dolgát a saját maga területén, a legjobb tudása szerint. Ennek megfelelően megvannak azok a rendszerszintű alapok, melyek szükségesek a jó szerepléshez – ez egy nagyon fontos célom volt már a kezdetektől.

Tudjuk, hogy rengeteg munkátok, intézni valótok volt eddig is. Ha minden jól megy, akkor a tennivalók csak szaporodnak. Mik a tervek az első osztályra vonatkozólag? Mi szükséges ahhoz, hogy NB I-es mérkőzéseket rendezhessünk a Kórház utcában?

Mint a licenc is mutatja, ezek már nemcsak tervek, hiszen ha hétvégén feljutunk, akkor nagyjából hat hét marad az első NB I-es meccsig, ami – figyelemmel a rengeteg feladatra – nem lenne elég, ezért már korábban megkezdtük a szükséges feltételek biztosítását, ezen ne múljon a dolog…

Három évvel ezelőtt a korábbi állóhelyi lelátó ülőszékekkel való felszerelése is már ennek a folyamatnak a része volt, így most már a szükséges ülőhelyi kapacitással rendelkezünk, szintén jól működik a hangosítási rendszerünk és ne feledkezzünk meg a vadonatúj, alácsövezett pályánkról, melyet emlékezetes mérkőzésen avattunk tavasszal. Ezen kívül nagyon szigorú előírások vonatkoznak a beléptetésre, kamerarendszerre, ezeket mobil megoldásokkal biztosítanánk egyelőre. Fontos változás a legmagasabb osztályban a klubkártya intézménye, melynek bevezetésére megvan a stáb és a marketingstratégiánk, feljutás esetén már másnap “nyomjuk a zöld gombot” és kezdjük az ezzel kapcsolatos munkát is.

Függetlenül az utolsó mérkőzés végkimenetelétől, a vezetőség, a szakmai stáb és a csapat már bizonyított. Mikor folytatódhat a stadionrekonstrukció?

A fejlesztések folyamatosak, éppen a napokban kezdjük a korábbi Fű4-es (most már műfüves) pálya villanyfénnyel való felszerelését, valamint fű és műfű karbantartó gépeket szerzünk be, hogy a korszerű pályáink állagát minél tovább megőrizzük. Ezzel mind a négy pályánk felújítása befejeződne, így 2 füves, 2 műfüves, villanyfénnyel ellátott pályánk lesz a Kórház utcában, ahogy annak idején elterveztük. Ezen kívül gőzerővel próbáljuk a szükséges TAO-forrást begyűjteni, annak érdekében, hogy a 4-es Honvéd utcai utánpótlásbázisban is megcsináljuk a még hiányzó műfüves pályát, amely a már meglévő két új, korszerű, modern füves pályával szintén kompakt rendszer lenne.

A Kórház utcában a stadionrekonstrukció 2. üteme van hátra, amely során a régi ülőhelyi lelátó helyett egy újat építenénk, a beruházást az állami tulajdonú BMSK ZRt. Békéscsaba MJV Önkormányzatával közösen bonyolítja, a legutóbbi információink szerint az engedélyes tervek megvannak és várhatóan hamarosan ki fogják írni a közbeszerzési eljárást. Annak érdekében, hogy a felújítás alatt is rendezhessünk bajnoki meccset, többször tárgyaltunk az MLSZ illetékes szerveivel és bár sok munkával, feladattal fog járni, de az ígéretek szerint megoldható. Mi azon leszünk, hogy valamennyi mérkőzésünket a Kórház utcában rendezhessük.

Úgy érezzük, hogy az utóbbi időben ismét igazi foci-hangulat van a hazai mérkőzéseken. Mit üzensz szurkolóinknak az utolsó forduló előtt?

Igen, magam is tapasztalom, hogy a városban egyre többen integetnek: hajrá, szurkolunk, Veletek vagyunk, ami nagyon jó érzés, hiszen annak idején éppen ezért kezdtük el ez a munkát. Én azt gondolom, hogy a csapat az egyik ígéretét már teljesítette – nevezetesen, hogy végig harcban leszünk a feljutásért. Egy olyan szerethető csapat alakult ki, melyért egyre többen látogatnak a Kórház utcába, így a tavaszi átlagos nézőszámunk 1.800 körül alakult, ami jelentős előrelépés a korábbi évekhez képest. Én azt remélem, hogy az utolsó fordulóban a Vasas elleni mérkőzéshez hasonló nézőszám, hangulat lesz és persze csabai győzelem…

Ha minden a tervek szerint alakul, terveztek nyilvános ünneplést?

Nem, először győzzünk az utolsó fordulóban – most ez a legfontosabb. Ha ez megvan, akkor lehet ünnepelni és biztos, hogy meg fogjuk oldani…

Köszönjük szépen, hogy újra válaszoltál kérdéseinkre. További sok sikert és természetesen egy szépen csillogó ezüstérmet kívánunk!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Kapcsolódó cikk:

http://hir6.hu/cikk/110653/bekescsaba_1912_elore_ezusterem_a_celkeresztben

http://www.beol.hu/bekes/sport/celkeresztben-az-nb-i-612934